x

I Mistrzostwa Polski Koktajli Bezalkoholowych. Znamy zwycięzcę!

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    16.03.2023

To były pierwsze Mistrzostwa Koktajli Bezalkoholowych zorganizowane w naszym kraju. Zwyciężył je Karol Kraszewski, który będzie reprezentował Polskę z ramienia Stowarzyszenia Polskich Barmanów na mistrzostwach świata koktajli bezalkoholowych.

Pierwsze Mistrzostwa Koktajli Bezalkoholowych w naszym kraju zwyciężył Karol Kraszewski. Fot. materiały prasowe
Pierwsze Mistrzostwa Koktajli Bezalkoholowych w naszym kraju zwyciężył Karol Kraszewski. Fot. materiały prasowe
Finał mistrzostw odbył się 28 lutego 2023 r. w nowoczesnej sali „Mediateka” w Grodzisku Mazowieckiem. W rundzie finałowej znalazło się 12 uczestników z całej Polski. Przygotowane przez nich koktajle oceniało jury w składzie: Marek Posłuszny (wielokrotny mistrz świata w kategorii flair), Kacper Smarz (obecny mistrz świata IBA w kategorii flair) i Michał Oszczyk (ekspert Gourmet Foods w dziedzinie miksologii).

Celem organizatorów wydarzenia jest promocja odpowiedzialnej kultury picia oraz prezentacja zaskakujących kreacji koktajlowych, które można stworzyć na bazie składników bezalkoholowych.

I Mistrzostwa Polski Koktajli Bezalkoholowych. Karol Kraszewski przygotowuje zwycięski napój. Fot. materiały prasowe
I Mistrzostwa Polski Koktajli Bezalkoholowych. Karol Kraszewski przygotowuje zwycięski napój. Fot. materiały prasowe
Każdy z uczestników poza zaprezentowaniem swojego autorskiego koktajlu wziął udział w panelach edukacyjnych. Tematyka warsztatów była mocno zróżnicowana, a ich zagadnienia to m.in. "Zioła i chwasty w miksologii" - panel poprowadzony przez Piotra Ciemnego i markę Baziółka oraz "Water codex training" prezentacja prezydenta Stowarzyszenia Polskich Sommelierów Tomasza Koleckiego na bazie wód z portfolio marki Perrier. O „Herbacie w miksologii, technikach jej parzenia oraz wyborze herbaty do koktajlu” opowiadał Michał Oszczyk, brand ambasador marki Dilmah.

Atrakcją eventu był pokaz sztuki flair w wykonaniu Kacpra Smarza, złotego medalisty Mistrzostw Świata WCC Cuba 2022.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Szkolenie Manager w Akademii Inspiracji MAKRO

Akademia Inspiracji MAKRO wprowadziła do swojej oferty szkoleniowej nowy 5-dniowy kurs dedykowany obecnym i przyszłym managerom lokali gastronomicznych. Manager gastronomii to szkolenie, które obejmuje zagadnienia dotyczące między innymi tworzenie strategii, zarządzanie finansami czy organizację pra

MAKRO sponsorem strategicznym konkursu Arte Culinaria Italiana

Sieć hurtowni MAKRO Polska była sponsorem strategicznym 16. edycji konkursu włoskiej sztuki kulinarnej Arte Culinaria Italiana. W jury oceniającym uczestników zasiedli Rafał Zaręba i Michał Węcławek, szefowie kuchni Akademii Inspiracji MAKRO oraz Cezary Powała, szef kuchni Studia Kuchennego MAKRO,

"Polskie mięso karmi zmysły" - ruszyła piąta edycja kampanii

Ruszyła kolejna, piąta już edycja ogólnopolskiej kampanii promocyjno-informacyjnej "Marka Polskie Mięso - Polska Smakuje" organizowanej przez Związek Polskie Mięso. W tym roku zostanie przeprowadzona pod hasłem "Polskie mięso karmi zmysły".

Lubiana zaprezentuje katalog dla branży HoReCa

Marka Lubiana po raz piąty zaprezentuje katalog swoich produktów dla gastronomii i hotelarstwa. Premiera "HoReCa dla profesjonalistów 2023" odbędzie się 28-30 marca podczas EuroGastro - Międzynarodowych Targów Branży Gastronomicznej. Czym zaskoczy tegoroczne wydanie?

Idealny cukiernik i piekarz według Tomasza Dekera, Julii Juchnowicz-Zielińskiej i Konrada Toty

Z okazji przypadającego 15 marca Dnia Piekarza i Cukiernika pytamy reprezentantów tych zawodów o blaski i cienie ich pracy. Jaki powinien być idealny cukiernik i piekarz - opowiadają mistrz świata Tomasz Deker, Julia Juchnowicz-Zielińska z piekarni Figle i Konrad Tota z Galerii Tortów Artystycznych.

Konferencja grupy Hendi w Warszawie

4 marca w warszawskim hotelu Double Tree by Hilton odbyła się coroczna konferencja Grupy HENDI. Wydarzenie zgromadziło prawie 300 uczestników z całego świata.

Inne kategorie

Podcasty

Konsument, który żyje w poczuciu zagrożenia: jak z nim prowadzić dialog? [PODCAST]

Jak zmieniają się konsumenci i jak zmieniają się producenci? W jaki sposób obie te grupy odczuwają niepokoje i jak warto na nie reagować - opowiada Małgorzata Cebelińska, dyrektor handlu firmy Mlekpol.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej