x

Wydarzenia - otwarte - strona 1

Letnia odsłona Fine Dining Week

Od 6 do 31 lipca odbędzie się festiwal sztuki restauracyjnej Fine Dining Week. Szefowie kuchni z ponad 100 restauracji przygotowali dla festiwalowych gości popisowe, autorskie menu spoza karty oraz niespodzianki smakowe, dzieląc się swoją filozofią kuchni.

Bocuse d’Or Poland on Tour - kolacje dla szerokiej publiczności

Bocuse d’Or Poland On Tour to projekt Akademii Bocuse d’Or Polska skierowany do szerszej publiczności. Podczas cyklu kolacji będzie można spróbować dań uczestników krajowych selekcji i szefów z Akademii oraz spotkać autorytety polskiej sceny kulinarnej. Najbliższa kolacja 24 czerwca w Sopocie.

Glovo dostarczy zamówienia na festiwal muzyczny Kortowiada. Koniec z kolejkami po jedzenie!

To pierwsze tego typu rozwiązanie oferowane przez platformę delivery na imprezie masowej - na terenie 61. Juwenaliów Olsztyńskich Glovo uruchomi punkt odbioru zamówień złożonych za pomocą aplikacji. Nie zabraknie konkursów, zniżek i promocji.

Robot-kelner w Pizza Hut. Sieć stawia na innowacje

Pizza Hut prowadzi od maja test robotów BellaBot w dwóch lokalizacjach w Polsce. Obsłużeni przez roboty-kelnerów mogą zostać goście warszawskiego Zodiaka przy ul. Widok 26 oraz lokalu Wrocław Rynek. Roboty z sympatycznymi buziami kotów wspierają pracę zespołu, wywołując uśmiechy konsumentów.

Za nami Whisky Day Cracow

Czwarty raz z rzędu Kraków stał się polską stolicą obchodów międzynarodowego dnia whisky, nieoficjalnego święta, które dało początek festiwalowi Whisky Day Cracow.

Ginweek - rusza nowy festiwal poświęcony ginowi

Moda na gin rozkwita w polskich barach! Od 1 do 19 czerwca w pięciu największych polskich miastach odbędzie się premierowa edycja festiwalu promocji kultury ginu - GinWeek. W ponad 60 topowych barach można skosztować zestawu dwóch koktajli w cenie 39 zł.

Gastro dla Ukrainy - nie sprint, lecz maraton

Wybuch wojny za naszą wschodnią granicą zszokował wszystkich. Nie było jednak czasu do namysłu, pomoc dla uciekających Ukraińców musiała być zorganizowana od razu. Ludzie gastronomii zmobilizowali się błyskawicznie. Do dzisiaj kucharze wspólnie z wolontariuszami wydali kilkanaście milionów posiłków.

Emmanuel Renaut, Philippe Mille i Przemysław Klima wspólnie przygotują kolację w wilanowskiej Villa Intrata

To będzie fine dining w najlepszym francusko - polskim wydaniu! 23-24 maja w Villa Intrata przy Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie odbędą się pierwsze kolacje z cyklu "On The Table - Grand Dinners". Przygotują je szefowie kuchni trzech restauracji z gwiazdkami Michelin.

Najlepsze restauracje w Polsce według gości Restaurant Week

W Plebiscycie Gości Restaurant Week zwyciężyła restauracja Kucharze z Rzeszowa. Za nią na podium uplasowały się kolejno Bursztynowa z Warszawy i Forum Kulinarne z Wrocławia. Goście mieli do wyboru i oceny blisko 400 lokali.

Akcja "Kawa za książkę" w Green Caffè Nero

Za przekazanie przeczytanej książki Green Caffè Nero daje w zamian dowolny napój kawowy. Akcja "Kawa za książkę" potrwa do 30 kwietnia 2022 r. w 66 kawiarniach w Polsce. Celem akcji jest zachęcenie klientów do wstąpienia na kawę i odświeżenie biblioteczek, z których słyną lokale.

Inne kategorie

Podcasty

Roślinne zamienniki w menu restauracji [PODCAST]

Coraz większa grupa Polaków deklaruje chęć ograniczenia spożycia mięsa, nie tylko w kuchni domowej, ale także podczas wizyt w restauracjach i spożywania dań na wynos. Chcąc trafić w ich gusta, warto rozważyć zmiany w menu lokalu na bardziej roślinne.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej