x

Lifestyle - książki - strona 1

Meksyk od kuchni

Rick Martinez i jego zaskakująca podróż pełna licznych receptur, które czytelnik bez wątpienia pokocha.

"The Forrest Feast Road Trip" Erin Gleeson

Wegetariańska kuchnia połączona z kalifornijskim słońcem - Erin Gleeson pod raz kolejny zaskakuje czytelnika swym rozmachem.

W sercu Portugalii

"W sercu Portugalii" - Leandro Carreira zabiera nas w kolejną kulinarną podróż.

"A Good Day To Bake" Benjaminy Ebuehi

Wypieki w domach i gastronomii to temat ponadczasowy, a od pandemii jeszcze bardziej popularny. Zatem dobrych przepisów na ciasta, ciasteczka i pieczywo nigdy nie za wiele!

"Ryby bałtyckie naturalnie"

Po książce "Śledzie bałtyckie naturalnie" przyszedł czas na "Ryby bałtyckie naturalnie" - obie powstały w ramach akcji promującej spożywanie ryb Bałtyku.

"Bagels, Schmears and a Nice Piece of Fish: a Whole Brunch of Recipes to Make at Home" Cathy Barrow

Ten żydowski rodzaj pieczywa jest popularny na całym świecie, również w Polsce ma rzesze fanów. Kto nie lubi zjeść rano lub na lunch w pracy chrupiącego bajgla z plastrami sera lub łososiem?

"Life Is What You Bake" Vallery Lomas

Vallery Lomas zmieniła swoje życie i porzuciła karierę prawniczki na rzecz pieczenia. Podążając za pasją, wzięła udział w programie "Great American Baking Show" i go wygrała.

"Jedzenie i inne namiętności" Mai Sobczak

Maia Sobczak od kilku lat swoją pasją do zdrowego i świadomego odżywiania dzieli się na blogu Qmam kaszę, w książkach i na warsztatach. Z wykształcenia psycholożka, zajmuje się też jogą i ajurwedą.

"Kuchnia towarzyska i uczuciowa" Andy Rottenberg

Ta publikacja zrodziła się z potrzeby zagospodarowania pustki w czasach pandemii. Zamknięta w domu Anda Rottenberg, kuratorka sztuki współczesnej i wieloletnia dyrektorka Galerii Zachęta, gotowała, wymieniając się z bliskimi przepisami.

"That Sounds So Good" Carli Lalli Music

Edukować kulinarnie, udowadniać, że gotowanie jest proste, oswajać z kuchnią, a jednocześnie uczyć technik i przyrządzania potraw, których nie powstydziłaby się dobra restauracja - taka misja przyświeca Carli Lalli Music.

Inne kategorie

Podcasty

Wegańskie słodycze: jak to ugryźć? [PODCAST]

Dania wegańskie dobrze zadomowiły się już w polskich sklepach i restauracjach. Coraz częściej klienci mają ochotę również na ciasta i desery, które nie zawierają produktów odzwierzęcych, a cukiernie chętnie wychodzą im naprzeciw. Rozmawiamy o tym z Dominiką Targosz, ambasadorką Chef for Change.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej