x

Restauratorzy z wizją, utalentowani szefowie kuchni, sprawni menedżerowie, producenci i sommelierzy z pasją, pomysłowi blogerzy i autorzy książek kulinarnych – wszyscy oni odkrywają tu przed wami swoje sekrety, dzieląc się wiedzą i doświadczeniem. Dowiedzcie się, co stoi za ich sukcesem! Biznes tworzą ludzie, więc czytajcie nasze wywiady – z pewnością was zainspirują!

Ludzie - strona 1

Jamie Oliver wraca do gastronomii? Znany szef kuchni chce ponownie otworzyć restauracje

Czy zamknięte w 2018 i 2019 roku restauracje Jamiego Olivera znów otworzą swoje drzwi? Szef kuchni poważnie myśli o powrocie do gastronomii i zdradza, że ma "kilka ekscytujących pomysłów".

Rodzina Lorków - żywioł i smak

RestoBar Ogień to plenerowa restauracja działająca na terenie gospodarstwa Koziarnia niedaleko Krakowa. Dowodzi nimi znana w świecie gastronomii rodzina Lorków: Jadwiga i Marcin oraz ich syn Kuba. Z okazji 5. urodzin Ognia pytamy rodzinę Lorków o fenomen miejsca, jakie wspólnie stworzyli.

Wojciech Modest Amaro - Farm dining z misją

Mała wieś Dębówka pod Warszawą - to tu bije teraz serce Amaro. Stołeczne Atelier jest zamknięte, ale idee mu przyświecające WOJCIECH MODEST AMARO kontynuuje w nowym miejscu - FORGOTTEN FIELDS FARM. To projekt, w którym jakość, świeżość, troska o środowisko i ludzi osiąga najwyższy poziom.

Michał Lewiński: Jedzenie na pocieszenie

"Mózgi na łące", "Kubełek KFS" i "Dorsz z masełkiem i frytami" to tylko kilka nazw wegańskich dań z karty gdyńskiego Syto - miejsca, które ostatnio stało się jednym z najbardziej popularnych na streetfoodowej mapie Trójmiasta. Na czym polega fenomen lokalu - zdradza nam Michał Lewiński, szef kuchni.

Kamil Barczentewicz: wino dla osób wrażliwych na piękno

W marcu br. zadebiutowały pierwsze wina z winnicy Kamil Barczentewicz. W czerwcu w konkursie Polskie Korki Pinot Noir 2019 Kamila Barczentewicza zdobyło Brązowy Korek w kategorii win czerwonych. O niewątpliwym sukcesie polskiej winnicy rozmawiamy z autorem, Kamilem Barczentewiczem.

Przemysław Klima: Żyję mocno i świadomie

Znalazł się na liście 100 najlepszych szefów kuchni świata, został okrzyknięty szefem przyszłości, a jego restauracja Bottiglieria 1881 jest obecnie jedyną w Polsce odznaczoną gwiazdką Michelin. Przemysław Klima zastrzega, że miniony rok nie był jeszcze szczytem jego możliwości.

Adam Adamczak nowym szefem kuchni w Concordia Taste

Po sześciu latach Adam Adamczak powrócił do poznańskiej Concordii. Jako szef kuchni zastąpił tam Tomasza Olewskiego.

Michał Gniadek nowym szefem kuchni w restauracji Klonn

Młody uzdolniony kucharz znany z restauracji ZONI, WuWu i Plato od 3 lipca przejmuje stery w Klonnie, lokalu mieszczącym się w warszawskim Parku Ujazdowskim. W letnim menu Michał Gniadek stawia na lekkie ryby i owoce morza oraz jakościową wołowinę.

Krzysztof Konieczny nowym szefem kuchni Neon streetfood baru

Po burzliwym okresie lockdownów przyszedł czas na zmianę kapitana w gdyńskim Neon streetfood bar. Odchodzącego szefa Jana Kiliańskiego i nowego Krzysztofa Koniecznego łączy więcej niż wspólne miejsce pracy.

Alain Ducasse po 21 latach odchodzi z Plaza Athénée

Szef kuchni i trzykrotny zdobywca najwyższego wyróżnienia przewodnika Michelin zmienia miejsce pracy po ponad dwóch dekadach szefowania restauracji w słynnym paryskim hotelu.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej