- Kolejne kolacje z cyklu Grand Dinners odbędą się 15 i 16 maja w Restauracji Belvedere położonej w samym sercu Łazienek Królewskich. Grafika: materiały prasowe
Gwiazdami obu majowych wieczorów będą trzej szefowie kuchni. Pierwszy z nich to Jean- Philippe Blondet, francuski szef, który od 2016 roku interpretuje londyńską kuchnię Alaina Ducasse'a we współczesny i wyrafinowany sposób w trzygwiazdkowej restauracji Alain Ducasse w Dorchester. Kolejnym bohaterem kolacji będzie Arnaud Bignon, ambitny Francuz, który dwukrotnie znalazł się na liście 100 najlepszych szefów kuchni na świecie, a jego ateńska restauracja Spondi oznaczona jest gwiazdką Michelin.
Trzecim szefem, a zarazem gospodarzem jest Tomasz Łagowski, który od ponad dwóch lat z powodzeniem zarządza kuchnią w Restauracji Belvedere. To finalista Bocuse d’Or Poland 2015 i 2021, zdobywca nagród Gault & Millau i 100 Best Restaurant oraz trener w Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere, kształcącej młodych adeptów sztuki kulinarnej.
Autorski pairing alkoholowy zapewni firma Moët Hennessy Polska, a wieczór poprowadzi Karol Okrasa, jeden z najlepszych i najbardziej rozpoznawalnych szefów kuchni w Polsce, znany z ogromnej wiedzy i elokwencji, nie tylko kulinarnej.
Zaproszenia na Grand Dinners dostępne są tylko w sprzedaży zamkniętej. Sprzedaż zaproszeń: smarten@smarten.pl, tel.: 605 505 205