x

Biznes - wiedza - strona 1

Siła Instagrama, czyli jak zdjęcia sprzedają jedzenie

Instagram, który w Polsce ma już ponad 10 mln użytkowników, wywiera potężny wpływ na trendy i nasze decyzje zakupowe. Jak przekuć ten fenomen na korzyść dla restauracji?

Czy po otwarciu gastronomii spadnie popularność platform delivery?

Od 15 maja w ogródkach, a od 29 maja wewnątrz lokalu - restauracje otwierają się dla gości. Czy oznacza to, że boom na aplikacje do zamawiania jedzenia dobiegnie końca? Nie jest to takie oczywiste.

Napoje i desery w food truckach? Czemu nie!

Napoje, słodkie przekąski i inne dodatki mogą być ważnymi pozycjami w menu, a czasem nawet - trzonem asortymentu food trucka. Decydując się na jego otwarcie, warto przemyśleć, jaką część oferty stanowić powinny kawa, herbata czy desery w postaci lodów i ciast.

Foodtruckowe menu. Na co postawić, by biznes się kręcił?

Praca w food trucku nie jest łatwa. Mobilna gastronomia wymaga ogromnego zaangażowania sił i środków, ale może być dochodowym zajęciem, jeśli w to, co robimy, włożymy dostatecznie dużo pracy i serca.

Jak i w co wyposażyć food trucka?

Wyposażenie food trucka można podzielić z grubsza na to obowiązkowe, czyli wymagane przepisami prawa, oraz na to, które umożliwi lub ułatwi pracę.

Opakowania do dań z food trucka. Które wybrać?

Do potraw serwowanych w food truckach potrzeba odpowiednich opakowań. Przestrzeganie zasad higieny wpływa nie tylko na wygodę jedzenia, lecz także na wzrost zaufania wśród klientów.

Sezon grillowy 2021: jak często, z kim i co na ruszt?

Przy jakich okazjach, z kim i jak często grillują Polacy? I co najczęściej trafia na ruszt, a co służy nam do popicia? Sprawdźcie wyniki badań panelu Ariadna!

Multibranżowa koalicja na rzecz legalizacji sprzedaży alkoholu przez internet

Krajowa Izba Gospodarcza stanęła na czele multibranżowej koalicji na rzecz legalizacji sprzedaży alkoholu przez internet. Ma to dać szansę na wyjście z pandemicznego kryzysu regionalnym producentom wyrobów alkoholowych.

Marketing w kawiarni - najważniejszy jest koncept

Jak komunikować o ofercie kawiarni? Wbrew pozorom to wcale nie takie proste. Analizujemy, jak robią to najlepsze lokale w Polsce, i podpowiadamy, na co zwrócić uwagę.

Piekarni droga przez mąkę: historia dobrego chleba

Sto lat temu pojawiło się w sprzedaży pierwsze przemysłowo produkowane pieczywo i... wywołało rewolucję nawyków żywieniowych. W ciągu ostatniego półwiecza z naszej diety zniknęło wiele wartościowych odmian mąki, a chleb stał się niezbyt zdrowy. Zbliża się jednak rzemieślnicza kontrrewolucja.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej