- Grafika: materiały prasowe
Jesienną kolację zaserwują nam szefowie kuchni z Francji. Pierwszym jest Christophe Bacquie, drugi wśród 100 najlepszych szefów na świecie, Kawaler Orderu Legii Honorowej – najwyższego odznaczenia nadawanego przez państwo francuskie, posiadacz prestiżowego tytułu MOF (najlepszy profesjonalista w swojej dziedzinie we Francji). Należąca do niego Christophe Bacquie Restaurant w Prowansji oznaczona jest trzema gwiazdkami Michelin i pięcioma czapkami Gault & Millau.
Drugi szef jesiennego Grand Dinners to Emmanuel Renaut, właściciel hotelu i restauracji Flocons de Sel *** we francuskich Alpach, posiadacz trzech gwiazdek Michelin i pięciu czapek Gault & Millau, czwarty wśród 100 najlepszych szefów kuchni na świecie, posiadacz prestiżowego tytułu MOF.
Miejsce i nazwisko polskiego szefa kuchni, który będzie miał niebywałą okazję przygotować kolacje z tak wielkimi nazwiskami światowego formatu pozostaje na razie niespodzianką. Projektowi Grand Dinners przyświeca myśl – Przekraczamy bariery kulinarnej wyobraźni, zatem możemy spodziewać się kreacji nieoczywistych na najwyższym, światowym poziomie.
Więcej informacji wkrótce na www.onthetable.com.pl