x

Expo Sweet 2023

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    22.02.2023

Ponad 150 europejskich firm z branży cukierniczej, lodziarskiej, piekarskiej i HoReCa, trzy olbrzymie hale wystawiennicze, ponad 25 tys. odwiedzających... to tylko część tego, co przygotowali organizatorzy największych targów cukierniczo-lodziarskich w Polsce - Expo Sweet 2023. Start 26 lutego.

Ponad 150 najważniejszych europejskich firm z branży cukierniczej, lodziarskiej, piekarskiej i HoReCa, 3 olbrzymie hale wystawiennicze, ponad 25 tys. odwiedzających... to tylko część tego, co przygotowali organizatorzy największych targów cukierniczo-lodziarskich w Polsce – Expo Sweet 2023. Fot. materiały prasowe
Ponad 150 najważniejszych europejskich firm z branży cukierniczej, lodziarskiej, piekarskiej i HoReCa, 3 olbrzymie hale wystawiennicze, ponad 25 tys. odwiedzających... to tylko część tego, co przygotowali organizatorzy największych targów cukierniczo-lodziarskich w Polsce – Expo Sweet 2023. Fot. materiały prasowe
Ponad 150 najważniejszych europejskich firm z branży cukierniczej, lodziarskiej, piekarskiej i HoReCa, 3 olbrzymie hale wystawiennicze, ponad 25 tys. odwiedzających (głównie właściciele cukierni, lodziarni, kawiarni i restauracji), najnowocześniejsze, wydajne i innowacyjne maszyny, najwyższej jakości produkty, surowce i półprodukty, niezliczona liczba najlepszych specjalistów, szefów kuchni, cukierników, liczne szkolenia oraz dziesiątki pięknych dekoracji cukierniczych w specjalnej strefie wystawienniczej to tylko część tego, co przygotowali organizatorzy największych targów cukierniczo-lodziarskich w Polsce – Expo Sweet 2023.

W tej edycji targów po raz kolejny wartość nagród pieniężnych w konkursach jest rekordowa, bo 120 tys. zł! Fot. materiały prasowe
W tej edycji targów po raz kolejny wartość nagród pieniężnych w konkursach jest rekordowa, bo 120 tys. zł! Fot. materiały prasowe
Oprócz części targowej zorganizowanych będzie pięć różnych konkursów cukierniczych: Mistrzostwa Europy w Dekoracji Tortów, X Lodziarskie Mistrzostwa Polski, Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deserów, Mistrzostwa Polski Uczniów Szkół Cukierniczych oraz Konkurs Dekoracji Cukierniczych. W tej edycji targów po raz kolejny wartość nagród pieniężnych w konkursach jest rekordowa, bo 120 tys. zł!

Więcej informacji o targach i atrakcjach można znaleźć na stronie internetowej organizatora – www.exposweet.pl, a także na profilu Expo Sweet na Facebooku. Fot. materiały prasowe
Więcej informacji o targach i atrakcjach można znaleźć na stronie internetowej organizatora – www.exposweet.pl, a także na profilu Expo Sweet na Facebooku. Fot. materiały prasowe
Zapiszcie w kalendarzach daty 26.02-1.03.2023, rezerwujcie bilety lotnicze, szykujcie samochody i przyjeżdżajcie do Warszawy do hali Expo XXI na ulicę Prądzyńskiego 12/14.

Więcej informacji o targach i atrakcjach można znaleźć na stronie internetowej organizatora – www.exposweet.pl, a także na profilu Expo Sweet na Facebooku. Każdego dnia targów na pierwszych 10 osób, które powołają się na hasło: „Gazeta Food Service”, czekają podwójne zaproszenia. Do zobaczenia!

Magazyn „Food Service” i portal OuiChef.pl są patronami medialnymi wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Szkolenie Manager w Akademii Inspiracji MAKRO

Akademia Inspiracji MAKRO wprowadziła do swojej oferty szkoleniowej nowy 5-dniowy kurs dedykowany obecnym i przyszłym managerom lokali gastronomicznych. Manager gastronomii to szkolenie, które obejmuje zagadnienia dotyczące między innymi tworzenie strategii, zarządzanie finansami czy organizację pra

MAKRO sponsorem strategicznym konkursu Arte Culinaria Italiana

Sieć hurtowni MAKRO Polska była sponsorem strategicznym 16. edycji konkursu włoskiej sztuki kulinarnej Arte Culinaria Italiana. W jury oceniającym uczestników zasiedli Rafał Zaręba i Michał Węcławek, szefowie kuchni Akademii Inspiracji MAKRO oraz Cezary Powała, szef kuchni Studia Kuchennego MAKRO,

I Mistrzostwa Polski Koktajli Bezalkoholowych. Znamy zwycięzcę!

To były pierwsze Mistrzostwa Koktajli Bezalkoholowych zorganizowane w naszym kraju. Zwyciężył je Karol Kraszewski, który będzie reprezentował Polskę z ramienia Stowarzyszenia Polskich Barmanów na mistrzostwach świata koktajli bezalkoholowych.

"Polskie mięso karmi zmysły" - ruszyła piąta edycja kampanii

Ruszyła kolejna, piąta już edycja ogólnopolskiej kampanii promocyjno-informacyjnej "Marka Polskie Mięso - Polska Smakuje" organizowanej przez Związek Polskie Mięso. W tym roku zostanie przeprowadzona pod hasłem "Polskie mięso karmi zmysły".

Lubiana zaprezentuje katalog dla branży HoReCa

Marka Lubiana po raz piąty zaprezentuje katalog swoich produktów dla gastronomii i hotelarstwa. Premiera "HoReCa dla profesjonalistów 2023" odbędzie się 28-30 marca podczas EuroGastro - Międzynarodowych Targów Branży Gastronomicznej. Czym zaskoczy tegoroczne wydanie?

Idealny cukiernik i piekarz według Tomasza Dekera, Julii Juchnowicz-Zielińskiej i Konrada Toty

Z okazji przypadającego 15 marca Dnia Piekarza i Cukiernika pytamy reprezentantów tych zawodów o blaski i cienie ich pracy. Jaki powinien być idealny cukiernik i piekarz - opowiadają mistrz świata Tomasz Deker, Julia Juchnowicz-Zielińska z piekarni Figle i Konrad Tota z Galerii Tortów Artystycznych.

Inne kategorie

Podcasty

Nowe kierunki rozwoju i nowe kategorie roślinnych produktów [PODCAST]

Jak zmienia się rynek roślinnych zamienników produktów odzwierzęcych? Czego możemy się spodziewać na wegańskich talerzach w niedalekiej przyszłości? Rozmawiamy o tym z Katarzyną Sałatą, przedstawicielką kampanii RoślinnieJemy.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej