x

Namierzamy, sprawdzamy i testujemy nowe koncepty gastronomiczne. Od fine diningu, przez fine casual i smart casual, po fast food. Prezentujemy restauracje, pizzerie, burgerownie, koktajlbary, wine bary, puby, kawiarnie, cukiernie i piekarnie, które wyróżniają się oryginalną ofertą i aranżacją. Zarówno te nowoczesne, jak i tradycyjne, ale zawsze z charakterem. Tu znajdziecie najlepsze adresy na kulinarnej mapie Polski!

Miejsca - strona 1

Łódzki Ramen Shop by Sushi Kushi - skuteczne rozwiązanie na kryzys zatrudnienia

Na skutek pandemii w gastronomii wciąż brakuje rąk do pracy. Odpowiedzią na ten problem jest łódzki Ramen Shop by Sushi Kushi. Duże zainteresowanie kuchnią azjatycką w połączeniu z konceptem, do którego nie potrzeba wyspecjalizowanych pracowników to skuteczna taktyka na obecne czasy.

FoodX z nową lokalizacją w Krakowie w odmienionym koncepcie

FoodX zmienia adres w Krakowie. W miejsce restauracji przy ul. Romanowicza rusza lokal przy ul. Krupniczej 21 a. To największa miejscówka sieci - od poprzedniej różni ją wygląd wnętrza i jego funkcjonalność. Sala dzienna wieczorem zamienia się w taneczny parkiet z widokiem na bar z autorskimi drinka

Boston Wings & Pizza - nowa sieć franczyzowa na polskim rynku

Białostocki restaurator Tomasz Siemieńczuk wprowadza na polski rynek nową sieć franczyzową - Boston Wings & Pizza. Składa się ona z czterech różnych konceptów, które sprawdzą się w małych miejscowościach i dużych aglomeracjach.

Bartosz Dziamski otworzył Food Content Studio w Poznaniu

Przestrzeń Food Content Studio przeznaczona jest na filmową i fotograficzną produkcję poświęconą jedzeniu oraz gotowaniu. - Będziemy organizować także warsztaty prowadzone przez najlepszych szefów kuchni i blogerów kulinarnych - zapowiada właściciel studia Bartosz Dziamski.

Restauracja Nolio - 6 lat pizzy neapolitańskiej w Krakowie

Znana krakowska pizzeria Nolio obchodziła niedawno swoje 6. urodziny. Właściciele restauracji - Patrycja Czepiec-Golańska, Artur Golański oraz Dorota i Michał Gostylla - zdradzają nam, co zdecydowało o sukcesie miejsca, a także jak pandemia zmieniła ich biznes.

Kontakt wino & bistro - lokal sommeliera Piotra Pietrasa

Kontakt wino & bistro na warszawskim Mokotowie łączy różne funkcje: neo bistro, wine baru, sklepu z winem i przestrzeni warsztatowej. Lokal firmowany jest przez utytułowanego sommeliera Piotra Pietrasa, który jednak podkreśla drużynowy charakter konceptu. Za kuchnię odpowiada Jan Wojtalik.

Nova Wola - wyrafinowana kuchnia polska w sercu biznesowej Warszawy

Nova Wola to niedawno otwarta restauracja na warszawskiej Woli. Jej szef kuchni Paweł Suchenek serwuje autentyczną polską kuchnię, "z wyrafinowaną prostotą" - jak mówi. Smaku potrawom dodaje eleganckie wnętrze z wielkomiejskim widokiem na stołeczne drapacze chmur.

Forum Kulinarne z Wrocławia - oaza śródziemnomorskich smaków

Restauracja Forum Kulinarne z Wrocławia zajęła drugie miejsce w Plebiscycie Gości jesiennej edycji Restaurant Week. O formule na gastronomiczny sukces rozmawiamy z właścicielami miejsca - Barbarą i Jackiem Szydłowskimi.

Koncert na siedem barów w Fabryce Norblina. Dyryguje Tomasz Małek [ROZMOWA]

Food Town w Fabryce Norblina to nie tylko wiele lokali z jedzeniem, ale też duża strefa wielobarowa ze zróżnicowaną ofertą. Jak się tworzy taki koncept i jak się nim zarządza? Rozmawiamy o tym z szefem barów Tomaszem Małkiem, zwycięzcą 66 konkursów barmańskich w kategorii flair na całym świecie.

Bistro Charlotte uruchamia sklep online ze swoimi bestsellerami

Bistro Charlotte rozpoczyna kolejny etap rozwoju. Właśnie uruchomiło sklep online www.bistrocharlotte.pl, z takimi bestsellerami jak czekolada, konfitury, miód z lawendą, słony karmel, domowa granola i zestawy z francuskim winem. Wszystko z dostawą pod same drzwi.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej