x

Znajdziecie tu opisy najnowszych lokali gastronomicznych z całej Polski: restauracji, barów, wine barów, które wyróżniają się ciekawym pomysłem i kuchnią. Najlepsze adresy na kulinarnej mapie Polski zostały przetestowane przez profesjonalnych dziennikarzy magazynu „Food Service”.

Miejsca - strona 1

W sercu Tatr

Jeden z najbardziej utytułowanych i rozpoznawalnych polskich szefów kuchni oraz zdobywca pierwszej w naszym kraju gwiazdki Michelin, Wojciech Modest Amaro, rusza w góry z nowym projektem.

3 miejsca, gdzie rządzą sommelierki

Poznajcie trzy restauracje, w których za selekcję win odpowiedzialne są kobiety.

Warszawski BARaWINO

To sklep sieci Kondrat Wina Wybrane połączony z barem winnym, czyli po francusku właśnie bar-à-vin.

Cafe Bar Havana - lokalnie na warszawskim Żoliborzu

Cafe Bar Havana został otwarty na Żoliborzu w lipcu tego roku. Przestronne wnętrze oraz ogromny taras z widokiem na plac Wilsona urządzone są w stylu retro. Zarówno wystrój, jak i nazwa nawiązują do działającej w tym miejscu od lat 60. do 90. XX w. popularnej klubokawiarni.

Batumi - piekarnie gruzińsko-ormiańskie

W maju powstała w Polsce sieć piekarni Batumi łączących gruzińską tradycję kulinarną z polską nowoczesnością. W jej ofercie znajdują się wyłącznie produkty bez polepszaczy i konserwantów.

Fine dining w warszawskiej Epoce

Fine dining, który zachwyca, ale nie onieśmiela - taki kierunek obrała sobie powstała we wrześniu br. restauracja Epoka. To kolejna po Europejskim Grillu restauracja mieszcząca się w hotelu Raffles.

Jesienne menu w WuWu

Warszawski WuWu Bar wprowadza nowe menu na jesień - inspirowane kulinarnymi wspomnieniami z dzieciństwa.

Paco Pérez otwiera restaurację w Gdańsku!

16 listopada Paco Pérez, jeden z największych i najważniejszych przedstawicieli kuchni awangardowej XXI wieku, otworzy swoją najnowszą restaurację Arco na 33. piętrze Olivii Star.

Wygraj niezwykłą kolację w Senses!

Portal OuiChef.pl oraz magazyn "Food Service" zapraszają do udziału w wyjątkowym konkursie. Do wygrania 2-osobowa kolacja z wine pairingiem w uhonorowanej gwiazdką Michelin restauracji Senses! Wartość nagrody to prawie 1500 zł.

Tajski Molam Thai Canteen & Bar w Krakowie

Molam to restauracja tajska, w której nie znajdziecie nic, co zazwyczaj w Polsce kojarzone jest z tym rodzajem kuchni. Nie ma tutaj pad thai, nie ma zielonego lub czerwonego curry z mięsem lub tofu do wyboru, nie ma sajgonek. Co w takim razie jest?

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej