Hewelke Restaurant to zlokalizowane w klimatycznych, piwnicznych wnętrzach miejsce otwarte dla wszystkich, gastropub z klimatyczną kuchnią chef patrona Marcina Popielarza i head chefa Alyony Orel, która pracowała z nim od kilku lat także w gdyńskim Białym Króliku.
- Danie z menu Hewelke Restaurant & Bakery w Gdańsku Wrzeszczu - placek ziemniaczany z kaczką i kurkami. Zdjęcie: materiały prasowe
Hewelke oferuje szybkie lunche, ale i długie, niespieszne kolacje przy bogato wyposażonym barze lub opcję chef’s table pozwalającą na „podglądanie” kucharzy przy pracy oraz żywy, bezpośredni kontakt. Sama kuchnia jest otwarta, widoczna z sali, co skraca dystans między gotującymi a gośćmi i jest atrakcją samą w sobie.
Na miejscu funkcjonuje także rzemieślnicza piekarnia Hewelke Bakery wypiekająca chleby na zakwasie i najlepszej mące, długo zachowujące świeżość. Dawniej raczyły gości Hotelu Quadrille w Gdyni, od teraz dostępne są szerszej grupie trójmiejskich odbiorców.