x

Lifestyle - książki - strona 1

"Mniej mięsa. Jak zostać fleksitarianinem, by pomóc sobie i planecie" Sylwii Majcher

Czy w wyborach żywieniowych (i co za tym idzie - etycznych czy ekologicznych) zero-jedynkowe decyzje są najlepsze? Czy można znaleźć złoty środek? Sylwia Majcher prezentuje takie rozwiązanie.

"Mistrzowie makaronu" Marca Vetriego i Davida Joachima

Receptura na makaron nie jest skomplikowana, ale na jego jakość, konsystencję i strukturę wpływa wiele czynników.

"Tout Robuchon" Joela Robuchona

Zmarły dwa lata temu szef kuchni Joel Robuchon miał restauracje na całym świecie i szczycił się największą liczbą gwiazdek Michelin, które przyznano jego lokalom (w 2016 r. - aż 32!).

"Dietojarska kuchnia żydowska" Fani Lewando

Fania Lewando zdecydowanie wyprzedzała swoją epokę. Polska kucharka żydowskiego pochodzenia w latach 1988-1941 otworzyła w Wilnie pierwszą w Polsce koszerną restaurację wegetariańską.

"Coconut & sambal" Lary Lee

Z czym kojarzy się wam kuchnia indonezyjska? Już sam tytuł książki "Coconut & sambal" przenosi nas do egzotycznych, azjatyckich wspomnień z wakacji i pobudza apetyt.

"The Book on Pie: Everything You Need to Know to Bake Perfect Pies" Erin Jeanne McDowell

Ostatnio ukazuje się coraz więcej książek cukierniczych i z przepisami na wypieki, bo mnóstwo ludzi zaczęło piec w czasie pandemii.

"The Polish Table" Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek w ścisłym finale Gourmand World Cookbook Awards

Książka Tomaszewskiej-Bolałek współfinansowana przez Ministerstwo Spraw Zagranicznych RP znalazła się w ścisłym finale Gourmand World Cookbook Awards, najbardziej prestiżowego konkursu dla książek kulinarnych nazywanego również Kulinarnymi Oscarami.

"Modern Comfort Food: A Barefoot Contessa Cookbook" Iny Garten

Jeśli chcecie zrozumieć, co to jest comfort food, zajrzyjcie do tej książki. A potem od razu coś ugotujecie!

"Chleb i okruszki" Elizy Mórawskiej-Kmity

Blog kulinarny Elizy Mórawskiej-Kmity był jednym z pierwszych w Polsce. Przez kilkanaście lat blogerka zainspirowała mnóstwo ludzi do gotowania i pieczenia w domu, prowadząc także warsztaty, fotografując i pisząc kolejne książki.

"Na podwójnym espresso. Życie w trzech aktach"

Adam Ringer to twórca jednej z najbardziej rozpoznawalnych sieci kawiarni w Polsce - Green Caffè Nero. Z jej pomysłów i oferty inspirację czerpie dzisiaj wiele lokali.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej