x

Nowa marka Carat Kebab - Sheesha Bar. Pierwszy lokal - w Elblągu

Kategoria: Miejsca    21.02.2023

W portfolio firmy 7 Street Łukasz Błażejewski pojawiła się marka lokali Carat Kebab - Sheesha Bar. Serwuje tradycyjny kebab i jego autorskie warianty, np. z miętą i bałkańskim serem.

Carat Kebab - Sheesha Bar serwuje tradycyjny kebab i jego autorskie warianty. Fot. materiały prasowe
Carat Kebab - Sheesha Bar serwuje tradycyjny kebab i jego autorskie warianty. Fot. materiały prasowe
Nową markę zaprojektowano i stworzono w 2020 roku, ale plany jej uruchomienia pokrzyżowała pandemia. Pierwszy lokal Carat Kebab – Sheesha Bar powstał w lutym 2023 roku w Elblągu przy ul. Odzieżowej 12 i jest prowadzony przez dotychczasowego franczyzobiorcę marek 7 Street – Bar & Grill oraz Frentzza – Pizza & Friends.

Carat Kebab to tradycyjny kebab w nowoczesnej odsłonie. W menu marki znajduje się zarówno tradycyjny kebab, dostępny w większości lokali serwujących ten rodzaj kuchni, ale także nowatorskie odsłony tego dania.

Należą do nich np. kebab „Świeżak” z sosem miętowym, czarnymi oliwkami, serem bałkańskim, miętą i cytryną czy kebab „Mangos” z mango, dwoma rodzajami ogórków i sosem mango-habanero. Oryginalną propozycją jest także „Orient” z dresingiem orzechowym, kruszonymi orzechami i kolendrą.

Każdy kebab można zamówić z kurczakiem, wołowiną lub ze 100% roślinnym zamiennikiem mięsa o smaku kurczaka. Dostępne formy podania kebabu to tradycyjny lavash, pita, tureckie pieczywo lub bowl, czyli w miska z dodatkiem frytek.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Wina Dajcie w Rzeszowie: goście chcą być zaskakiwani

Rzeszowska restauracja Wina Dajcie zajęła III miejsce w plebiscycie gości ostatniej edycji festiwalu Restaurant Week.Jak się przygotować do takiego wydarzenia i jak osiągnąć sukces - o tym rozmawiamy z Waldemarem Kaczmarkiem, właścicielem konceptu.

Wystawa "Special ingredient" w warszawskim Sakebar by Nobu

Do 24 marca w warszawskim Sakebar by Nobu można oglądać wystawę "Special ingredient". Ten artystyczno-kulinarny projekt jest efektem kilkumiesięcznej współpracy artystki Agnieszki Stopyry i Nobu Hotel Warsaw.

Brać - pierwszy w Warszawie wine bar z tylko polskimi winami

Działający w Porcie Praskim Brać to pierwszy w stolicy wine bar serwujący jedynie polskie wina. Właściciele chcą przybliżyć gościom świat wciąż niedocenianego rodzimego winiarstwa, więc stawiają również na edukację, organizując degustacje i spotkania z winiarzami.

Sushi Soul w Warszawie - japońska klasyka z nowoczesnym twistem według Mariusza Melcera

Sushi Soul to działająca od niedawna w mokotowskim Forcie Piłsudskiego restauracja, której współwłaścicielem jest szef kuchni Mariusz Melcer, znany z warszawskiego Sakana Sushi Bar.

So Coffee z nowymi lokalami na lotnisku Warszawa/Modlin

Oferta gastronomiczna lotniska w Modlinie poszerzyła się o lokale zarządzane przez grupę Lagardère Travel Retail. Do dyspozycji pasażerów oddano foodvenience’owy sklep 1Minute Smacznego! i dwie kawiarnie So Coffee w nowej odsłonie.

Let’s Nibble w Fabryce Norblina - miejsce, w którym należy się dzielić

W industrialnej przestrzeni 200-letniej Fabryki Norblina powstał lokal, który zachęca do testowania dań i dzielenia się nimi w towarzystwie. Let’s Nibble oferuje comfort food bazujący na lokalnych produktach i niestandardowym podejściu do klasycznych smaków w połączeniu kulturą winną.

Inne kategorie

Podcasty

Nowe kierunki rozwoju i nowe kategorie roślinnych produktów [PODCAST]

Jak zmienia się rynek roślinnych zamienników produktów odzwierzęcych? Czego możemy się spodziewać na wegańskich talerzach w niedalekiej przyszłości? Rozmawiamy o tym z Katarzyną Sałatą, przedstawicielką kampanii RoślinnieJemy.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej