- Adam Chrząstowski. Zdjęcie: materiały prasowe
Do grona pracowników Belvedere Catering - jako szef kuchni operacyjny - dołączył właśnie Adam Chrząstowski. Jego zakres odpowiedzialności to m.in. cateringi wyjazdowe. Jak sam mówi, traktuje nowe zajęcie jako kolejne zawodowe wyzwanie.
- To catering na dużą skalę. Praca wymaga sporo poświęcenia, zajmuje niemało czasu, ale podchodzę do tego jak do nowego wyzwania. Zdecydowałem się na to, bo chciałem się znaleźć w środowisku profesjonalistów. To także kwestia marki, która kojarzy się z wysokim poziomem. Dobrze jest móc się pod nią podpisać - przyznaje Chrząstowski, szef operacyjny Belvedere Catering.
Przed przejściem do Belvedere Group head chef Akademii Bocuse d'Or Polska pracował m.in. w restauracji Ed Red, był współwłaścicielem restauracji Ancora, a także zajmował stanowisko food & beverage director assistant w hotelu Rialto. Do niedawna był także szefem kuchni restauracji Bałkańska Dusza, o której pisaliśmy na łamach Ouichef.pl w czerwcu tego roku.