x

Restauratorzy z wizją, utalentowani szefowie kuchni, sprawni menedżerowie, producenci i sommelierzy z pasją, pomysłowi blogerzy i autorzy książek kulinarnych – wszyscy oni odkrywają tu przed wami swoje sekrety, dzieląc się wiedzą i doświadczeniem. Dowiedzcie się, co stoi za ich sukcesem! Biznes tworzą ludzie, więc czytajcie nasze wywiady – z pewnością was zainspirują!

Ludzie - strona 1

Bartek Kieżun: grecka kuchnia z perspektywy Aten

"Ateny do zjedzenia" to kolejna książka Bartka Kieżuna, w której bada on śródziemnomorską kulturę od kuchni. Serwuje w niej przepisy i opowieści o historii miasta, greckich bogach, drogach czy świątyniach. Nam opowiedział m.in. o tym, jak się gotuje w Atenach i co piszczy w tamtejszej gastronomii.

Izabela Sakowicz nowym dyrektorem zarządzającym VFP Communications - wydawcy "Food Service" i Ouichef.pl

Od 1 października 2022 r. stanowisko managing directora wydawnictwa VFP Communications obejmuje Izabela Sakowicz. Skoncentruje się przede wszystkim na portfolio produktów cyfrowych oraz rozwoju tytułów branżowych VFP.

Barmanka Alicja Bączyk: konkurs World Class to ogromna szansa na naukę [ROZMOWA]

Alicja Bączyk z krakowskiego baru TAG. zajęła czwarte miejsce w najbardziej prestiżowym globalnym konkursie barmańskim - Diageo Reserve World Class. Rozmawiamy z nią o przygotowaniach i przebiegu finału oraz o tym, dlaczego młodzi barmani nie powinni bać się startu w takiej rywalizacji.

Sebastian Wełpa nowym szefem kuchni w Kieliszkach Na Próżnej

Były szef kuchni warszawskiej restauracji Ale Wino rozpoczął pracę w stołecznych Kieliszkach na Próżnej.

Sebastian Olma wrócił do Zielonego Niedźwiedzia. Został szefem kuchni i współwłaścicielem restauracji

Po kilkuletniej przerwie Sebastian Olma wrócił na stanowisko szefa kuchni do warszawskiej restauracji Zielony Niedźwiedź. W jego nowym, sezonowym menu nie zabrakło polskich smaków, a także steków z lokalnej wołowiny.

Maja Wirowska, właścicielka Meow Happy Food: Chiński street food z polskim akcentem

O weganizmie w Chinach, o tym, skąd czerpać inspiracje, i o planach na przyszłość rozmawiamy z Mają Wirowską, właścicielką biznesu, miłośniczką kuchni roślinnej i ambasadorką Chefs for Change.

Alicja i Alon Than: sushi to droga

Są jednym z czołowych duetów restauratorskich w Polsce. Pierwszy lokal otworzyli w 2006 r. Dziś mają ich dziewięć, w tym najnowszy - Omakase by Alon. O tym, kto może pozwolić sobie na otwarcie takiego miejsca i na czym opiera się jego wyjątkowość, opowiadają właściciele ALICJA I ALON THAN.

Bartosz Fabiś i Michał Kozłowski - czy obronią tytuł "Najlepszego z Najlepszych" w Kulinarnym Pucharze Polski?

Na obronę tytułu "Najlepszego z Najlepszych" w Kulinarnym Pucharze Polski Bartosz Fabiś i Michał Kozłowski musieli czekać trzy lata. Co zmieniło się przez ten czas w zawodowym życiu zwycięzców edycji konkursu z 2019 r.? Czy czują presję?

Jacek Majcherek szefem kuchni w toruńskiej restauracji Szeroka No. 9

Znany z udziału w programie Top Chef Jacek Majcherek powrócił do toruńskiej restauracji Szeroka No. 9 na stanowisko szefa kuchni. Zapowiada, że lada dzień poznamy szczegóły nowego, sezonowego menu.

Dagmara Piasecka Ramos nową dyrektor generalną i prezes zarządu w PepsiCo Polska

Zmiany w PepsiCo Polska. Od 4 lipca Dagmara Piasecka Ramos obejmie stanowisko dyrektor generalnej i prezes zarządu. Zastąpi Michała Jaszczyka, który awansował na wiceprezesa ds. rozwoju i transformacji rynków franczyzowych w Europie i dyrektora generalnego rynków franczyzowych w Europie Centralnej.

Inne kategorie

Podcasty

Wegańskie słodycze: jak to ugryźć? [PODCAST]

Dania wegańskie dobrze zadomowiły się już w polskich sklepach i restauracjach. Coraz częściej klienci mają ochotę również na ciasta i desery, które nie zawierają produktów odzwierzęcych, a cukiernie chętnie wychodzą im naprzeciw. Rozmawiamy o tym z Dominiką Targosz, ambasadorką Chef for Change.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej