

Przełom w hodowli mięsa? Wołowina z laboratorium jak prawdziwa


Szwajcarski start-up Mirai Foods zajmujący się technologią żywności twierdzi, że stworzył w swoim bioreaktorze kawałek polędwicy z komórek wołowych w mniej niż cztery tygodnie.
Zobacz także

Szkolenie Manager w Akademii Inspiracji MAKRO

Akademia Inspiracji MAKRO wprowadziła do swojej oferty szkoleniowej nowy 5-dniowy kurs dedykowany obecnym i przyszłym managerom lokali gastronomicznych. Manager gastronomii to szkolenie, które obejmuje zagadnienia dotyczące między innymi tworzenie strategii, zarządzanie finansami czy organizację pra

MAKRO sponsorem strategicznym konkursu Arte Culinaria Italiana

Sieć hurtowni MAKRO Polska była sponsorem strategicznym 16. edycji konkursu włoskiej sztuki kulinarnej Arte Culinaria Italiana. W jury oceniającym uczestników zasiedli Rafał Zaręba i Michał Węcławek, szefowie kuchni Akademii Inspiracji MAKRO oraz Cezary Powała, szef kuchni Studia Kuchennego MAKRO,

I Mistrzostwa Polski Koktajli Bezalkoholowych. Znamy zwycięzcę!

To były pierwsze Mistrzostwa Koktajli Bezalkoholowych zorganizowane w naszym kraju. Zwyciężył je Karol Kraszewski, który będzie reprezentował Polskę z ramienia Stowarzyszenia Polskich Barmanów na mistrzostwach świata koktajli bezalkoholowych.

"Polskie mięso karmi zmysły" - ruszyła piąta edycja kampanii

Ruszyła kolejna, piąta już edycja ogólnopolskiej kampanii promocyjno-informacyjnej "Marka Polskie Mięso - Polska Smakuje" organizowanej przez Związek Polskie Mięso. W tym roku zostanie przeprowadzona pod hasłem "Polskie mięso karmi zmysły".

Lubiana zaprezentuje katalog dla branży HoReCa

Marka Lubiana po raz piąty zaprezentuje katalog swoich produktów dla gastronomii i hotelarstwa. Premiera "HoReCa dla profesjonalistów 2023" odbędzie się 28-30 marca podczas EuroGastro - Międzynarodowych Targów Branży Gastronomicznej. Czym zaskoczy tegoroczne wydanie?

Idealny cukiernik i piekarz według Tomasza Dekera, Julii Juchnowicz-Zielińskiej i Konrada Toty

Z okazji przypadającego 15 marca Dnia Piekarza i Cukiernika pytamy reprezentantów tych zawodów o blaski i cienie ich pracy. Jaki powinien być idealny cukiernik i piekarz - opowiadają mistrz świata Tomasz Deker, Julia Juchnowicz-Zielińska z piekarni Figle i Konrad Tota z Galerii Tortów Artystycznych.
Inne kategorie
Podcasty


Konsument, który żyje w poczuciu zagrożenia: jak z nim prowadzić dialog? [PODCAST]

