x

Bocuse d’Or on Tour w jesiennej odsłonie

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    22.08.2022

16 września w krakowskiej restauracji Biała Róża odbędzie się druga z cyklu kolacja Bocuse d’Or Poland on Tour. Jej gospodarzem będzie szef kuchni Łukasz Cichy. Dzień później Bocuse d’Or Poland on Tour zawita do Restauracji Patio w Rzeszowie, gdzie za ucztę odpowiedzialny będzie Kamil Tłuczek.

16 września w krakowskiej restauracji Biała Róża odbędzie się druga z cyklu kolacja Bocuse d’Or Poland on Tour. Jej gospodarzem będzie szef kuchni Łukasz Cichy. Grafika: materiały prasowe
16 września w krakowskiej restauracji Biała Róża odbędzie się druga z cyklu kolacja Bocuse d’Or Poland on Tour. Jej gospodarzem będzie szef kuchni Łukasz Cichy. Grafika: materiały prasowe
Wraz z Łukaszem Cichym, brązowym medalistą polskiej selekcji Bocuse d’Or 2021,  kolację Bocuse d’Or Poland on Tour w restauracji Biała Róża przygotują jego kulinarni przyjaciele, których spotkał na swojej zawodowej drodze: Adam Chrząstowski, head chef Akademii Bocuse d’Or Poland, Marcin Sołtys, szef kuchni restauracji Filipa 18 Food Wine Art oraz Grzegorz Fic, szef kuchni Restauracji Albertina. Goście mogą się spodziewać autorskiego 5-daniowego menu. Wieczór będzie również okazją do świętowania 10 rocznicy pracy Łukasza Cichego w Białej Róży.

17 września Bocuse d’Or Poland on Tour zawita do Restauracji Patio w Rzeszowie, gdzie za ucztę odpowiedzialny będzie Kamil Tłuczek. Grafika: materiały prasowe
17 września Bocuse d’Or Poland on Tour zawita do Restauracji Patio w Rzeszowie, gdzie za ucztę odpowiedzialny będzie Kamil Tłuczek. Grafika: materiały prasowe
Kolejnym przystankiem kulinarnej podróży Bocuse d’Or Poland on Tour będzie Restauracja Patio w Rzeszowie, gdzie szefem kuchni jest Kamil Tłuczek, srebrny medalista polskiej selekcji Bocuse d'Or Poland 2021. Kamil przygotuje kolację 17 września, w towarzystwie Adama Chrząstowskiego i Sebastiana Klamki, finalisty krajowej selekcji 2021.

– Cieszy mnie niezmiernie, że projekt On Tour spotyka się z dużym zainteresowaniem gości. W Rzeszowie będzie to już trzecia odsłona tego cyklu, dzięki któremu możemy przybliżyć markę Bocuse d’Or i pokazać młodych, zdolnych szefów kuchni, finalistów naszego konkursu oraz zaproponować wyjątkowe polskie smaki w niecodziennych odsłonach – mówi Adam Chrząstowski, head chef Akademii Bocuse d’Or Poland.
Wszystkich miłośników dobrej kuchni zachęcamy do udziału w tym wydarzeniu, które będzie wyjątkowe pod wieloma względami, zapewni je, niecodzienny skład szefów kuchni, który je przygotuje oraz wiele wspaniałych emocji, które będą im towarzyszyć!

Rezerwacje i zakup biletów
Biała Roża – zaproszenia na kolację dostępne bezpośrednio w restauracji, tel. 12 421 51 90  
Restauracja Patio – rezerwacji można dokonać bezpośrednio i telefonicznie: tel. 17 250 00 799 albo mailowo: info@grand-hotel.pl

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

McDonald’s pomału wraca na Ukrainę

Po raz pierwszy od rozpoczęcia agresji Rosji na Ukrainę McDonald's otworzył swoje restauracje w Kijowie. Póki co, sieć sprzedaje jedynie posiłki na wynos we współpracy z firmami kurierskimi i za pośrednictwem aplikacji McDelivery.

Nocny Market w Warszawie - zakończenie sezonu 2022

5 pełni księżyca, 81 nocy, 21 weekendów, 609 godzin - tyle czasu działał w 2022 Nocny Market na Dworcu Głównym - królestwo street foodu w Warszawie. Przed nami weekend zamykający tegoroczny sezon, podczas którego rozstrzygnięty zostanie plebiscyt Nocne Koty 2022.

#FoodLooksGood! Ruszyły rezerwacje na Restaurant Week

Restaurant Week powraca pod hasłem #FoodLooksGood! Ma ono zachęcać gości restauracji do robienia zdjęć dań i dzielenia się nimi w social mediach. Od 12 października do 13 listopada trzy pięknie podane potrawy i koktajl dostępne będą w cenie 69 zł w ponad 400 lokalach.

Druga edycja Grand Dinners już w listopadzie!

Po majowym sukcesie premierowych kolacji Grand Dinners szykuje się jesienna edycja kulinarnych emocji na poziomie sześciu gwiazdek Michelin. 7-8 listopada w Warszawie odbędą się dwie ekskluzywne kolacje przygotowane przez kulinarnych artystów z Francji i Polski.

Let’s drink about it - powraca World Class Cocktail Festival!

Kolejna odsłona World Class Cocktail Festival potrwa od 24 sierpnia do 18 września w sześciu największych polskich miastach. Goście Festiwalu mogą odwiedzić ponad 100 koktajlbarów i barów restauracyjnych oraz skosztować zestawu dwóch koktajli w cenie 35 zł.

Hub.Praga na Nocnym Markecie. Witek Iwański zaprezentuje street foodowe menu

Gościem Nocnego Marketu od 4 do 6 sierpnia będzie restauracja Hub.Praga. Specjalnie na tę okazję jej szef kuchni Witek Iwański przygotował menu, w którym znajdą się m.in. pączki z konfitowaną kaczką.

Inne kategorie

Podcasty

Moda na wina nowofalowe w restauracjach. Rozmowa z Piotrem Pietrasem [PODCAST]

Czym się charakteryzują wina naturalne, organiczne, biodynamiczne, wegańskie? Kto je konsumuje i jakie możliwości stwarzają te kategorie w biznesie restauracyjnym? Czy warto podążać za tym trendem? Rozmawiamy o tym z Piotrem Pietrasem, Master Sommelierem, Wicemistrzem Europy Sommelierów.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej