x

Restauratorzy z wizją, utalentowani szefowie kuchni, sprawni menedżerowie, producenci i sommelierzy z pasją, pomysłowi blogerzy i autorzy książek kulinarnych – wszyscy oni odkrywają tu przed wami swoje sekrety, dzieląc się wiedzą i doświadczeniem. Dowiedzcie się, co stoi za ich sukcesem! Biznes tworzą ludzie, więc czytajcie nasze wywiady – z pewnością was zainspirują!

Ludzie - strona 1

Robert Makłowicz firmuje gotowe dania w dyskontach

Makłowicz Menu to linia produktów premium wyprodukowana według receptur opracowanych przez Roberta Makłowicza. Nie zawierają konserwantów, glutenu i zagęstników, a także są odpowiednie dla wegan.

Nie żyje Henryk Nieciejowski, szef kreatywny Belvedere Catering by Design

To wyjątkowo smutna wiadomość: w niedzielę nad ranem zmarł Henryk Nieciejowski, szef kreatywny Belvedere Catering by Design.

Maciej Grubiak: Kawiarnia z ładunkiem emocjonalnym

Ma artystyczno-idealistyczne podejście do życia. Przez 20 lat był operatorem filmowym, wcześniej zawodowym kolarzem, a w 2019 r. otworzył Górę Kawiarnię. To pierwsza w Polsce profilowa kawiarnia dla kolarzy. Nisza? Niekoniecznie. W słoneczny weekend potrafi odwiedzić ją 400-500 osób.

Mikołaj Rey będzie przyrządzał desery jako gospodarz "Pysznego Studia"

Gospodarzem tegorocznej edycji kulinarnego show marki Bracia Koral będzie znany kucharz Mikołaj Rey. Zaprezentuje, jak przygotować kultowe desery.

Tomasz Deker: Odpowiedzialność i rzemiosło

Rynek piekarniczo-cukierniczy cały czas dynamicznie ewoluuje - powstają coraz to nowsze koncepty, a przed piekarniami rzemieślniczymi ustawiają się kolejki. O tym, jak pandemia wpływa na biznes, o trendach na 2021 r. i kolejnych lokalach, które zamierza otworzyć, rozmawiamy z Tomaszem Dekerem.

Zmiany w Białym Króliku: Rafał Koziorzemski odchodzi, Marcin Popielarz powraca

Gdyński Biały Królik pod koniec lutego żegna się z head chefem Rafałem Koziorzemskim, który rozpoczyna nową drogę zawodową. Całkowitą pieczę nad restauracją przejmuje ponownie Marcin Popielarz, który stworzył lokal w 2015 roku i do tej pory pełnił w nim funkcję chef patrona.

Cucina 88 z nowym szefem kuchni. Artur Szwacki zastąpił Dominika Narlocha

Po latach przerwy do poznańskiej Cuciny powrócił Artur Szwacki. Tym razem w roli executive chefa.

Janusz Garncarczyk: z powodu pandemii gastronomia straciła świetnych fachowców

- Ten wirus zniszczył wszystko, na co ludzie branży pracowali latami. Restauracje bezpowrotnie straciły wielu świetnych fachowców. Oni już nie wrócą do zawodu. A gastronomia już nigdy nie będzie taka jak przed pandemią - mówi Janusz Garncarczyk, szef kuchni restauracji Lemon w Gródku nad Dunajcem.

Hubert Gonera certyfikowanym ambasadorem World Food Travel Association (WFTA)

Hubert Gonera będzie reprezentował Polskę w największej organizacji zajmującej się wspieraniem rozwoju i promocją turystyki kulinarnej na świecie - World Food Travel Association (WFTA).

Paweł Stawicki odchodzi z Hotelu Hilton Gdańsk. Będzie szefem kuchni w Scorii

Utytułowany szef kuchni Paweł Stawicki po 10 latach pracy w restauracji Mercato w gdańskim hotelu Hilton odchodzi w inne miejsce. Teraz przejmuje stery w restauracji Scoria, nowym lokalu na kulinarnej mapie Bydgoszczy.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej