x

Pokazywane w serwisie treści mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz. U. 2012 poz. 1356).
Oświadczam, że mam ukończone 18 lat i chcę zobaczyć pełną wersję artykułu.
Tak, pokaż artykuł Nie wyrażam zgody

Monin Cup Poland 2022: piąta edycja barmańskiego konkursu

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    13.10.2022

Finał 5 edycji Ogólnopolskiego Konkursu Barmańskiego Monin Cup Poland 2022 odbędzie się 17 października w lokalu NINE's Restaurant & Sport Bar w Warszawie.

MONIN CUP POLAND 2022 to konkurs dla barmanów w wieku od 18 do 27 lat, zarówno tych, którzy pracują w tym zawodzie od dawna, jak i dla tych, którzy dopiero stawiają w nim pierwsze kroki. Kandydaci wybrani w ramach eliminacji wezmą udział w ogólnopolskim finale, który odbędzie się 17 października w lokalu NINE's Restaurant & Sport Bar, w Warszawie. Ich zwycięzca otrzyma tytuł polskiego Monin Cup Mastera 2022 i będzie reprezentować Polskę w globalnym finale Monin Cup we Francji.


18 finalistów, dwa zadania
W finale zawalczy 18 najlepszych barmanów - o tytuł MONIN Cup Master Polska 2022. Będą musieli zmierzyć się z dwoma wyzwaniami. Pierwszym z nich będzie tak zwany blind test polegający na rozpoznaniu 10 wybranych losowo smaków produktów MONIN. Następnie, drugim etapem będzie stworzenie wyjątkowego koktajlu z wykorzystaniem syropów i puree MONIN.

Niezapomniane chwile zamienione w koktajl
Tegoroczna edycja konkursu przebiegać będzie pod hasłem przewodnim „Sharing Memorable Moments” (ang. Dzielenie się niezapomnianymi chwilami). Uczestnicy będą musieli nie tylko wykazać się umiejętnościami, ale także kreatywnością. Zgodnie z wytycznymi organizatorów zwycięski koktajl ma pobudzać zmysły, zapadać w pamięć i jednocześnie być unikatowym. Występowi barmanów przyglądać się będzie jury, które oceni zawodników pod kątem m.in. autoprezentacji i komunikacji. Ocenie podlegać będzie także smak i wygląd samych koktajli.

Organizatorem konkursu jest wyłączny dystrybutor naturalnych produktów MONIN w Polsce, SCM Sp. z o. o. Firma posiada w swoim portfolio szeroką gamę syropów premium, puree owocowych, sosów i likierów.
Zapisy na eliminacje przyjmowane są pod adresem https://moninpolska.pl/blog/monincup/. Więcej na temat samego konkursu przeczytać można także na stronie https://moninpolska.pl/blog/konkurs-monin-cup-2022/





Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Hala Koszyki nagrodzona za akcję "Wielkie otwarcie polskiej gastronomii"

Hala Koszyki, flagowy projekt wielofunkcyjny w portfelu Globalworth Poland, została uhonorowana złotą statuetką podczas 13. edycji konkursu PRCH Retail Awards. Stołeczna food hala zdobyła I miejsce w kategorii "Wydarzenie Roku" za akcję marketingową "Wielkie otwarcie polskiej gastronomii".

Białoruś żegna się z siecią McDonald’s - jej miejsce zajmuje rosyjski brand

McDonald’s powoli znika z rynku wschodniego, tym razem z Białorusi. Jak donosi agencja PAP, zastąpi go rosyjska sieć gastronomiczna Wkusno i Toczka. Internauci mówią o "pożegnaniu z epoką", a Aleksander Łukaszenka za odejście amerykańskiej sieci dziękował Bogu.

Targi HORECA®/ GASTROFOOD/ ENOEXPO® - podsumowanie

Ponad 300 wystawców, 8843 odwiedzających, szkolenia i warsztaty, degustacje Master Class, konkursy winiarskie i wydarzenia towarzyszące: Mistrzostwa Polski Roasting & Cup Tasters oraz Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie - tak można podsumować trzy dni targów HORECA®/ GASTROFOOD/ ENOEXPO®.

Foodtech.ac organizuje największą foodtechową imprezę roku

Szóstą edycję akceleratora Foodtech.ac, która odbędzie się 8 grudnia, zwieńczy Demo Day. To święto wszystkich startupów, inwestorów, osób i firm, które widzą potrzebę zmiany sposobu, w jaki żyjemy i się odżywiamy oraz możliwość ogromnych inwestycji w ten rynek.

Jakub Żymelski i Bartosz Zajdel mistrzami Polski w przyrządzaniu dziczyzny

Tegorocznymi mistrzami Polski w przyrządzaniu dziczyzny są Jakub Żymelski, zastępca szefa kuchni hotelu i restauracji Antonińska w Lesznie oraz Bartosz Zajdel, szef kuchni restauracji Loft w Gostyniu.

Konkurs Les Chefs en Or - Polska Edycja rozstrzygnięty!

Weronika Gurynow z Zespołu Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego w Warszawie zwyciężyła w kolejnej edycji konkursu Les Chefs en Or organizowanego przez Transgourmet Foodservice i Selgros Cash & Carry.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0 i konsument, który przelicza: jak go zachęcić do marki? [PODCAST]

Czego potrzebuje teraz konsument? Czy zmieniać portfolio? Jak się z nim komunikować? Czy to jest moment na wprowadzanie nowości? Opowiada Jacek Sadowski, prezes Demo Effective Launching.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej