x

Druga edycja Grand Dinners już w listopadzie!

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    18.08.2022

Po majowym sukcesie premierowych kolacji Grand Dinners szykuje się jesienna edycja kulinarnych emocji na poziomie sześciu gwiazdek Michelin. 7-8 listopada w Warszawie odbędą się dwie ekskluzywne kolacje przygotowane przez kulinarnych artystów z Francji i Polski.

Grafika: materiały prasowe
Grafika: materiały prasowe
Grand Dinners to jedyne kulinarne wydarzenie w Polsce, podczas którego kolacje przygotowują szefowie kuchni posiadający na koncie swych restauracji po trzy gwiazdki Michelin. Agencja Smarten, która jest organizatorem tego wydarzenia, postawiła sobie poprzeczkę bardzo wysoko, aby po raz kolejny zaskoczyć wszystkich miłośników fine dinningu, którzy zdecydują się zakupić zaproszenie na ten kulinarny spektakl.

Jesienną kolację zaserwują nam szefowie kuchni z Francji. Pierwszym jest Christophe Bacquie, drugi wśród 100 najlepszych szefów na świecie, Kawaler Orderu Legii Honorowej – najwyższego odznaczenia nadawanego przez państwo francuskie, posiadacz prestiżowego tytułu MOF (najlepszy profesjonalista w swojej dziedzinie we Francji). Należąca do niego Christophe Bacquie Restaurant w Prowansji oznaczona jest trzema gwiazdkami Michelin i pięcioma czapkami Gault & Millau.

Drugi szef jesiennego Grand Dinners to Emmanuel Renaut, właściciel hotelu i restauracji Flocons de Sel *** we francuskich Alpach, posiadacz trzech gwiazdek Michelin i pięciu czapek Gault & Millau, czwarty wśród 100 najlepszych szefów kuchni na świecie, posiadacz prestiżowego tytułu MOF.

Miejsce i nazwisko polskiego szefa kuchni, który będzie miał niebywałą okazję przygotować kolacje z tak wielkimi nazwiskami światowego formatu pozostaje na razie niespodzianką. Projektowi Grand Dinners przyświeca myśl – Przekraczamy bariery kulinarnej wyobraźni, zatem możemy spodziewać się kreacji nieoczywistych na najwyższym, światowym poziomie.

Więcej informacji wkrótce na www.onthetable.com.pl

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Medaliści olimpiady pizzy wsparli WOŚP w nietypowy sposób

Zdobywcy miejsc na olimpiadzie Vera Pizza Napoletana w Neapolu spotkali się w Pabianicach. Tym razem jednak nie po to, by ze sobą rywalizować, a wspólnie zebrać pieniądze na szczytny cel, przygotowując nietypową pizzę.

Festiwal Pizzy w Pizzy Hut najdroższy od lat. Internauci bezlitośni

Festiwal Pizzy w Pizza Hut to wydarzenie, które odbywa się pod hasłem: Jesz i pijesz, ile chcesz. Za z góry określoną kwotę można zamówić dowolną ilość pizzy, z napojami lub bez. Internauci ostro krytykują tegoroczne ceny akcji i dają upust emocjom w komentarzach.

Trwa głosowanie w plebiscycie na Najlepszy Roślinny Produkt 2022

Piąty plebiscyt na Najlepszy Roślinny Produkt Roku 2022 kampanii RoślinnieJemy wszedł w kolejny etap. Do 31 stycznia konsumenci mogą oddawać głosy na produkty i marki, które szczególnie zapadły im w pamięć, wpłynęły na ich zwyczaje żywieniowe lub ułatwiły dostęp do pełnowartościowej diety roślinnej.

Kraków z najtańszą ofertą wegańską w Europie

Kraków zajął pierwsze miejsce w rankingu europejskich miast z najbardziej atrakcyjną cenowo ofertą wegańskich restauracji. W pierwszej dwudziestce znalazły się także Warszawa i Łódź. Zestawienie utworzono na podstawie analizy danych z 3,5 miliona roślinnych lokali na świecie.

Selgros Cash & Carry i Caritas Polska zapraszają potrzebujących do wigilijnego stołu

Caritas Polska zorganizuje 24 grudnia spotkania wigilijne dla potrzebujących. W 85 miastach przygotowane zostaną stoły z daniami wigilijnymi, a także paczki świąteczne dla 20 tysięcy osób. Kolejny rok z rzędu partnerem strategicznym wydarzenia i fundatorem produktów jest Selgros Cash & Carry.

Zwycięskie restauracje plebiscytu gości Restaurant Week

135 tysięcy gości Restaurant Week spotkało się przy wspólnym stole w tegorocznej edycji festiwalu. Po wizycie w jednej z ponad 400 restauracji w kraju mieli oni szansę, by ocenić dania, obsługę i atmosferę lokalu. Oto wyniki plebiscytu.

Inne kategorie

Podcasty

Nowe kierunki rozwoju i nowe kategorie roślinnych produktów [PODCAST]

Jak zmienia się rynek roślinnych zamienników produktów odzwierzęcych? Czego możemy się spodziewać na wegańskich talerzach w niedalekiej przyszłości? Rozmawiamy o tym z Katarzyną Sałatą, przedstawicielką kampanii RoślinnieJemy.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej