x

Lifestyle - książki - strona 1

"Roślinna kuchnia regionalna" Pawła Ochmana

Ta pozycja przedstawia polską tradycję kulinarną w roślinnym wydaniu, a przy tym obfituje w piękne ilustracje i fotografie. Autor wprowadza w świat kuchni regionalnej, zaczynając od praktycznych przepisów podstawowych.

"Italia dla zielonych" Alicji Rokickiej

"Italia dla zielonych" zrodziła się z miłości do kuchni włoskiej, która kusi aromatem ziół i szeroką gamą smaków. Alicja Rokicka zabiera nas w kulinarną podróż po Italii.

"Elementarz kuchni roślinnej" Dominiki Targosz

Jak sprawić, by rośliny grały w kuchni pierwsze skrzypce? W e-booku "Elementarz kuchni roślinnej" Dominika Targosz, ambasadorka projektu Chefs for Change, zdradza tajniki przygotowania wegańskich dań o niepowtarzalnym smaku, bogatym aromacie i apetycznej konsystencji.

Roślinnie, odświętnie, charytatywnie!

Okres zimowy to czas, gdy na polskich stołach królują grzyby, soczewica, orzechy, cebula i kiszona kapusta. O ich wszechstronnym wykorzystaniu w roślinnych daniach można się przekonać dzięki nowemu e-bookowi Otwartych Klatek z przepisami.

"Treasures of the Mexican Table" Pati Jinich

"Treasures of the Mexican Table" napisała Pati Jinich, znana z programów kulinarnych o meksykańskich kulinariach. W książce prezentuje potrawy z 31 stanów i ze stolicy Meksyku.

"Tradycje kulinarne Szwecji" Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek

W ciągu ostatnich lat Skandynawia stała się gorącą destynacją kulinarną. Oprócz gwiazdkowych restauracji powstałych po sukcesach Rene Redzepiego czy Magnussa Nilssona, neobistro i kawiarni warto zainteresować się też jej tradycyjnymi kulinariami.

"Hiszpania do zjedzenia" Bartka Kieżuna

Jeździ po świecie, zwiedza, fotografuje, je i opracowuje przepisy - Bartek Kieżun w ten sposób stworzył już kilka przewodników kulinarnych. Po Italii, Portugalii i Stambule proponuje "Hiszpanię do zjedzenia".

Książka "Jak nakarmić dyktatora" Witolda Szabłowskiego trafiła do Hollywood

Opcję wyprodukowania serialu na bazie książki "Jak nakarmić dyktatora" kupiła firma Free Association, której właścicielem jest aktor Channing Tatum. Współproducentami serialu będą autor książki Witold Szabłowski oraz aktor i producent Maciej Musiał.

"Cztery pory roku na Polanie Smaków" Andrzeja Polana już w księgarniach

Gotowanie w zgodzie z rytmem natury jest zdrowe i fascynujące. Dlatego utytułowany szef kuchni Andrzej Polan postanowił przybliżyć czytelnikom koncepcję kuchni sezonowej i lokalnej. Jego książka "Cztery pory roku na Polanie Smaków" od 30 listopada dostępna jest w księgarniach.

"Baking with Dorie" Dorie Greenspan

Już zdjęcie z okładki jest wystarczająco sugestywne: przedstawia czekoladę pod trzema różnymi postaciami. W środku "Baking with Dorie" kryją się zaś przepisy na rozmaite warianty deserów i wypieków (również słonych i wytrawnych), które łączy prostota, zaskakujący efekt i wyraziste smaki.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej