x

PKN Orlen poszukuje dostawców zapiekanek

Kategoria: Twój biznes - oferta    10.08.2022

PKN Orlen prowadzi analizę rynku w zakresie potencjalnych dostawców zapiekanek, które pod marką własną koncernu byłyby przeznaczone do dalszej sprzedaży w jego punktach detalicznych. Odpowiedzi na zapytanie można składać do 24 sierpnia.

PKN Orlen poszukuje dostawców zapiekanek do sprzedaży w swych punktach detalicznych, m.in. w barach Stop Cafe. Zdjęcie: Shutterstock.com
PKN Orlen poszukuje dostawców zapiekanek do sprzedaży w swych punktach detalicznych, m.in. w barach Stop Cafe. Zdjęcie: Shutterstock.com
- W imieniu PKN Orlen zapraszamy do złożenia wstępnej propozycji w ramach zapytania o informację - RFI w zakresie produkcji i dostaw zapiekanek pod marką własną PKN Orlen do dalszej ich odsprzedaży w punktach detalicznych - oznajmia koncern w opublikowanej dokumentacji postępowania.

Jak wyjaśniono w ogłoszeniu, celem zapytania jest "analiza rynku, rozpoznanie potencjalnych dostawców oraz aktualnych cen w przedmiotowym zakresie", przy czym odpowiedź złożona w ramach tego postępowania jest "pierwszym krokiem w procesie wyboru dostawców będących producentami zapiekanek".

W opublikowanej dokumentacji PKN Orlen zwrócił się z prośbą do uczestników postępowania o załączenie prezentacji na temat swych firm z uwzględnieniem informacji dotyczących doświadczenia w przedmiotowym zakresie, opisania możliwości produkcyjnych i wolnych mocy produkcyjnych. Jak zaznaczono w ogłoszeniu, termin zakończenia składania odpowiedzi wyznaczono na 24 sierpnia.

Z danych Grupy Orlen za drugi kwartał tego roku wynika, że koncern dysponuje 2309 punktami sprzedaży pozapaliwowej, w tym: 1768 w Polsce, z czego 12 to Orlen w Ruchu, a także 326 w Czechach, 170 w Niemczech, 29 na Litwie i 16 na Słowacji. W porównaniu do analogicznego okresu roku ubiegłego Grupa Orlen odnotowała wzrost liczby punktów sprzedaży pozapaliwowej - w sumie o 69, przy czym najwięcej w Polsce - o 38.

W tym roku planowane nakłady inwestycyjne w Grupie Orlen to łącznie 15,2 mld zł, w tym 10,7 mld zł na rozwój, z czego 6% dotyczyć ma segmentu detalicznego. W tym czasie, jak podał ostatnio PKN Orlen, zakładany jest rozwój sieci stacji paliw - o ponad 30 obiektów, oraz rozwój sieci sprzedaży pozapaliwowej - o ponad 30 punktów, w tym Stop Cafe i Star Connect, a także wprowadzanie nowych usług i produktów.

Źródło: PAP

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

RATIONAL - profesjonalna instalacja urządzeń gwarancją optymalnej eksploatacji od pierwszego dnia

Pojawienie się nowego urządzenia RATIONAL w restauracji to wyjątkowy moment. Każdy, kto zdecydował się na profesjonalną instalację przez certyfikowanego partnera serwisowego Rational, może być pewien, że wszystko przebiegnie sprawnie, a sprzęt od razu zacznie działać.

Kuchnia gastronomiczna - na co zwrócić uwagę?

Podejmując decyzję o zakupie np. kuchni gastronomicznej, należy wziąć pod uwagę przede wszystkim parametry produktu. Warto sprawdzić maksymalną moc sprzętu, ilość palników, maksymalną temperaturę, a także dodatkowe funkcje, takie jak ochrona przed przegrzaniem czy łatwe wyjmowanie filtra tłuszczu.

Prowadzisz restaurację i organizację pozarządową? Możesz sprzedawać posiłki w Glovo bez prowizji

W ramach programu Glovo "Zamawiając - pomagasz" organizacje pozarządowe, które jednocześnie prowadzą restaurację lub sklep, mogą sprzedawać na tej platformie z 0% prowizją. Z programu korzysta już m.in. Kuchnia Czerwony Rower w Warszawie.

Serwisy obiadowe i zastawa stołowa odpowiednie na co dzień

Dzisiaj jest to mniej popularne niż jeszcze kilkadziesiąt lat temu, jednak część osób decyduje się oddzielić serwis obiadowy i zastawę stołową codzienną od świątecznej. Co będzie odpowiednie do codziennego użytkowania? Czym kierować się przy zakupie talerzy, misek, kubków oraz sztućców dla rodziny?

Kawowy ekspres do gastronomii. Cena to nie wszystko

Jeśli nie wiemy, jak samodzielnie zaparzyć espresso, powinniśmy mieć w lokalu choćby mały automatyczny ekspres. To, jakie urządzenie będzie dla nas odpowiednie, zależy od wielu czynników i nie ogranicza się do dyskusji wyłącznie na temat ceny.

5 dobrych powodów, by pożegnać się ze starym sprzętem kuchennym

Znane procesy, sprzęt i sposób przygotowywania - wszystko to ułatwia życie w kuchni. Naprawdę? Przyglądając się pracy w kuchni czasami odnosi się zupełnie inne wrażenie. Tylko dlatego, że zawsze robiłeś coś w określony sposób, nie oznacza to, że jest to najlepszy sposób.

Inne kategorie

Podcasty

Koniec papierowego kubka jest bliski? [PODCAST]

Ekologia coraz mocniej oddziałuje na wszystkie sfery życia i powoli wkracza także tam, gdzie jeszcze nie tak dawno w ogóle o niej nie myślano - do kawiarni, restauracji, barów. Jak ekologicznie prowadzić gastronomię? Rozmawiamy o tym z Krzysztofem Rzymanem, właścicielem kawiarni STOR w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej