x

Wydarzenia - branżowe - strona 1

Polak w finale Gelato Festival World Masters

W finale ogólnoświatowego konkursu branży lodziarskiej weźmie udział jeden Polak. Tomasz Szypuła z Lodziarni pod Orzechem przekonał jury swoimi lodami "Cud, miód, orzeszki".

The World's 50 Best Bars 2021 - pod koniec roku

Nagrody dla najlepszych barów na świecie zostaną przyznane 7 grudnia 2021 roku. Po roku przerwy konkurs The World’s 50 Best Bars powraca do Londynu.

Grupa Eurocash wzięła udział w ogólnoświatowym projekcie filmowym. Chce wspierać przedsiębiorców

“Better Lives through Better Business" to projekt filmowy, do którego zaproszonych zostało 26 firm ze świata. Polskę reprezentuje w nim grupa Eurocash, która w swoim filmie pokazuje jaki wpływ na lokalne społeczności i gospodarki ma handel niezależny.

Stock Polska rozpoczyna współpracę z Whiskey in the Jar

Stock Polska, dystrybutor m.in marek Jim Beam, Maker’s Mark i Auchentoshan, nawiązał współpracę z siecią restauracji Whiskey in the Jar, oferującej dania kuchni amerykańskiej.

Znamy trzeciego finalistę 20. edycji Kulinarnego Pucharu Polski

Po długiej przerwie odbył się kolejny konkurs nominowany do 20. edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Nominację wywalczyła ekipa w składzie Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro.

"Food Service" i Ouichef.pl z nagrodą Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej AIG Prix Multimedia

"Food Service" i Ouichef.pl jako pierwsze i jedyne tytuły branżowe otrzymały nagrodę AIG Prix Multimedia za promowanie w Polsce dobrego gustu i etyki w zawodzie szefa kuchni. Laury przyznaje Międzynarodowa Akademia Gastronomiczna w Paryżu na wniosek Akademii Gastronomicznej w Polsce.

Bocuse d’Or Poland 2021 - ruszyły zgłoszenia

Przygotowania do krajowych eliminacji Bocuse d’Or Poland 2021 ruszyły pełną parą! - Chcemy, by konkurs był namiastką powrotu do normalności, nadawał kolorytu codziennej pracy w gastronomii i sprawił radość z branżowego spotkania! - czytamy w oświadczeniu komitetu organizacyjnego.

RATIONAL ponownie zaprasza do sal pokazowych

Szefowie kuchni RATIONAL ponownie zapraszają na pokazy RATIONAL w salach pokazowych. Zaprezentują, w jaki sposób nowoczesny piec konwekcyjno-parowy iCombi Pro wyznacza nowy standard wydajności, elastyczności i prostoty.

"Gościnność od kuchni" z nagrodą Gourmand World Cookbook Awards 2021

"Gościnność od kuchni" Adama Chrząstowskiego, Patrycji Siwiec i Adama Pawłowskiego zdobyła pierwsze miejsce Gourmand World Cookbook Awards 2021 w kategorii "Najlepsza książka o tematyce gastronomicznej w regionie Europy Środkowo Wschodniej".

Przemysław Klima i Jan Sobecki nowymi kandydatami do The Best Chef Awards 2021

Ogłoszono stu nowych szefów kuchni z całego świata do listy The Best Chef Awards powered by Perlage. Jest wśród nich dwóch Polaków - Przemysław Klima i Jan Sobecki. Finał piątej edycji konkursu odbędzie się od 13 do 15 września w Amsterdamie.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej