Ludzie - strona 1




Zmiany w PepsiCo Polska. Od 4 lipca Dagmara Piasecka Ramos obejmie stanowisko dyrektor generalnej i prezes zarządu. Zastąpi Michała Jaszczyka, który awansował na wiceprezesa ds. rozwoju i transformacji rynków franczyzowych w Europie i dyrektora generalnego rynków franczyzowych w Europie Centralnej.




Po 10 latach Krzysztof Bielawski powrócił do bydgoskiego hotelu Słoneczny Młyn, tym razem na stanowisko szefa kuchni. - To miejsce, które otworzyło mi oczy na gastronomię - przyznaje. Serwuje tu dania z sałatami, kwiatami i ziołami z hotelowej szklarni.




Ogromny sukces baristki Agnieszki Rojewskiej! Zajęła pierwsze miejsce w tegorocznych Mistrzostwach Świata Coffee in Good Spirits w Mediolanie organizowanych przez Specialty Coffee Association (SCA).




Znany z udziału w programie Top Chef Jacek Majcherek powrócił do toruńskiej restauracji Szeroka No. 9 na stanowisko szefa kuchni. Zapowiada, że lada dzień poznamy szczegóły nowego, sezonowego menu.




Gdy mówimy o ekologicznej rewolucji w gastronomii, na myśl przychodzą kawiarnie STOR. To tam na co dzień króluje idea less waste i zielona energia. Z właścicielem kawiarni, aktywistą i podcasterem Krzyśkiem Rzymanem rozmawiamy o tym, jak mała zmiana może wpływać na kształtowanie świata.




Dawid Szkudlarek po prawie 10 latach rozstał się z restauracją Siedem Stołów w Folwarku Folińscy. Od niedawna jest szefem kuchni cateringu dietetycznego Smaczna Dieta - Restauracja w pudełku.




Reprezentant Polski Dawid Stoch, na co dzień barman w krakowskim koktajlbarze Mercy Brown w wielkim stylu wywalczył 3. miejsce na Global Tío Pepe Challange 2022, największym i najstarszym konkursie sherry na świecie. To najlepszy wynik Polski w historii tych rozgrywek.




Tygle w Gdańsku mają nowego szefa kuchni - to Michał Stężalski, znany między innymi z pracy w krakowskiej Szarej Gęsi. Zgodnie z tradycją lokalu, w jego menu znalazły się potrawy z różnych zakątków globu.




Są urzeczywistnieniem idei porn food. Ich jedzenie szokuje "boomersów", a u "zetek" pobudza wytwarzanie endorfin. Balansują na krawędzi kontrowersji, kolaborują z raperami i wielkimi markami. MR. PANCAKE & PIZZA BOYZ - kim są i jak stworzyli najbardziej tiktokową markę w branży?




Paweł Kałuski powrócił do Sofitel Warsaw Victoria jako szef kuchni. Ponad 20 lat temu w ówczesnej Victorii Intercontinental rozpoczął swą karierę zawodową w gastronomii. Teraz stanął za sterami kuchni we flagowej restauracji hotelu - La Brasserie Moderne oraz baru Victoria Lounge.
Inne kategorie
Podcasty


Roślinne zamienniki w menu restauracji [PODCAST]

