x

Karta - napoje - strona 1

Bezglutenowe piwo z rzemieślniczego Browaru Jana

Rzemieślniczy Browar Jana wprowadza piwo dla osób chorych na celiakię oraz cierpiących na nietolerancję glutenu. To wciąż nisza na polskim rynku.

Frappuccino na bazie różowej czekolady - od Starbucksa

W ofercie sieci kawiarni Starbucks w Polsce pojawił się nowy, różowy napój Ruby Flamingo Frappuccino. To pierwszy tego typu napój Starbucks, dla którego bazą stała się różowa czekolada. Oferta jest limitowana.

Woda, która wydobywa smak potraw

Rozmowa z Matiasem Glusmanem - jednym z najbardziej znanych specjalistów ds. napojów, w szczególności wina i wody, na rynku polskim.

Niespodzianka dla fanów "Peaky Blinders". Zakręci w głowie!

Powiększa się rodzina trunków Peaky Blinder. Polscy miłośnicy historii ulicznego gangu z Birmingham mogli się dotąd raczyć smakiem whiskey inspirowanej losami "kaszkietowych oślepiaczy". Teraz do oferty alkoholi nawiązującej do losów Thomasa Gilberta i jego bandy dołączył gin oraz rum.

Harmonia ziemi i ziarna w kolekcji kaw Nespresso Origins

Nespresso Professional to 13 starannie skomponowanych mieszanek kaw, wśród których trzy zasługują na szczególne wyróżnienie - podczas degustacji przeniosą nas do źródeł swojego pochodzenia: Indii, Brazylii i Gwatemali.

Koktajlowy szósty zmysł

O tym, że koktajle są tematem bardzo zmysłowym, wiemy wszyscy. Aromatyczne i smakowe bomby zamknięte w niewielkiej, skoncentrowanej dawce płynu niosą ze sobą wiele doznań.

Karta napojów dźwignią sprzedaży

Czy kiedykolwiek zastanawialiście się, jak ważnym i strategicznym narzędziem sprzedażowym jest dobrze skonstruowana karta napojów? Czy analizowaliście, jaką rolę odgrywają właściwe rozmieszczenie wszystkich jej składowych, odpowiednio dobrane kolory i szata graficzna?

2020 rok w kieliszku

Choć nie wierzę w horoskopy, numerologię i inne formy przewidywania przyszłości, to powróżę z kieliszka i spróbuję opisać barowe trendy na 2020 r., bo lubię analizować to, co dzieje się w branży alkoholowej. Z perspektywy czasu chętnie ocenię, na ile sprawdziły się moje barmańskie przepowiednie.

Zostań hydrosommelierem

Woda na restauracyjnym stole staje się nie tylko coraz popularniejszym napojem, ale często zastępuje też wino. Jeśli pragniesz doradzić swoim gościom najlepszy pairing wody do zamówionego dania, warto zapoznać się z najważniejszymi informacjami na temat wód mineralnych.

Kombucha - naturalnie zdrowa

Jeżeli do tej pory nie słyszeliście o kombuchy, to znaczy, że ominął was bardzo ważny trend. Początkowo nieznany, niszowy napój obecnie pojawia się w coraz większej liczbie sklepów, lokali gastronomicznych, cateringów dietetycznych, a nawet na siłowniach i w klubach fitness.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej