x

Robert Lewandowski promuje diety dla mężczyzn jako ambasador marki SuperMenu

Kategoria: Twój biznes - wiedza    10.10.2022

Robert Lewandowski dołączył do firmowanej przez swoją żonę marki SuperMenu by Anna Lewandowska. Jako ambasador będzie promować nowości w ofercie firmy, czyli trzy diety dla mężczyzn - Active, Super Active i Power Active.

Robert Lewandowski dołączył do firmowanej przez swoją żonę marki SuperMenu by Anna Lewandowska. Jako ambasador będzie promować nowości w ofercie firmy, czyli trzy diety dla mężczyzn. Zdjęcie: materiały prasowe
Robert Lewandowski dołączył do firmowanej przez swoją żonę marki SuperMenu by Anna Lewandowska. Jako ambasador będzie promować nowości w ofercie firmy, czyli trzy diety dla mężczyzn. Zdjęcie: materiały prasowe
Powszechnie wiadomo, że ważną rolę w karierze sportowej Roberta Lewandowskiego odegrała żona, Anna Lewandowska, która sama będąc utytułowaną sportsmenką stworzyła jego plany żywieniowo-treningowe na wczesnym etapie kariery. Teraz najbardziej utytułowany polski piłkarz będzie promować diety dla mężczyzn, dostępne w cateringu SuperMenu oraz zachęcać do zmiany nawyków żywieniowych na zdrowsze.

Regularność spożywania posiłków, zbilansowana dieta bogata we wszystkie niezbędne składniki odżywcze i odpowiednio dobrana kaloryczność to elementy, które wspierają osiąganie celów. Na te aspekty zwraca uwagę Robert Lewandowski jako ambasador SuperMenu.

W ofercie marki znajdują się trzy diety dla mężczyzn zakładające różny stopień aktywności i zapotrzebowania kalorycznego. Wszystkie uwzględniają wykluczenia stosowane w SuperMenu: brak białego cukru, pszenicy, surowego mleka krowiego oraz produktów wysoko przetworzonych. Celem marki SuperMenu, a tym samym Anny i Roberta Lewandowskich, jest zmiana myślenia i podejścia do odżywiania poprzez dostarczanie posiłków, które pomogą nie tylko poprawić sylwetkę, ale przede wszystkim pozwolą na wyrobienie zdrowych nawyków żywieniowych oraz zachowanie dobrej energii i samopoczucia.

– Robimy kolejny, istotny krok w rozwoju firmy. Do SuperMenu jako ambasador dołącza Robert Lewandowski, będący wzorem i inspiracją dla wszystkich, którzy chcą osiągać swoje sportowe cele i prowadzić zdrowy tryb życia. W związku z tym poszerzamy też ofertę marki o diety dla mężczyzn – mówi prezes SuperMenu, Jacek Domasat. – Dzięki połączeniu wiarygodności i siły Ani oraz Roberta chcemy trafić do jak najszerszego grona odbiorców i zachęcić ich do zadbania o siebie poprzez wybór SuperMenu – dodaje.   

Kampania SuperMenu z udziałem Roberta Lewandowskiego rozpoczęła się na początku października. Zakłada działania reklamowe w internecie, kinach, OOH oraz w mediach społecznościowych.



Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

6 najważniejszych trendów na rynku żywności. Raport targów SIAL PARIS

Jak w najbliższych latach zmieni się rynek żywności? Prezentujemy sześć trendów opracowanych na zlecenie Międzynarodowych Targów Spożywczych SIAL PARIS. Z raportu wynika, że konsumenci coraz chętniej odtwarzają w domu smaki poznane w restauracjach oraz przywiązują wagę do określeń "bio" i "eko".

Czarna lista uciążliwych klientów gastronomii. Czy to legalne?

W Holandii do centralnego rejestru trafią osoby, które w przeszłości sprawiały już problemy w restauracjach, klubach czy hotelach. Na tej podstawie będzie można nie wpuścić ich do lokalu.

Od kwietnia cukiernie i piekarnie zapłacą mniej za gaz. Ulga nie obejmie jednak wszystkich

Od 1 kwietnia do końca 2023 roku piekarnie oraz cukiernie będą mogły korzystać z obniżonych cen gazu. Stawka jest prawie trzykrotnie niższa od ceny rynkowej. Decyzję w tej sprawie podjął właśnie rząd.

Eksperci: Fine dining musi otworzyć się na nowy typ klienta, by przetrwać kryzys

Nie wszystkie segmenty gastronomii inflacja dotyka w takim samym stopniu. Rynek dóbr luksusowych zdaje się wychodzić z kryzysu obronną ręką, co nie znaczy, że nie stoją przed nim istotne wyzwania - uważają uczestnicy debaty zorganizowanej przez Food and Design.

Co drugi Polak nie chce rozmawiać z kelnerem podczas składania zamówienia

Klienci restauracji coraz częściej chcieliby składać zamówienia w restauracjach z użyciem technologii i aplikacji bezprzewodowych. Chętnie ograniczyliby także kontakt z kelnerem - wynika raportu Retail od Adyen, dotyczącego sektora gastronomii w Polsce.

Subway rozważa sprzedaż i podbija swoją cenę

Franczyzowa sieć barów szybkiej obsługi z kanapkami, sałatkami i wrapami szuka nowego właściciela. Pertraktacje są wciąż na wczesnym etapie, ale mówi się, że sieć warta jest ponad 10 mld dol. Cenę sieć podbija dzięki transformacji lokali.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0. Restauratorka Alicja Than o optymalizacji kosztów biznesu gastronomicznego [PODCAST]

W jaki sposób optymalizować koszty prowadzenia biznesu gastronomicznego w obliczu rosnącej inflacji oraz jak przetrwać na rynku, nie tracąc klientów i nie rezygnując z jakości - rozmawiamy o tym z Alicją Than, właścicielką lokali Izumi Sushi, Kago, Kiseki, Omakase, Matcha Bistro & Bar w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej