x

Violife Grecki biały - teraz także w kostkach

Kategoria: Produkty    05.08.2022

Portofilo roślinnych alternatyw sera Violife dla gastronomii jest coraz bogatsze. Teraz profesjonaliści mogą korzystać już z nowej, wygodniejszej formy popularnego Violife Greckiego białego - gotowych kostek, idealnych do sałatek oraz innych dań na zimno i na ciepło.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Violife Grecki biały w kostce zastępuje klasyczną fetę i sprawdzi się w sałatkach, na pizzy (po wypieczeniu jako dodatek), w zapiekankach, kanapkach, daniach z makaronem lub jako samodzielna przekąska. Dostępny jest w praktycznym pojemniku z solanką, który zapewnia świeżość na dłużej. Dotychczas Violife Grecki biały dostępny był w bloku 1,2 kg oraz w bloku do gotowania 2,5 kg, który znakomicie sprawdza się w daniach na ciepło. Jego intensywny, wytrawny smak jest świetny do zapiekanek, kanapek oraz sosów i dipów.

Linia produktów greckich marki Violife cieszy się u nas dużą popularnością, ponieważ Polacy bardzo lubią kuchnię grecką. Dzięki Violife teraz jest ona dostępna także dla osób rezygnujących z produktów odzwierzęcych. Grecki Biały – tak jak cała oferta Violife, roślinnych zamienników goudy, mozzarelli,cheddara czy parmezanu – jest doskonały dla wegan czy osób nietolerujących laktozy. Roślinne alternatywy sera są też zdecydowanie lepsze dla naszej planety.

– Szefowie kuchni cenią produkty Violife, ponieważ można je stosować wymiennie w gotowych już recepturach albo z ich pomocą serwować zupełnie nowe dania. Ważne jest też szerokie portfolio, które pozwala tworzyć roślinne alternatywy wielu różnorodnych potraw, doskonały smak i fakt, że produkty Violife można podawać bez obaw wszystkim gościom – mówi Robert Kopacz, Szef Kuchni Upfield Professional.

Autor tekstu: Przemysław Ziemichód
O AUTORZE
Przemysław Ziemichód
Dziennikarz i bloger kulinarny z ponad dziesięcioletnim stażem, specjalizujący się w tematyce alkoholi. Publikował m.in. w Polsce Times, Gazecie Krakowskiej, Naszemiasto.pl, Zwierciadle, Gotujmy.pl, Polki.pl, Cookmagazine.pl. Prowadzi podcast o alkoholach Strefa Wolnocłowa oraz blog Foodiesworld.pl

Inne kategorie

Podcasty

Koniec papierowego kubka jest bliski? [PODCAST]

Ekologia coraz mocniej oddziałuje na wszystkie sfery życia i powoli wkracza także tam, gdzie jeszcze nie tak dawno w ogóle o niej nie myślano - do kawiarni, restauracji, barów. Jak ekologicznie prowadzić gastronomię? Rozmawiamy o tym z Krzysztofem Rzymanem, właścicielem kawiarni STOR w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej