Karta - dania - strona 1




Dlaczego nie warto wykreślać z menu szarlotki i innych tradycyjnych, by nie rzec spowszedniałych, deserów? Rok 2023 może być najlepszym momentem na ich powrót w nowym, odświeżonym wydaniu.




Przepis pochodzi z restauracji Baken




Tegoroczny cenowy rekord Tłustego Czwartku pobiła należąca do Kuby Wojewódzkiego trójmiejska restauracja Niewinni Czarodzieje Trzy Zero. Lokal poszedł na całość - oferował ekskluzywne pączki z jadalnym złotem w cenie 49 zł. Chętnych nie brakowało.




Pizza hawajska to danie, które jak żadne inne, podzieliło fanów włoskiej kuchni. Jedni ją uwielbiają, inni uważają za profanację, jeszcze inni kreatywnie ją modyfikują. Dlaczego ananas na pizzy wzbudza tak duże kontrowersje?




Właściwie przygotowane roślinne torty, ciasta i kremy potrafią zaskakiwać nie tylko pomysłowością, ale przede wszystkim smakiem. Znalezienie alternatywy dla miodu, masła, jajek czy mleka jest znacznie łatwiejsze!




Duże sieci restauracyjne zauważyły zapotrzebowanie na wegańskie alternatywy dla mięsa i starają się poszerzać o nie swoją ofertę. Które propozycje są warte uwagi, a co wymaga jeszcze dopracowania?




Grillowane boczniaki w wersji przygotowywanej przez restaurację Peaches Gastro Girls. Sprawdźcie, jak one to robią!




Wigilijne potrawy, wspólne gotowanie i dzielenie się przysmakami są nieodłącznymi elementami świątecznej magii. Dziś radzimy, co warto przyrządzić, by dobrze i różnorodnie zjeść w towarzystwie rodziny i przyjaciół.




Czarny kalafior z beszamelem kokosowym, posypką orzechową i olejem tahoon to przepis z karty restauracji Ernesta i Aleksandry Jagodzińskich.




Przepis pochodzi z karty restauracji Chef Table Ernesta i Aleksandry Jagodzińskich.
Inne kategorie
Podcasty


Kryzys 2.0. Restauratorka Alicja Than o optymalizacji kosztów biznesu gastronomicznego [PODCAST]

