x

Wydarzenia - branżowe - strona 1

Krzysztof Konieczny i Łukasz Moneta w finale S.Pellegrino Young Chef 2021

W zmaganiach najlepszych młodych szefów kuchni z całego świata, które odbędą się 28-30 października w Mediolanie Polskę będą reprezentować Krzysztof Konieczny, szef restauracji Neon Streetfood Bar w Gdyni i Łukasz Moneta z Nolita Restaurant w Warszawie.

Konferencja Plant-Powered Perspectives na żywo i online 14 i 15 października

Dzięki konferencji Plant-Powered Perspectives już po raz czwarty szeroko pojęte roślinne jedzenie znajdzie się w centrum uwagi. Przez dwa dni można uczestniczyć w niej na żywo oraz online.

POLAGRA 2021: 200 firm, 13 krajów, 3 dni wymiany doświadczeń

Od 4-6 października, na ternie Międzynarodowych Targów Poznańskich, odbyły się targi branży spożywczej POLAGRA. Wydarzeniu towarzyszyły Międzynarodowe Targi Techniki Pakowania i Etykietowania TAROPAK. Ekspozycje zajęły łącznie 2 pawilony, a swoją ofertę zaprezentowało blisko 200 firm z 13 krajów.

Coca-Cola HBC wyróżniona za odpowiedzialne gospodarowanie wodą

Zakład Coca-Cola HBC Polska w Tyliczu, który produkuje wody Kropla Beskidu i Kropla Delice, stał się pierwszym obiektem w Polsce, którego zarządzanie zasobami wodnymi zostało wyróżnione najwyższym światowym certyfikatem, przyznawanym przez niezależnych audytorów.

Tork ponownie z nagrodą Business Superbrands

Za nami uroczysta gala finałowa XV edycji Superbrands Polska, gdzie zostały wyłonione najsilniejsze marki, cieszące się uznaniem oraz renomą w poszczególnych branżach. Wśród nagrodzonych kolejny raz znalazła się firma Tork.

Mikser kulinarny - polska kuchnia od podszewki

Sieć hurtowni MAKRO Polska zorganizowała sześć spotkań z cyklu Mikser kulinarny dla przedstawicieli branży HoReCa, skupionych wokół prowadzonego przez firmę programu Polskie Skarby Kulinarne.

The World’s 50 Best Restaurants 2021: Noma przed Geranium

Poznaliśmy tegoroczne zestawienie najlepszych restauracji świata. Prestiżowa lista World's 50 Best Restaurants po raz kolejny wyróżniła restaurację René Redzepiego.

Gdański Better Bar 2021

W poprzednim numerze "Food Service" w felietonie "Jak zostać głosem w cudzej głowie?" pisałem o tym, jak stać się mentorem, który kształci jednostki. Prawda jest jednak taka, że można realnie wpływać na kształt całej sceny barowej. Zapytacie jak? No to odpowiadam!

Finał Bocuse d’Or 2021: znamy zwycięzców!

Główna nagroda Bocuse d’Or 2021 trafiła do Francuzów! Kto jeszcze zdobył statuetki w jednym z najbardziej prestiżowych konkursów gastronomicznych świata odbywającym się w Lyonie?

Złote Medale Grupy MTP przyznane

Znamy laureatów konkursu o Złoty Medal na targach POLAGRA 2021. Nagrodę Grupy MTP przyznano aż 22 produktom.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej