x

Wydarzenia - otwarte - strona 1

Noma i Maaemo z trzema gwiazdkami! Przewodnik Michelin docenił najlepsze restauracje Skandynawii

Inspektorzy Michelin kolejny raz przyznali prestiżowe gwiazdki najlepszym lokalom w Skandynawii. Najwyższe wyróżnienie w tegorocznej edycji przewodnika "Michelin Nordic Countries 2020-2021" otrzymały m.in. kopenhaska Noma oraz Maaemo z Oslo.

TISZ Festiwal Żydowskiego Jedzenia: Sąsiedzi

Czwarta edycja TISZ* Festiwalu Żydowskiego Jedzenia organizowanego przez Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN odbędzie się od 22 do 26 września 2021 (od środy do niedzieli) pod hasłem "Sąsiedzi".

Mr.Pancake chce pobić rekord Guinnessa na najwyższą wieżę z pankejków

W ramach obchodów 10. urodzin restauracja Mr.Pancake podejmie próbę pobicia rekordu Guinnessa na najwyższą wieżę z pankejków, ułożonych jeden na drugim. Dotychczasowy rekord ustanowiony w Wielkiej Brytanii to 101,8 cm, a więc wieża ułożona przed ekipę Mr.Pancake musi mierzyć min. 102 cm!

"Food Service" i Ouichef.pl na Instagramie!

Rusza nasze konto na Insta! Od teraz serwujemy wam najciekawsze informacje ze świata gastronomii nie tylko na portalu Ouichef.pl i w magazynie "Food Service", ale także w trzech mediach społecznościowych. Do Facebooka i Linkedina dołączył właśnie Instagram.

Wrzesień w Neo(n) Bistro. Gotują m. in. Jagodziński, Wojnarowski i Jakubiak

Neo(n) Bistro, czyli warszawskie kolacje pod gwiazdami autorstwa znanych szefów kuchni, przedłużone do końca września! Jakie menu zaserwują na dachu parkingu Hotelu Novotel Ernest Jagodziński, Robert Wojnarowski, Tomasz Jakubiak, Patryk Dziamski i Marcin Molik?

Restaurant Week powraca 8 września

Jesienny festiwal najlepszych restauracji potrwa od 8 do 26 września. W tym czasie blisko 350 lokali z ponad 30 miast zaprasza gości na popisowe trzydaniowe menu swoich szefów kuchni w cenie 59 zł.

Warszawski The Cool Cat łączy siły z poznańskim Happa to Mame

The Cool Cat TR łączy siły z poznańskim konceptem Happa to Mame. Na zakończenie sezonu wakacyjnego - 31 sierpnia - szef kuchni The Cool Cat i eksperci od japońskich słodkości przygotują kilka klasyków kuchni Kraju Kwitnącej Wiśni, po które w Poznaniu ustawiają się kolejki.

Tydzień rumuńskiej kuchni w restauracji Banjaluka

Restauracja Banjaluka i finalista MasterChefa Lorek Zediu łączą siły! Od 28 sierpnia do 5 września zapraszają na bałkańską ucztę. Pochodzący z Rumunii Lorek przygotował menu ze specjałami ze swoich rodzinnych stron.

#NaDachu: wakcyjny fine dining w Neo(n)Bistro

W każdy sierpniowy weekend najwybitniejsi szefowie kuchni w Polsce zapraszają na kolacje w restauracji Neo(n)Bistro, na dachu parkingu hotelu Novotelu w samym sercu warszawy.

Będzie rekord Guinnessa? Mr. Pancake świętuje 10. urodziny

Mr.Pancake to gastronomiczny koncept, który dekadę temu zapoczątkował trend na jedzenie w stylu food porn. Świętowanie 10. urodzin rozpocznie się w weekend 6-7 sierpnia nad Wisłą i potrwa miesiąc. Na koniec - bicie rekordu Guinnessa w układaniu wieży z naleśników.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej