x

Wydarzenia - branżowe - strona 1

Team Poland 2022 przygotowuje się do europejskiej selekcji Bocuse d’Or

Czasu na przygotowania jest niewiele, gdyż Bocuse d’Or Europe 2022 odbędzie się już 23-24 marca, tym razem w Budapeszcie. Polskę reprezentuje Jakub Kasprzak wspierany przez Dawida Cieślińskiego. Podczas wykonywania dań konkursowych obowiązywać będą produkty z Węgier.

The World’s 50 Best Bars 2021: dwa londyńskie bary na podium

Connaught Bar w Londynie po raz drugi z rzędu zajął pierwsze miejsce w rankingu The World’s 50 Best Bars. Tuż za nim uplasował się Tayēr + Elementary zlokalizowany również w stolicy Anglii.

The World’s 50 Best Restaurants 2022 - w lipcu w Moskwie

Poznaliśmy gospodarza przyszłorocznej gali rozdania nagród The World's 50 Best Restaurants. Doroczne spotkanie szefów kuchni, restauratorów, mediów i smakoszy odbędzie się w Moskwie w lipcu 2022 roku.

Dawid Pytkowski z El Koktel najlepszym barmanem w konkursie KINLEY Mixology Club

Po kilku miesiącach barmańskich wyzwań wyłoniony został mistrz koktajlowego rzemiosła w konkursie KINLEY Mixology Club. Podczas finałowych zmagań zwyciężył Dawid Pytkowski, szef baru w stołecznym cocktail barze El Koktel.

Kto zostanie najlepszym barmanem? Przed nami finał konkursu KINLEY Mixology Club

Pierwsza edycja konkursu KINLEY Mixology Club dobiega końca. Już 1 grudnia podczas finału w warszawskim Syrenim Śpiewie poznamy zwycięzcę rywalizacji między barmanami. Najlepsza piętnastka zawalczy o tytuł mistrza miksologii i nagrodę 15 tys. zł.

Targi HORECA / GASTROFOOD / ENOEXPO powróciły do Krakowa

Po blisko dwóch latach przerwy do Krakowa powróciły Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA, Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD oraz Międzynarodowe Targi Wina w Krakowie ENOEXPO.

Jakub Kasprzak zwycięzcą Bocuse d’Or Poland 2021

Jakub Kasprzak zwyciężył Bocuse d’Or Poland 2021 przy wsparciu Dawida Cieślińskiego. Na najwyższym stopniu podium stanął już po raz drugi. Podczas europejskiego finału konkursu w Budapeszcie w marcu 2022 roku to właśnie on będzie reprezentował Polskę pośród 20 krajów Europy.

Kulinarna liga mistrzów

O przygotowaniach do zbliżającego się polskiego finału konkursu Bocuse d’Or, który odbędzie się 4 listopada w Expo Kraków, rozmawiamy z Jackiem Krawczykiem, prezesem zarządu Bocuse d’Or Poland.

Next Day Week 2021 - już 15-19 listopada

W ramach projektu Next Day Week "Nowy konsument, nowe wartości" analizujemy wartości pokolenia Z. W tekstach i podcastach redakcji Ouichef.pl i "Food Service" oraz zaprzyjaźnionych magazynów "Handel" i "Media Marketing Polska" przyjrzymy się trendom kreowanym przez młodych konsumentów.

Finał konkursu "Kuchnia Roślinna". Młodzi kucharze walczyli o tytuł najlepszego

27 października w odbył się finał I Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego "Kuchnia Roślinna" im. Zbigniewa Kopyckiego. W konkursie wzięli udział uczniowie z całej Polski. Partnerem strategicznym wydarzenia był Selgros Cash & Carry.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej