Produkty
Świeża cielęcina od Bidfood Farutex

Bidfood Farutex to ogólnopolski dostawca produktów żywnościowych do branży Horeca. W ofercie firmy znalazły się ostatnio m.in. górka cielęca bez kości i z długą kością, górna zrazowa czy polędwica. Choć ten rodzaj mięsa kojarzyć się może ze świątecznymi potrawami, sprawdzi się w każdym sezonie.

Nowości od Melvit

Po ogromnym sukcesie Trendy Lunch Melvit przygotował kolejne nowości z tej serii. Są to wyśmienite mieszanki najwyższej jakości ziaren zbóż, warzyw, wzbogaconych o szczególne dodatki.

WOŁOWINA TRUDNA CZY ŁATWA

Wołowina w kuchni polskiej nigdy nie była tak popularna jak obecnie. Jednak podawana jest na zaledwie kilka sposobów. Najczęściej jest to pieczeń, bitki, tatar i szponder jako podstawa do rosołu lub zup.

NOWA ODSŁONA SŁODKICH SOSÓW FANEX

Fanex - polski producent sosów dla branży HoReCa, wprowadził kolejne zmiany dotyczące identyfikacji wizualnej opakowań swoich produktów. Słodkie sosy deserowe, są teraz dostępne w nowych butelkach w kolorze ecru.

MATERIA ZŁOŻONA

Są coraz lepszej jakości i dostępne w rozmaitych rodzajach. Mogą stanowić dobrą wizytówkę lokalu. Serwetki papierowe - jak wybrać te najlepsze do restauracji? Oferta producentów daje ogromną elastyczność.

SKALMIERZYCKI OD LAZURA

Lazur Skalmierzycki to wyjątkowa propozycja dla profesjonalnych kucharzy. Powstaje według oryginalnej receptury łączącej technologie produkcji serów żółtych i serów pleśniowych Lazur.

NOWOŚĆ - ERLENBACHER CASUAL CAKES

Czy wkrótce torty w "starym stylu" odejdą do lamusa? To pytanie pojawia się, gdy bierzemy pod uwagę nawyki żywieniowe młodego pokolenia - milenialsów. Odpowiedź brzmi: oczywiście, że nie. Jedyne, czego potrzeba, to odświeżenie i unowocześnienie oferty.

SWEET POTATO FRIES - FRYTKI Z BATATÓW

Sweet potato fries firmy Farm Frites to nowoczesny, modny produkt i propozycja dla restauracji, które poszukują wyróżnienia i podążają za trendami.

PIEKIELNIE OSTRE PAPRYCZKI CHILI W OFERCIE MAKRO

W Makro Polska znaleźć można szeroki wybór świeżych papryczek chili o różnych poziomach pikantności - od jalapeño, przez cayenne, habanero, Bird’s Eye (piri piri) i Naga Jolokia to nowości - Carolina Reaper i Trinidad Scorpion.

SYNERGIA CZŁOWIEKA I TECHNOLOGII

Firma Segafredo Zanetti Poland wprowadziła na rynek nowatorski ekspres ciśnieniowy New 105 Multiboiler. Model 105 Multiboiler charakteryzuje się elegancją, połączona z łatwością użytkowania.

TRUFLA W MENU? TAK, CHEF!

Można podawać ją na surowo lub lekko podgrzaną. Stanowi idealny dodatek do makaronów, sosów, farszów, omletów oraz dań mięsnych (głównie z dziczyzną i drobiem).

NOWOŚĆ OD DUNI

Firma Duni wypuściła na rynek nową kolekcję jednorazowych, w 100% biodegradowalnych kubków do kawy. W ofercie można znaleźć produkty o różnych rozmiarach, zarówno do ciepłych, jaki i zimnych napojów.

OSMOZA BWT BESTAQUA - WIELKIE MOŻLIWOŚCI W MAŁEJ OBUDOWIE

Odwrócona osmoza jest procesem membranowym, który pozwala przefiltrować i oddzielić z wody niepożądane składniki, takie jak wapń, sód czy metale ciężkie, jednocześnie przepuszczając tylko czyste molekuły wody.

TORK EASYCUBE

Firmy z branży sprzątającej chętnie wykorzystują nowe możliwości płynące z użytkowania nowoczesnej technologii. Ale od czego zacząć i jaki będzie rzeczywisty efekt? Odpowiedź dają wyniki najnowszych badań nad Tork EasyCube, wiodącym na świecie oprogramowaniem do zarządzania sprzątaniem obiektów.

Segafredo Organic - naturalny wybór w twojej kawiarni

W odpowiedzi na potrzeby gastronomów sięgających po branżowe trendy Segafredo Zanetti Poland wprowadziła do oferty certyfikowaną mieszankę Segafredo Organic.

Wegańskie nowości od Aviko

W odpowiedzi na rosnące zapotrzebowanie na ofertę odpowiednią dla wegetarian i wegan Aviko przygotowało dwie nowości.

PUDEŁKO PEŁNE INSPIRACJI? TAK, CHEF!

Chefs Culinar prezentuje klientom tajemniczą nowość. Warzywno-owocowe pudełko Sous Fresh pobudzi kreatywność każdego szefa kuchni. W paczce niespodziance umieszczono całą gamę zdrowych, barwnych i niekonwencjonalnych składników.

TRES AMIGOS - NOWA MARKA PRODUKTÓW OD FIRMY FANEX

Tres Amigos to linia naturalnych dodatków gastronomicznych. Nowe wyroby skierowane są do szeroko pojętego rynku HoReCa i dostępne są jedynie w sprzedaży hurtowej. Obecnie w skład marki wchodzi ponad 20 produktów, ale ich oferta będzie sukcesywnie powiększana.

WŁOSKIE WĘDLINY OD BIDFOOD FARUTEX

Spróbuj tych nasyconych historią i smakiem wędlin! Pełna oferta produktów dostępna w stacjonarnych działach obsługi klienta oraz u przedstawicieli handlowych.

NOWOŚĆ! CROISSANT SZYNKA I SER

Oryginalny croissant w wersji wytrawnej. Klasyczny croissant nadziewany widocznym plasterkiem szynki i aromatycznym serem Maasdamer. Posypany wiórkami sera.

PODWAWELSKA EKSTRA, ŻYWIECKA I KRAKOWSKA SUCHA GWARANCJĄ JAKOŚCI I SMAKU

Od ubiegłego roku trwa kampania informacyjno-promocyjna nawiązująca do zdrowych i świadomych wyborów konsumentów.

BROWNIES, BLONDIES I SERNIKI W ERLENBACHER

Już od 40 lat firma Erlenbacher Backwaren GmbH jest numerem jeden w segmencie głęboko zamrożonych ciast, tortów i deserów europejskiego rynku out-of-home. Produkty nie mają dodanych sztucznych aromatów, barwników oraz uwodornionych tłuszczów i olejów.

SMOKI - FILTRACJA SADZY I TŁUSZCZU

Urządzenia eliminują do 95 proc. cząsteczek sadzy z dymu oraz znacząco obniżają jego temperaturę, zwiększając bezpieczeństwo pożarowe budynków.

LAZUR W ZALEWIE OLEJOWEJ DLA PROFESJONALISTÓW

Sery pleśniowe Lazur Srebrzysty i Złocisty w zalewie olejowej dostępne są w postaci gotowych do użycia kostek w aromatycznej zalewie, którą tworzy wyrazista kompozycja ziół i suszonych pomidorów.

OBIETNICA NIEPOWTARZALNEGO SMAKU? TAK, CHEF!

Chefs Culinar oferuje produkty z linii WIBERG à la carte, w skład której wchodzą aromatyczne zioła i starannie wyselekcjonowane przyprawy z całego świata. Jedną z nich jest Orangia Sun - puder o intensywnym smaku świeżo startej skórki pomarańczowej z delikatną nutą owocu.

AVIKO GN GRATIN 4 X 2,5 KG

Gratiny ziemniaczane do systemu Gastro Norm to połączenie gotowanych na parze talarków ziemniaczanych i pysznego sosu. Ideale rozwiązanie dla gastronomii zbiorowego żywienia i cateringu.

MARWIT WCHODZI NA RYNEK HORECA!

Czołowy polski producent soków i surówek z segmentu convenience rozpoczął dystrybucję swoich flagowych produktów do hoteli, restauracji i firm zajmujących się cateringiem.

DELIVERO - APLIKACJA DO OBSŁUGI ZAMÓWIEŃ NA WYNOS OD GRUPY LSI

Delivero zwiększa efektywność realizacji zamówień i usprawnia pracę kierowców. Aplikacja daje pracownikom lokalu m.in. dostęp do informacji o statusie dostawy,

KRUSZWICA OLEJ Z ESENCJĄ MASŁA - NOWOŚĆ DLA PROFESJONALISTÓW

Naturalne składniki, maślany smak i temperatura dymienia do 220°C to odpowiedź na rosnące oczekiwania świata gastronomii. Kruszwica Olej z Esencją Masła doskonale sprawdza się do tworzenia dań między innymi z mięs, ryb, owoców morza oraz warzyw.

POLECANE DLA CATERINGU

Urządzenia Metro-Catering-System idealnie sprawdzają się wszędzie tam, gdzie wymagane są szybkość, niezawodność, trwałość i bezawaryjność. Klient zyskuje nie tylko wysoką jakość produktów, ale także większą wydajność produkcyjną.

RĘKAW RENGO HITEM CUKIERNICZYM

Gotowy do użycia rękaw cukierniczy z nadzieniami nagrodzono na jubileuszowej, 10. edycji targów Expo Sweet. Konkurs zorganizował "Przegląd Piekarski i Cukierniczy". Nagrody rozdano w trzech kategoriach. Rękaw Rengo zdobył tytuł Hitu Cukierniczego.

Kiosk od LSI Software

KLIENT CENI SWOBODĘ, A MY WIEMY, JAK MU JĄ ZAPEWNIĆ

Nowość: Grube frytki Ultimate 18 mm

Tworząc Frytki Ultimate Farm Frites, frima myślała o szerokim rynku angielskich restauracji i pubów poszukujących grubych frytek mrożonych, które naprawdę rywalizują jakościowo z ciętymi ręcznie frytkami.

Nowość od Wine Direct

Ferrari Maximum to lekkie, odświeżające wino musujące, które pasuje do wielu okazji - możemy je pić przed posiłkiem, a nawet bez obawy pomyłki podawać w zasadzie do wszystkich potraw.

Chili nitki - nowość w ofercie marki Prymat GastroLine

Chili w formie nitek doskonale sprawdza się przede wszystkim jako element dekoracyjny do potraw. W ciągu kilku sekund nadaje daniom niezwykły efekt wizualny oraz unikalny ostry smak.

Nowe ciastka migdałowe Erlenbacher

Chrupiąco-kremowe kreacje nie zawierają glutenu ani oleju palmowego i są gotowe do podania już po chwili dzięki krótkiemu czasowi rozmrażania.

Egzotyczne mięsa w Makro Polska

Sieć hurtowni Makro Polska oferuje egzotyczne mięsa z krokodyla, strusia i kangura. Produkty z kategorii premium pozwolą urozmaicić menu restauracji i zaskoczyć gości oryginalnymi daniami.

Aromatyczny afrodyzjak? Tak, chef!

W sezonie zimowym Chefs Culinar stawia na afrodyzjaki. Jednym z nich jest pasta waniliowa firmy Wiberg, której intensywny aromat kusi i intryguje.

Już 200 produktów nowych marek własnych w ofercie Makro

Sieć hurtowni Makro Polska wprowadziła już 200 produktów nowych marek własnych przeznaczonych dla specjalistów w gastronomii: Makro Chef i Makro Professional.

Burgery OSI Robvita

Daj się skusić na wysokiej jakości mięso wołowe w burgerach OSI ROBVITA w wersji mini 45 g

Crispers - nowość od McCain

McCain Crispers to unikalna i wyjątkowo chrupiąca najnowsza propozycja ziemniaczana od McCain.

Trio Indulgence 3 od Erlenbacher

Pełnoziarniste ciastka jabłkowo-orkiszowe (Mr. Grain): najbardziej szorstkie z całej trójki. Chrupiący miks pestek dyni i otrębów spotyka się ze świeżymi jabłkami i jagodami.

Lazur w zalewie olejowej dla profesjonalistów

Ser pleśniowy Lazur w zalewie olejowej występuje w dwóch wariantach: Srebrzysty i Złocisty.

JUŻ 200 PRODUKTÓW NOWYCH MAREK WŁASNYCH W MAKRO

Sieć hurtowni Makro Polska wprowadziła już 200 produktów nowych marek własnych przeznaczonych dla specjalistów w gastronomii: Makro Chef i Makro Professional. Do końca 2018 r. w ofercie pojawi się jeszcze kilkaset pozycji tych marek oraz kilkanaście produktów z linii Makro Premium

NOWA STRONA INTERNETOWA BONDUELLE FOOD SERVICE

Firma, będąca liderem na rynku warzyw mrożonych i apertyzowanych, stawia na piękne zdjęcia oraz ciekawe przepisy. Oprócz wyszukiwarki dań, produktów czy samych warzyw użytkownik znajdzie również wiele inspiracji w zależności od zadania, które stoi przed nim w kuchni.

AIR SENSE - PROPOZYCJA OD TOM-GAST NA WYJĄTKOWY SPOSÓB SERWOWANIA WINA

Linia Air Sense to efekt pracy szwedzkiego duetu projektantów Bernadotte & Kylberg, którzy zaprojektowali dla niemieckiego producenta Zwiesel 1872 kieliszki z innowacyjną kulką dekantacyjną.

INNOWACYJNE PIEROGI W OFERCIE MARKI IGLOTEX PROFESSIONAL

Pieczołowicie dopracowane ciasto drożdżowe otaczające cztery warianty smakowitego nadzienia to innowacyjne pierogi Iglotex Professional przeznaczone do smażenia i pieczenia. Pierogi, które można szybko przygotować jako przekąskę, deser, dodatek do zupy lub danie samo w sobie.

NOWOŚĆ: KINLEY TONIC

Kinley Tonic już od ponad 40 lat uważany jest za najlepszy dodatek do napojów alkoholowych. Gdy w latach 70. pojawił się w Europie, został określony mianem "musującego odświeżenia" i szybko zdobył popularność.

KRUSZWICA OLEJ Z ESENCJĄ MASŁA - NOWOŚĆ DLA PROFESJONALISTÓW

Naturalne składniki, maślany smak i temperatura dymienia do 220°C to odpowiedź na rosnące oczekiwania świata gastronomii. Wygodne i optymalne cenowo połączenie właściwości oleju rzepakowego i masła klarowanego docenili zawodowi kucharze, opatrując produkt rekomendacją Klubu Szefów Kuchni.

NOWA LINIA MAREK WŁASNYCH MAKRO DLA WIZJONERÓW W GASTRONOMII

Sieć hurtowni Makro Polska wprowadza trzy nowe marki własne z myślą o gastronomii. Makro Chef, Makro Professional i Makro Premium to linie wysokiej jakości produktów spożywczych i chemicznych oraz akcesoriów do wyposażenia, które dostosowane są do różnych potrzeb i typów biznesów gastronomicznych.

NOWOŚCI OD SWEDEPONIC

Szczaw ma kwaskowaty, zdecydowany smak. Idealnie pasuje do wiosennych i letnich sałatek. Lubi łączyć się z jajkiem nie tylko w zupie szczawiowej, ale też w jajecznicy lub omlecie. Sprawdza się jako dodatek do tłustych ryb, np. łososia lub makreli.

POWITAJ JESIEŃ Z MIONETTO PROSECCO

Smak Mionetto Prosecco przeniesie cię myślami do Treviso - krainy prosecco położonej w północno-wschodnich Włoszech. To właśnie tu, pod idealnie błękitnym włoskim niebem, uprawiany jest sławny szczep Glera, z którego powstaje Mionetto Prosecco.

NEGRONI RUBINO OD MARTINI

Martini Riserva Speciale Bitter powstał na bazie oryginalnego przepisu z 1872 r. ze składników w 100 proc. naturalnych. Do jego produkcji zastosowano ponad 20 rodzajów ziół i korzeni.

NOWOŚĆ! FRYTURA PÓŁPŁYNNA QUALITO PLUS W WIADRZE 20 L

ZT Kruszwica wprowadza nowy format opakowania dla Frytury półpłynnej Qualito Plus - funkcjonalne wiadro blaszane o pojemności 20 l. Ta uznana od lat frytura gwarantuje doskonałe efekty przy długotrwałym smażeniu produktów słodkich i wytrawnych.

DZIKA KACZKA W JESIENNYM MENU? TAK, CHEF!

Mięso dzikich kaczek to podstawa kuchni staropolskiej. Do niedawna zapomniane, dziś nie bez przyczyny wraca do łask. Dziczyzna jest zdrowa, chuda i ma walory, których nie sposób porównać z właściwościami drobiu hodowlanego.

KARBON - NOWOŚĆ OD RAK PORCELAIN W OFERCIE TOM-GAST

Tom-Gast wprowadził nową linię porcelany marki RAK, która jest połączeniem zamiłowania do nowoczesnego wzornictwa z pragnieniem bycia bliżej natury. Odważna i bezkompromisowa kolekcja Karbon w intrygujący sposób eksponuje ukryty urok "czarnego złota".

KAPELUSZ O SMAKU UMAMI

Grzyby to nietypowe organizmy - jakby rodzaj mięsa, bo mają podobny do niego skład chemiczny, a jednocześnie jakby warzywo, bo zawierają węglowodany (około 40 proc.) i dużo wody (około 90 proc. w świeżych grzybach).

inne kategorie
akademia horeca
Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem? Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej
Video
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
Food Service Summit 2017 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 2
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 3
więcej