x

Wydarzenia - otwarte - strona 1

Raper Peja zrobił sobie tatuaż zachęcający do wegańskiego jedzenia. Kto następny?

Peja stanął na czele VeGangu, do którego przystępują także Maria Winiarska, Red Lipstick Monster, Chujowa Pani Domu i Andrzej Wrona. Wszyscy pokazują na swych ciałach podobne tatuaże i polecają ulubione wegańskie dania. Akcję organizuje Pyszne.pl.

Veganuary - Roślinne postanowienia

Styczeń to czas podejmowania noworocznych postanowień i wprowadzania zmian w życiu. Wiele osób zapisuje się na siłownię, rozpoczyna naukę nowego języka czy też zaczyna odżywiać się w bardziej roślinny sposób. Naprzeciw tej ostatniej grupie wychodzi Veganuary.

Apel o zakaz sprzedaży żywych karpi w Polsce. Petycję podpisała Maja Ostaszewska

59,3% rodaków popiera zakaz sprzedaży żywych karpi, jeśli w sklepach dostępna byłaby opcja kupna karpia już gotowego w postaci dzwonków lub płatów lub całych tuszy. Tak wynika z sondażu CBOS zrealizowanego na zlecenie fundacji Compassion Polska.

Prezent pod choinkę - Rok Festiwali 2022 z rabatem 22%

Zastanawiacie się, co podarować bliskiej osobie? Zamiast kolejnej pary skarpet, sprezentuj najbliższym Rok Festiwali 2022 z rabatem 22%. Akcja dotyczy czterech Festiwali: Fine Dining Week, Restaurant Week (wiosna), Restaurant Week (jesień) oraz World Class Cocktail Festival.

Gorące tematy Ouichef.pl w 2021 r.: restauracja Lewandowskiego, wódka Palikota i skutki pandemii

Rok 2021 upłynął w gastronomii nie tylko pod znakiem pandemii, ale także licznych otwarć lokali i premier nowych marek. Jakie tematy najbardziej interesowały w tym roku użytkowników Ouichef.pl? Oto najchętniej czytane materiały!

Plebiscyt RoślinnieJemy na najlepszy roślinny produkt 2021 roku

Ruszył plebiscyt RoślinnieJemy, w którym konsumenci głosują na najlepsze wegańskie produkty, dania i marki zmieniające oblicze polskiej branży spożywczej w 2021 roku. Organizatorzy czekają na głosy do 16 stycznia.

Uber Eats zrealizował pierwszą dostawę jedzenia... w kosmos

Uber Eats wraz z Yusaku Maezawą dostarczył jedzenie astronautom na Międzynarodowej Stacji Kosmicznej. Uber Technologies, Inc. ogłosiła pierwszą w historii dostawę jedzenia w kosmos.

Tomasz Łagowski, Łukasz Stawiany, Przemysław Baczański: czym jest #NowyFineDining?

Jaka jest tożsamość najwyższej sztuki restauracyjnej po pandemicznych doświadczeniach i czy fine dining wciąż potrzebuje białych obrusów? Zapytaliśmy o to szefów kuchni z restauracji biorących udział w festiwalu Fine Dining Week: Tomasza Łagowskiego, Łukasza Stawianego i Przemysława Baczańskiego.

Kulinarne oblicze Święta Dziękczynienia w USA i w Polsce. Opowiada Artur Jarczyński

Jak obchodzone jest Święto Dziękczynienia w USA, a jak w Polsce? Czym faszeruje się indyka i co oprócz niego musi znaleźć się na świątecznym stole? O Thanksgiving Day rozmawiamy z Arturem Jarczyńskim, właścicielem sieci restauracji amerykańskich Jeff’s.

Fundacja Samodzielność od Kuchni i Galeria Mokotów pomagają wychowankom domów dziecka oraz ośrodków wychowaczych

Co roku domy dziecka i ośrodki opiekuńczo wychowawcze opuszcza około 2500 pełnoletnich wychowanków, często nieprzygotowanych do życia na własny rachunek. Fundacją Samodzielność od Kuchni i Galeria Mokotów pokazały, że można to zmienić.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej