x

Wydarzenia - branżowe - strona 1

Świąteczny Stół Pajacyka - restauratorzy mogą pomóc i otrzymać wsparcie

4 grudnia odbędzie się "Świąteczny Stół Pajacyka" - tego dnia właściciele lokali gastronomicznych przekazują 10% dziennego obrotu na rzecz osób potrzebujących wsparcia żywnościowego. Jak włączyć się do akcji pomimo restrykcji epidemicznych?

Szkolenie Tork VR Clean Hands z nagrodą targów Interclean Amsterdam Online 2020

Innowacyjne szkolenie Tork w zakresie higieny rąk dla pracowników służby zdrowia otrzymało nagrodę publiczności Visitors Choice Award podczas tegorocznych targów Interclean Amsterdam Online.

30 października - najsmaczniejszy spacer w Polsce, czyli protest gastro

- Czas najwyższy się zorganizować i pokazać, że przez nieprzemyślane działania rządu tracimy nasze biznesy i miejsca pracy! - mówią organizatorzy "Spaceru dla branży HoReCa". Na piątek 30 października w Warszawie zaplanowany jest protest właścicieli i pracowników hoteli, gastronomii oraz cateringu.

KUKBUK po raz czwarty wyróżnił lokalnych producentów

Ponad 450 produktów z 230 polskich firm, 20 laureatów i 2 wyróżnienia - to bilans 4. edycji konkursu KUKBUK Poleca. Jego celem jest wyróżnienie inicjatyw kulinarnych, rzemieślniczych oraz agroturystycznych, którym na sercu leży troska o smak, zdrowie, ludzi i przyrodę.

Bocuse d’Or Europe 2020 za nami - relacja

Choć Jakub Kasprzak i Patryk Paczkowski nie awansowali do Wielkiego Finału Bocuse d’Or Europe 2020 w Lyonie, to ich występ podczas europejskiej selekcji w Tallinie wśród najlepszych szefów kuchni Starego Kontynentu, trzeba uznać za udany.

Czy znikną wege burgery? Bruksela zdecyduje o przyszłości produktów roślinnych

Na posiedzeniu Parlamentu Europejskiego 19-22 października 2020 r. europosłowie zdecydują o przyszłości żywności pochodzenia roślinnego. Odbędzie się głosowanie nad wprowadzeniem kolejnych restrykcji dotyczących wegańskich produktów.

Projekcja świetlna na katowickim Spodku z okazji Dnia Własnego Biznesu

13 października obchodzony był międzynarodowy Dzień Własnego Biznesu. Z tej okazji katowicki Spodek rozświetliło hasło symbolicznie wyrażające wsparcie dla niezależnych polskich przedsiębiorców z sektora MSP, szczególnie w tym trudnym dla wszystkich roku.

Za nami POLAGRA 2020 - podsumowanie

Tegoroczna edycja targów POLAGRA 2020, choć przygotowywana w trudnych warunkach, była pełna smaku i interesujących spotkań. Nie zabrakło także ciekawych szkoleń i warsztatów.

Zapraszamy na live stream konferencji Next Day - Consumer of the Future

Kim będzie konsument za kilka lat? Jak zmieniła go pandemia? Dowiecie się z konferencji NEXT DAY - CONSUMER OF THE FUTURE, przygotowywanej przez “Food Service", “Media Marketing Polska" i “Handel". Startujemy 29 września o godz. 10! Zapraszamy!

Konferencja Plant-Powered Perspectives 2020

Roślinne alternatywy mięsa i nabiału ponownie będą w centrum uwagi - 8 i 9 października odbędzie się trzecia edycja konferencji Plant-Powered Perspectives 2020. Tym razem w formacie online.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej