- Niezliczone brudne garnki i patelnie, różne wyposażenie kuchni do mise en place i obsługi, zajmowanie miejsca przez frytownice i trzony kuchenne - według firmy RATIONAL, specjalisty w zakresie przygotowywania gorących potraw, to wszystko należy już do przeszłości dzięki iVario. Fot. materiały prasowe
Podczas opracowywania iVario, który jest produkowany w drugim zakładzie produkcyjnym firmy Rational w Wittenheim we Francji, położono nacisk nie tylko na szeroki zakres możliwych zastosowań, ale także na wydajność systemu gotowania.
- Szybkość i precyzja są naszym głównym celem. Dlatego wybraliśmy cienką podstawę każdej kadzi i wyposażyliśmy ją w wydajne elementy grzejne - mówi Anna Pycińska, dyrektor marketingu w Rational.
Rezultatem jest system gotowania, który samodzielnie reguluje temperaturę, dzięki czemu np. mleko nie kipi, budyń sie nie przypala i nadal jest przyrządzany szybko. - To nie do pomyślenia w przypadku tradycyjnej technologii kuchennej - podkreśla Anna Pycińska.
Oprócz wysokiej jakości żywności, charakterystyczną cechą iVario jest również wszechstronność. Idealne dla restauracji są szczególnie dwa modele z dwiema kadziami iVario 2-XS i iVario 2-S. Można w nich jednocześnie przygotować kilka różnych potraw. - To ogromnie przyspiesza mise en place - wyjaśnia Anna Pycińska.
Dla jeszcze większej elastyczności, która jest szczególnie pożądana przy serwsie, dno kadzi można podzielić nawet na cztery strefy. Mogą one mieć różne temperatury, dzięki czemu różne potrawy mogą być przygotowywane w tym samym czasie.
- Wszystko to sprawia, że obsługa jest niezwykle szybka i łatwa bez konieczności rezygnacji z jakości żywności - mówi Anna Pycińska.
- iVario jest w stanie zastąpić piekarniki, garnki, patelnie, frytownice, makaroniarki i trzony kuchenne w restauracyjnej kuchni. Fot. materiały prasowe