x

#FoodLooksGood! Ruszyły rezerwacje na Restaurant Week

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    15.09.2022

Restaurant Week powraca pod hasłem #FoodLooksGood! Ma ono zachęcać gości restauracji do robienia zdjęć dań i dzielenia się nimi w social mediach. Od 12 października do 13 listopada trzy pięknie podane potrawy i koktajl dostępne będą w cenie 69 zł w ponad 400 lokalach.

Oferta poznańskiej restauracji Momo Love At. Zdjęcie: materiały prasowe
Oferta poznańskiej restauracji Momo Love At. Zdjęcie: materiały prasowe
Jednym z najpopularniejszych trendów w mediach społecznościowych jest fotografowanie jedzenia, czyli foodstagramming. Kształty, kolory, tekstury, kompozycje dań na talerzu – mówi się, że nawet 50% smaku to wygląd jedzenia. Prezentacja dań na talerzu czy dobór zastawy bywają ważniejsze niż jego składniki... Ogólnopolska kampania #FoodLooksGood będzie zachęcać gości restauracji do robienia zdjęć dań i dzielenia się nimi w social mediach.

– To będzie najbardziej „instagramowa" edycja Restaurant Weeka, w której restauracje przygotują kolorowe dania, estetycznie zaaranżowane na talerzu, tak by goście mogli nie tylko pysznie zjeść, ale i zrobić piękne zdjęcia jedzenia, którymi podzielą się w swoich social mediach – mówi Monika Kamińska, senior marketing manager Restaurant Week.
– Tej jesieni zasmakujemy oczami. Na gości czeka ponad 2500 popisowo podanych dań w ponad 400 najbardziej autorskich restauracjach w całej Polsce! – dodaje Marcin Wawrzeń, country manager Restaurant Week.

Oferta restauracji Sote w łódzkim hotelu Nobo. Zdjęcie: materiały prasowe
Oferta restauracji Sote w łódzkim hotelu Nobo. Zdjęcie: materiały prasowe
Restaurant Week odbędzie się w ponad 30 miastach. Po raz pierwszy goście będą mogli zapłacić za rezerwację dopiero po 30 dniach. Koszt trzydaniowego, autorskiego menu spoza karty składającego się z przystawki, dania głównego i deseru to 69 zł (- 20 zł przy płatności kartą Visa). Każdy pełnoletni gość Festiwalu otrzyma w prezencie także festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic Water lub Mocktail Kinley Yuzu. Premierowo w Warszawie dostępny będzie również bezalkoholowy mocktail Martini Vibrante.

Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowanie żywności w restauracjach ograniczone jest do minimum. Rezerwacje: https://RestaurantWeek.pl/ oraz https://app.rclb.pl


Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

McDonald’s pomału wraca na Ukrainę

Po raz pierwszy od rozpoczęcia agresji Rosji na Ukrainę McDonald's otworzył swoje restauracje w Kijowie. Póki co, sieć sprzedaje jedynie posiłki na wynos we współpracy z firmami kurierskimi i za pośrednictwem aplikacji McDelivery.

Nocny Market w Warszawie - zakończenie sezonu 2022

5 pełni księżyca, 81 nocy, 21 weekendów, 609 godzin - tyle czasu działał w 2022 Nocny Market na Dworcu Głównym - królestwo street foodu w Warszawie. Przed nami weekend zamykający tegoroczny sezon, podczas którego rozstrzygnięty zostanie plebiscyt Nocne Koty 2022.

Bocuse d’Or on Tour w jesiennej odsłonie

16 września w krakowskiej restauracji Biała Róża odbędzie się druga z cyklu kolacja Bocuse d’Or Poland on Tour. Jej gospodarzem będzie szef kuchni Łukasz Cichy. Dzień później Bocuse d’Or Poland on Tour zawita do Restauracji Patio w Rzeszowie, gdzie za ucztę odpowiedzialny będzie Kamil Tłuczek.

Druga edycja Grand Dinners już w listopadzie!

Po majowym sukcesie premierowych kolacji Grand Dinners szykuje się jesienna edycja kulinarnych emocji na poziomie sześciu gwiazdek Michelin. 7-8 listopada w Warszawie odbędą się dwie ekskluzywne kolacje przygotowane przez kulinarnych artystów z Francji i Polski.

Let’s drink about it - powraca World Class Cocktail Festival!

Kolejna odsłona World Class Cocktail Festival potrwa od 24 sierpnia do 18 września w sześciu największych polskich miastach. Goście Festiwalu mogą odwiedzić ponad 100 koktajlbarów i barów restauracyjnych oraz skosztować zestawu dwóch koktajli w cenie 35 zł.

Hub.Praga na Nocnym Markecie. Witek Iwański zaprezentuje street foodowe menu

Gościem Nocnego Marketu od 4 do 6 sierpnia będzie restauracja Hub.Praga. Specjalnie na tę okazję jej szef kuchni Witek Iwański przygotował menu, w którym znajdą się m.in. pączki z konfitowaną kaczką.

Inne kategorie

Podcasty

Koniec papierowego kubka jest bliski? [PODCAST]

Ekologia coraz mocniej oddziałuje na wszystkie sfery życia i powoli wkracza także tam, gdzie jeszcze nie tak dawno w ogóle o niej nie myślano - do kawiarni, restauracji, barów. Jak ekologicznie prowadzić gastronomię? Rozmawiamy o tym z Krzysztofem Rzymanem, właścicielem kawiarni STOR w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej