x

Wydarzenia - otwarte - strona 1

Zimowe Fine Dining Week z menu tematycznym

Po raz pierwszy w historii festiwalu sztuki restauracyjnej Fine Dining Week znani szefowie kuchni zaproszą gości na autorskie pięciodaniowe degustacje tematyczne oparte o ich aktualne pasje i inspiracje z całego świata.

Restaurant Week Polska: Festiwalowe debiuty 2019

Od pięciu lat Restaurant Week Polska pokazuje Polakom nowoczesne dania restauracyjne we wszystkich zakątkach kraju. Podczas jesiennej edycji nie zabrakło debiutantów, zarówno jeśli chodzi o restauracje, jak i wyjątkowe produkty w nich serwowane.

Nie dojadłeś? Zabierz ze sobą

Zabieranie resztek dań zamówionych w restauracji nie jest ani oznaką chytrości, ani powodem to wstydu, ale objawem ekologicznej świadomości. Choć w Europie Zachodniej takie zachowania praktykowane są od dawna, u nas to wciąż jeszcze nowość.

Co będziemy zamawiać w 2020 roku? - Uber Eats prognozuje

W najnowszej edycji raportu prognoz żywieniowych Uber Eats przyjrzał się wyszukiwaniom użytkowników zamawiających potrawy w Europie, Afryce i na Bliskim Wschodzie.

Lubisz pizzę? Musisz spróbować tej!

Nie uwierzycie, jaką pizzę od dziś można zjeść w Warszawie.

Gdzie można zjeść w święta w Warszawie?

#ŚwiętujŚwięta - Restaurant Week zaprasza okołoświątecznie do restauracji w Warszawie

Greater Poland - Beer Cup 2019

230 produktów, 15 profesjonalnych sędziów z kraju i z zagranicy, 15 kategorii stylowych. Na Poznańskich Targach Piwnych przyznano nagrody dla najlepszych piw i cydrów.

Dynamiczny rozwój McDelivery

Sieć McDonald’s stawia na dynamiczny rozwój usługi McDelivery. Już 145 restauracji w 16 miastach Polski realizują zamówienia z bezpośrednią dostawą do klientów.

Gęsina Na Św. Marcina

Od 8 listopada do 1 grudnia potrwa XI edycja slowfoodowej akcji "Gęsina na św. Marcina". Wybierzemy najlepsze polskie restauracje, które w tym okresie będą serwować przynajmniej trzy dania z gęsiną. Do udziału w imprezie Slow Food Polska zaprosił w tym roku ponad 100 restauracji.

Nowości w Too Good To Go

Świetna wiadomość dla wszystkich pizzomaniaków w Warszawie! Od dziś do walki Too Good To Go z marnowaniem jedzenia włączyła się sieć pizzerii Pizza Hut. Jedna z najbardziej rozpoznawalnych marek w Polsce będzie oferować pozycje ze swojego menu w 15 miejscach w Warszawie.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej