Lifestyle - książki - strona 1




Rick Martinez i jego zaskakująca podróż pełna licznych receptur, które czytelnik bez wątpienia pokocha.




Wegetariańska kuchnia połączona z kalifornijskim słońcem - Erin Gleeson pod raz kolejny zaskakuje czytelnika swym rozmachem.




"W sercu Portugalii" - Leandro Carreira zabiera nas w kolejną kulinarną podróż.




Wypieki w domach i gastronomii to temat ponadczasowy, a od pandemii jeszcze bardziej popularny. Zatem dobrych przepisów na ciasta, ciasteczka i pieczywo nigdy nie za wiele!




Po książce "Śledzie bałtyckie naturalnie" przyszedł czas na "Ryby bałtyckie naturalnie" - obie powstały w ramach akcji promującej spożywanie ryb Bałtyku.




Ten żydowski rodzaj pieczywa jest popularny na całym świecie, również w Polsce ma rzesze fanów. Kto nie lubi zjeść rano lub na lunch w pracy chrupiącego bajgla z plastrami sera lub łososiem?




Vallery Lomas zmieniła swoje życie i porzuciła karierę prawniczki na rzecz pieczenia. Podążając za pasją, wzięła udział w programie "Great American Baking Show" i go wygrała.




Maia Sobczak od kilku lat swoją pasją do zdrowego i świadomego odżywiania dzieli się na blogu Qmam kaszę, w książkach i na warsztatach. Z wykształcenia psycholożka, zajmuje się też jogą i ajurwedą.




Ta publikacja zrodziła się z potrzeby zagospodarowania pustki w czasach pandemii. Zamknięta w domu Anda Rottenberg, kuratorka sztuki współczesnej i wieloletnia dyrektorka Galerii Zachęta, gotowała, wymieniając się z bliskimi przepisami.




Edukować kulinarnie, udowadniać, że gotowanie jest proste, oswajać z kuchnią, a jednocześnie uczyć technik i przyrządzania potraw, których nie powstydziłaby się dobra restauracja - taka misja przyświeca Carli Lalli Music.
Inne kategorie
Podcasty


Wegańskie słodycze: jak to ugryźć? [PODCAST]

