x

Let’s drink about it - powraca World Class Cocktail Festival!

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    09.08.2022

Kolejna odsłona World Class Cocktail Festival potrwa od 24 sierpnia do 18 września w sześciu największych polskich miastach. Goście Festiwalu mogą odwiedzić ponad 100 koktajlbarów i barów restauracyjnych oraz skosztować zestawu dwóch koktajli w cenie 35 zł.

World Class Cocktail Festival - propozycja z Baru Centralnego  Foodhall Browary Warszawskie. Zdjęcie: materiały prasowe
World Class Cocktail Festival - propozycja z Baru Centralnego Foodhall Browary Warszawskie. Zdjęcie: materiały prasowe
Ciepłe, letnie wieczory są świetnym momentem na degustacje koktajli z dodatkiem świeżych, sezonowych owoców w miłym towarzystwie.
– Piąta edycja ogólnopolskiego święta kultury koktajlowej to doskonała okazja do odkrywania klimatu nowych miejsc, poznania talentów najlepszych barmanów i degustacji koktajli przygotowywanych zgodnie z najnowszymi, światowymi trendami – mówi Max Pollo, jeden z organizatorów Festiwalu.

Festiwal odbędzie się w dniach 24 sierpnia – 18 września w Warszawie, Krakowie, Trójmieście, Wrocławiu, Poznaniu i Szczecinie. Uczestniczące w nim koktajlbary i bary restauracyjne zapraszają do rezerwacji zestawu dwóch modnych koktajli na bazie luksusowych alkoholi z portfolio Diageo w promocyjnej cenie 35 zł (to w wielu przypadkach ponad 50% zniżki).

Wydarzenie promuje odpowiedzialną i jakościową konsumpcję koktajli w umiarkowanych ilościach. – Naszym celem jest popularyzowanie w Polsce światowych trendów koktajlowych, a przede wszystkim świadomej konsumpcji, w której liczy się nie ilość, lecz jakość alkoholu i sposób jego podania. Bary i restauracje biorące udział w Festiwalu są starannie selekcjonowane w oparciu o wysoką jakość: obsługi barmańskiej i kelnerskiej, wykorzystywanych składników czy mistrzowskiego poziomu menu – wyjaśnia Max Pollo.

World Class Cocktail Festival - drink z krakowskiej Alchemii. Zdjęcie: materiały prasowe
World Class Cocktail Festival - drink z krakowskiej Alchemii. Zdjęcie: materiały prasowe
Wśród festiwalowych lokali znalazły się znane i lubiane koktajlbary, a także nowe miejsca, które powstały na fali rozwijającej się sceny barmańskiej, jak na przykład warszawskie Weles, Klar - Cocktail Bar, Backroom Bar, Moderne Artisanal, Mozaika, wrocławskie Rusty Rat, Rumbar, ORZO people - music - nature, poznańskie Tłok Bar, Może Gin Chill, L 33 Bistro & Bar, szczecińskie 17 Schodów, AMORE MIO, Bulwary Food & Drink, trójmiejskie JUNGLA Cocktails & Food, Flisak '76, Winston Bar, krakowskie Lastriko, Alchemia, Arkady Cafe Cocktail Bar.

Rezerwacje są dostępne wyłącznie na Cocktail Festival.pl. UWAGA! Festiwal jest przeznaczony wyłącznie dla osób powyżej 18. roku życia  – weryfikacja przy odbiorze koktajli.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

McDonald’s pomału wraca na Ukrainę

Po raz pierwszy od rozpoczęcia agresji Rosji na Ukrainę McDonald's otworzył swoje restauracje w Kijowie. Póki co, sieć sprzedaje jedynie posiłki na wynos we współpracy z firmami kurierskimi i za pośrednictwem aplikacji McDelivery.

Nocny Market w Warszawie - zakończenie sezonu 2022

5 pełni księżyca, 81 nocy, 21 weekendów, 609 godzin - tyle czasu działał w 2022 Nocny Market na Dworcu Głównym - królestwo street foodu w Warszawie. Przed nami weekend zamykający tegoroczny sezon, podczas którego rozstrzygnięty zostanie plebiscyt Nocne Koty 2022.

#FoodLooksGood! Ruszyły rezerwacje na Restaurant Week

Restaurant Week powraca pod hasłem #FoodLooksGood! Ma ono zachęcać gości restauracji do robienia zdjęć dań i dzielenia się nimi w social mediach. Od 12 października do 13 listopada trzy pięknie podane potrawy i koktajl dostępne będą w cenie 69 zł w ponad 400 lokalach.

Bocuse d’Or on Tour w jesiennej odsłonie

16 września w krakowskiej restauracji Biała Róża odbędzie się druga z cyklu kolacja Bocuse d’Or Poland on Tour. Jej gospodarzem będzie szef kuchni Łukasz Cichy. Dzień później Bocuse d’Or Poland on Tour zawita do Restauracji Patio w Rzeszowie, gdzie za ucztę odpowiedzialny będzie Kamil Tłuczek.

Druga edycja Grand Dinners już w listopadzie!

Po majowym sukcesie premierowych kolacji Grand Dinners szykuje się jesienna edycja kulinarnych emocji na poziomie sześciu gwiazdek Michelin. 7-8 listopada w Warszawie odbędą się dwie ekskluzywne kolacje przygotowane przez kulinarnych artystów z Francji i Polski.

Hub.Praga na Nocnym Markecie. Witek Iwański zaprezentuje street foodowe menu

Gościem Nocnego Marketu od 4 do 6 sierpnia będzie restauracja Hub.Praga. Specjalnie na tę okazję jej szef kuchni Witek Iwański przygotował menu, w którym znajdą się m.in. pączki z konfitowaną kaczką.

Inne kategorie

Podcasty

Wegańskie słodycze: jak to ugryźć? [PODCAST]

Dania wegańskie dobrze zadomowiły się już w polskich sklepach i restauracjach. Coraz częściej klienci mają ochotę również na ciasta i desery, które nie zawierają produktów odzwierzęcych, a cukiernie chętnie wychodzą im naprzeciw. Rozmawiamy o tym z Dominiką Targosz, ambasadorką Chef for Change.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej