- Cukiernia i Restauracja Sowa w Toruniu o powierzchni ponad 230 mkw. przeszła metamorfozę. Fot. materiały prasowe
– Strategia rozwoju naszej sieci zakłada otwieranie nowych lokali, ale równie ważne jest dla nas utrzymanie najwyższego poziomu usług w tych już funkcjonujących na rynku. Rozbudowujemy asortyment, usprawniamy procesy logistyczne i odnawiamy wnętrza, aby nasi goście czuli się w nich komfortowo. Toruń jest jednym z 61 miast, w których mamy swoje lokale. Jesteśmy tu obecni od kilkunastu lat. Z powodzeniem prowadzimy tutaj zarówno siedem cukierni, jak i restaurację i apartamenty. Cieszymy się, że teraz ich standard będzie jeszcze wyższy – mówi Michał Sowa, członek zarządu Cukierni Sowa sp. z o.o.
W lokalu Sowy w Toruniu można kupić torty, kostki, serniki, tarty, pączki, eklery. W ofercie są także lody rzemieślnicze, ręcznie robiona galanteria czekoladowa i kawa z własnej palarni Sowy. Dostępny jest również segment wytrawny „Sowa lunchowa”, czyli kanapki, pasty i sałatki przygotowywane według autorskich receptur firmy. Od poniedziałku do piątku w lokalu serwowane są lunche. Menu jest zmieniane dwa razy w roku, dzięki temu oferuje dania sezonowe na bazie produktów od sprawdzonych dostawców.Restauracja Sowa w Toruniu dysponuje winiarnią, a latem zaprasza gości do kameralnego patio zaaranżowanego w stylu włoskim. Lokal sprawdza się jako przestrzeń do organizacji imprez, zarówno kameralnych, jak i większych spotkań nawet na 20 osób.