x

The Complex w Warszawie - miks smaków i rozrywki

Kategoria: Miejsca    18.11.2022

The Complex to kulinarno-rozrywkowe serce multibrandowego obiektu Louvre Hotels Group w Warszawie. Przestrzeń pełną smaków i wydarzeń współtworzą trzy koncepty gastronomiczne.

The Complex to kulinarno-rozrywkowe serce multibrandowego obiektu Louvre Hotels Group w Warszawie. Tu - cześć koktajbarowa Patio Mixology. Zdjęcie: materiały prasowe
The Complex to kulinarno-rozrywkowe serce multibrandowego obiektu Louvre Hotels Group w Warszawie. Tu - cześć koktajbarowa Patio Mixology. Zdjęcie: materiały prasowe
W obiekcie Louvre Hotels Group przy placu Zawiszy (Towarowa 2 w Warszawie) pod jednym dachem spotykają się hotele Première Classe i Campanile oraz flagowiec sieci – Golden Tulip Warsaw Centre. Ten hub hospitality w sercu stolicy zaprojektowano jednak z myślą o czymś więcej niż tylko dobrze przespanej nocy. To także miejsce, w którym miksują się smaki, ludzie i doświadczenia.

Wszystko za sprawą The Complex, przestrzeni kulinarno-rozrywkowej, która nadaje całej inwestycji wyjątkowy charakter.
– Można tu po prostu wyjść do ludzi i cieszyć się życiem pośród gwaru rozmów, dźwięków muzyki i wyśmienitych smaków skrojonych pod najróżniejsze gusta – mówi Iwona Janosiewicz, cluster general manager.

W The Complex działają trzy koncepty gastronomiczne. Pierwszym z nich jest restauracjia Tulipe. Zdjęcie: materiały prasowe
W The Complex działają trzy koncepty gastronomiczne. Pierwszym z nich jest restauracjia Tulipe. Zdjęcie: materiały prasowe
Gastro na trzy sposoby
W The Complex działają trzy koncepty gastronomiczne. Menu restauracji Tulipe oparto na twórczej zabawie polską i francuską sztuką kulinarną oraz na lokalnych produktach. Czas płynie tu nieśpiesznie – od lunchu do kolacji, a doświadczenia haute cuisine i kultury celebrowania jedzenia łączą się ze zrelaksowaną atmosferą i spontaniczną gościnnością.

Z kolei w The Loft króluje rzemieślniczy street food w towarzystwie lunchowej i obiadowej klasyki – to bezpretensjonalna miejscówka dla każdego. 
Całość wieńczy pełen wielkomiejskiego uroku koktajlbar Patio Mixology. W jego klimatycznym wnętrzu z przeszklonym sufitem na gości czekają autorskie koktajle oraz przekąski z najróżniejszych zakątków świata. Można się nimi dzielić z przyjaciółmi podczas spotkania przy jednym z dużych stołów lub wspólnego relaksu na wygodnych fotelach i sofach.

Menu restauracji Tulipe w The Complex oparto na twórczej zabawie polską i francuską sztuką kulinarną oraz na lokalnych produktach. Zdjęcie: materiały prasowe
Menu restauracji Tulipe w The Complex oparto na twórczej zabawie polską i francuską sztuką kulinarną oraz na lokalnych produktach. Zdjęcie: materiały prasowe
– Projektując The Complex, nie myśleliśmy jedynie w kategoriach tworzenia atrakcyjnego „zaplecza gastronomicznego” dla naszych hoteli. To przestrzeń otwarta na miasto i jego mieszkańców, będąca integralną częścią warszawskiej sceny kulinarnej. To także coś więcej niż food court – na naszych gości czekają transmisje sportowe, sety DJ-ów, seanse filmowe, stand-upy i wiele więcej! The Complex to miejsce, w którym dobre jedzenie spotyka się z rozrywką. Na tym właśnie polega idea eatertainment – wyjaśnia Iwona Janosiewicz.

The Complex w Warszawie, strefa The Loft - tu króluje rzemieślniczy street food w towarzystwie lunchowej i obiadowej klasyki. Zdjęcie: materiały prasowe
The Complex w Warszawie, strefa The Loft - tu króluje rzemieślniczy street food w towarzystwie lunchowej i obiadowej klasyki. Zdjęcie: materiały prasowe
Kreatywne eventy
The Complex poszerza możliwości eventowe warszawskiego obiektu Louvre Hotels Group. Strefa kulinarno-rozrywkowa stanowi uzupełnienie przestrzeni konferencyjnych hotelu Golden Tulip Warsaw Centre, oferując klientom biznesowym dodatkowe i niekonwencjonalne opcje podczas organizowania wydarzeń.

– Na co dzień Patio Mixology obsługują wytrawni miksolodzy, którym jedno spojrzenie w oczy klientów wystarczy, by wyczarować dla nich dokładnie to, na co mają ochotę. To jednak nie jedyne czary, które są tutaj możliwe. W razie potrzeby nasz zespół eventowy może zamienić koktajlbar w casualową przestrzeń dla warsztatów, seminariów lub kuluarowych spotkań podczas konferencji – opowiada Iwona Janosiewicz.

Dzięki przestrzeni The Complex obiekt Louvre Hotels Group może oferować całe spektrum usług hospitality – od wygodnego noclegu w standardzie dostosowanym do rozmaitych potrzeb, przez zróżnicowaną gastronomię, aż po organizację kreatywnych eventów w centrum stolicy.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Zimowe menu Michała Brysia w Setkach Powodów

Setki Powodów w warszawskim Koneserze to niedawno otwarty lokal, którego energetyczne wnętrze, pełne kolorowych neonów, rozjaśnia pochmurną aurę. Kolejnym atutem jest zimowa karta autorstwa Michała Brysia, w której szef kuchni dostarcza dziesięć kulinarnych powodów, by odwiedzić to miejsce.

Nowe Milanovo, czyli duża przestrzeń włoskich smaków (i nie tylko)

Restauracja Milanovo, słynąca z dań kuchni włoskiej i śródziemnomorskiej, ponownie otworzyła swoje drzwi po remoncie. Nowości w menu przygotowano we współpracy z szefem kuchni Jerzym Sobieniakiem.

Regale Bar & Restaurant w Hotelu Saskim Kraków - art deco, tradycja i trendy

Pierwszy lifestylowy koncept pod międzynarodowym brandem Regale Bar & Restaurant wystartował w pięciogwiazdkowym Hotelu Saskim Kraków, Curio Collection by Hilton. Krakowski obiekt wybrano jako światowy debiut marki restauracji przyhotelowych dostępnych dla wszystkich.

Wielkie otwarcie pięciogwiazdkowego Hotelu Saskiego w Krakowie

Krakowski Hotel Saski w sercu Starego Miasta to pierwszy w Polsce obiekt wchodzący w skład sieci sygnowanej marką Curio Collection by Hilton, a zarazem pierwszy pięciogwiazdkowy hotel sieci Hilton w grodzie Kraka. Gościem honorowym uroczystości otwarcia był światowej sławy fotograf Ryszard Horowitz.

Wine&Bar Grono w Warszawie - wino w miłym gronie

Co można stworzyć na 30 mkw w centrum stolicy? Sklep z winami? Miejsce degustacji? Lokal, do którego można wpaść na aperitivo i antipasti? Piękną przestrzeń do spotkań z przyjaciółmi? Wszystko w jednym - taki jest właśnie Wine&Bar Grono.

Bartosz Lisek ponownie otwiera Lokal na Rybę. W menu m. in. ... bawimordki

Zamknięty w kwietniu 2022 roku Lokal na Rybę Bartosza Liska wystartuje ponownie w swojej dawnej lokalizacji na początku grudnia. Wnętrze przechodzi właśnie gruntowny remont.

Inne kategorie

Podcasty

Konsument, który żyje w poczuciu zagrożenia: jak z nim prowadzić dialog? [PODCAST]

Jak zmieniają się konsumenci i jak zmieniają się producenci? W jaki sposób obie te grupy odczuwają niepokoje i jak warto na nie reagować - opowiada Małgorzata Cebelińska, dyrektor handlu firmy Mlekpol.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej