x

Wydarzenia - branżowe - strona 1

Gastro odNOWA - czy branża gastronomiczna podniesie się po pandemii?

Czy po zniesieniu lockdownu wszystkie lokale zostaną otwarte? Czy wszystkim restauratorom udało się przetrwać trwający ponad rok kryzys? Odpowiedzi na te pytania szukano podczas webinaru "Gastro odNOWA. Rozmawiamy o przyszłości gastronomii".

Maciej Mazur w półfinale międzynarodowego konkursu barmanów

Sukces polskiego barmana! Maciej Mazur, pierwszy Polak, który bierze udział w najstarszym konkursie sherry na świecie, przeszedł do półfinału "Tio Pepe 1on1". Kolejny pojedynek z udziałem Polaka już 12 maja. Głosować może każdy.

Transgourmet i Selgros Cash & Carry inaugurują RESTART 2.0

RESTART 2.0 to kolejna edycja programu wszechstronnego wsparcia dla gastronomii Transgourmet i Selgros Cash & Carry. Obejmuje m. in. ofertę rabatową dopasowaną do potrzeb każdego biznesu, wsparcie marketingowe oraz merytoryczne, a także praktyczne szkolenia.

Gastro odNOWA - jaka będzie przyszłość gastronomii?

To moment, w którym firmy gastronomiczne powinny rozważyć nowy model biznesowy, dający szansę na poprawę sytuacji. O takich rozwiązaniach będzie mowa podczas webinaru "Gastro odNOWA. Rozmawiamy o przyszłości gastronomii", którego inicjatorem jest firma Stalgast.

Wystartował konkurs barmański World Class. Po raz pierwszy jako reality show

Po rocznej przerwie World Class powrócił, by mimo lockdownu promować scenę barmańską i kulturę koktajlową. Półfinały i finał potrwają do 29 kwietnia. Po raz pierwszy rywalizacja barmanów ma formułę reality show. Zmagania krajowych półfinalistów mogą oglądać fani kultury koktajlowej z całego kraju.

Redakcja Ouichef.pl i "Food Service" zaprasza do konkursu Golden Arrow

Konkurs Golden Arrow, organizowany przez wydawcę "Food Service" od 2006 r., nagradza efektywność i innowacyjność przeprowadzonych kampanii marketingowych. Jury zwraca szczególną uwagę na umiejętne wykorzystanie narzędzi oraz nowych trendów w komunikacji marketingowej.

Konkurs marketingu Golden Arrow - zapraszamy!

Redakcja magazynu "Food Service" oraz portalu Ouichef.pl zaprasza branżę HoReCa do zgłaszania swoich projektów w konkursie Golden Arrow.

Jest decyzja: rok 2021 bez Kulinarnego Pucharu Polski

Ostatnich laureatów Kulinarnego Pucharu Polski poznaliśmy półtora roku temu. Na kolejnych przyjdzie nam poczekać, ponieważ również w tym roku, decyzją organizatorów, jeden z najbardziej prestiżowych konkursów gastronomicznych w kraju nie odbędzie się.

Maciej Mazur startuje w konkursie koktajli na bazie sherry

23 marca rusza "Tío Pepe 1on1 virtual bartender’s challenge", czyli międzynarodowy konkurs kreacji koktajli bazujących na sherry. Pierwszy raz w historii zawodów wystartuje reprezentant Polski - Maciej Mazur.

Transgourmet i Selgros Cash & Carry zachęcają do wspierania restauracji i firm cateringowych

36 restauratorów z całej Polski ma w marcu możliwość sprzedaży swoich produktów w 19 halach Selgros Cash & Carry. Ponadto oferta blisko 100 lokali oraz zniżki od czterech dostawców cateringów dietetycznych zostaną wypromowane w gazetce promocyjnej Selgros, która trafi do ponad 600 tysięcy klientów.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej