x

Konferencja Plant-Powered Perspectives: o nadchodzących dynamicznych zmianach w branży spożywczej

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    26.09.2022

Konferencja Plant-Powered Perspectives, największe wydarzenie poświęcone branży roślinnej w tej części Europy, odbędzie się po raz piąty 27 października w Warszawie. Zapewni przestrzeń do dyskusji na temat przyszłości żywności.

Grafika: materiały prasowe
Grafika: materiały prasowe
W konferencji jak co roku wezmą udział eksperci i ekspertki związani z branżą HoReCa i FMCG, ale jej piąta edycja wyróżni się na tle poprzednich. Tym razem tematyka obejmie szeroki kontekst transformacji żywieniowej, bo nikogo nie trzeba już przekonywać, że roślinny trend na dobre zagościł na naszych talerzach i wciąż globalnie rośnie.

Wśród prelegentów konferencji znajdą się m. in. Trade Attache Ambasad Izraela i Holandii (krajów przodujących w transformacji systemu żywnościowego) oraz Nicolas Bureau z francuskiej organizacji Agriculture Cellulaire zajmującej się fermentacją precyzyjną. To technologia żywności nazywana najważniejszą technologią w kontekście środowiskowym. W wielu krajach rozwija się dynamicznie, ale w Polsce niewiele jeszcze o niej słychać. Na temat obecnej sytuacji na rynku roślinnym ekspercki głos zabierze m. in. Grzegorz Mech z GfK Polonia, a o potencjalnych źródłach finansowania roślinnych przemian wypowie się Michał Siwek z BNP Paribas.

Na konferencji nie zabraknie przedstawicieli/ek polskich plant-based tigers takich jak Bezmięsny Mięsny, Planeat, PlantWay, It’s Bean czy Apollo. Tradycyjnie odbędzie się też Plant-Powered Pitching – platforma dla nowych, innowacyjnych start-upów, których twórcy będą mogli przedstawić swoje pomysły przedstawicielom branży i inwestorom, zdobyć finansowanie na rozwój produkcji (zapisy ruszą już wkrótce).

Program konferencji dzieli się na ścieżkę ogólną, na której uczestnicy zdobędą przekrojową wiedzę o aktualnych trendach w branży spożywczej oraz ścieżkę „deeper-dive”, gdzie szczegółowo pochylimy się nad jej różnymi segmentami.

Bilety na konferencję można kupić na stronie Eventory wydarzenia:
https://eventory.cc/event/konferencja-plant-powered-perspectives-2022. Kod zniżkowy (15 proc.) dla naszych czytelników to: FoodService_PPP22
Ramowy program Plant-Powered Perspectives jest dostępny na: https://konferencje.roslinniejemy.org/ppp-2022

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Hala Koszyki nagrodzona za akcję "Wielkie otwarcie polskiej gastronomii"

Hala Koszyki, flagowy projekt wielofunkcyjny w portfelu Globalworth Poland, została uhonorowana złotą statuetką podczas 13. edycji konkursu PRCH Retail Awards. Stołeczna food hala zdobyła I miejsce w kategorii "Wydarzenie Roku" za akcję marketingową "Wielkie otwarcie polskiej gastronomii".

Białoruś żegna się z siecią McDonald’s - jej miejsce zajmuje rosyjski brand

McDonald’s powoli znika z rynku wschodniego, tym razem z Białorusi. Jak donosi agencja PAP, zastąpi go rosyjska sieć gastronomiczna Wkusno i Toczka. Internauci mówią o "pożegnaniu z epoką", a Aleksander Łukaszenka za odejście amerykańskiej sieci dziękował Bogu.

Targi HORECA®/ GASTROFOOD/ ENOEXPO® - podsumowanie

Ponad 300 wystawców, 8843 odwiedzających, szkolenia i warsztaty, degustacje Master Class, konkursy winiarskie i wydarzenia towarzyszące: Mistrzostwa Polski Roasting & Cup Tasters oraz Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie - tak można podsumować trzy dni targów HORECA®/ GASTROFOOD/ ENOEXPO®.

Foodtech.ac organizuje największą foodtechową imprezę roku

Szóstą edycję akceleratora Foodtech.ac, która odbędzie się 8 grudnia, zwieńczy Demo Day. To święto wszystkich startupów, inwestorów, osób i firm, które widzą potrzebę zmiany sposobu, w jaki żyjemy i się odżywiamy oraz możliwość ogromnych inwestycji w ten rynek.

Jakub Żymelski i Bartosz Zajdel mistrzami Polski w przyrządzaniu dziczyzny

Tegorocznymi mistrzami Polski w przyrządzaniu dziczyzny są Jakub Żymelski, zastępca szefa kuchni hotelu i restauracji Antonińska w Lesznie oraz Bartosz Zajdel, szef kuchni restauracji Loft w Gostyniu.

Konkurs Les Chefs en Or - Polska Edycja rozstrzygnięty!

Weronika Gurynow z Zespołu Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego w Warszawie zwyciężyła w kolejnej edycji konkursu Les Chefs en Or organizowanego przez Transgourmet Foodservice i Selgros Cash & Carry.

Inne kategorie

Podcasty

Lifestyle czy zwykła konsumpcja: gdzie tu jest miejsce dla żywności [PODCAST]

Czy zakup tego bądź innego napoju czy przekąski jest emanacją stylu życia? I na ile w czasach inflacji jest miejsce na taką manifestację? Dyskutujemy z Szymonem Mordasiewiczem z GfK.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej