Autor skupia się na międzynarodowych klasykach, na bazie których można zbudować swoją kuchnię. Kulinarne zawiłości wyjaśnia w przystępny, metodyczny sposób, ale nie szczędzi barwnego języka i soczystych metafor (polecam kanał Joshuy na YouTube). To wszystko ma zmobilizować nas do tego, by poświęcić więcej uwagi i czasu na gotowanie posiłków, by skupić się na tym, co i jak jemy, i wreszcie – by czerpać z tego radość.


"Kuchnia bezwzględna" Joshuy Weissmana


"Najbardziej kontrowersyjny, nieidący na kompromisy" to epitety dobrze charakteryzujące Joshuę Weissmana, autora "Kuchni bezwzględnej", który jest bezkompromisowy w kwestii jakości składników i przygotowania dań od podstaw, bez używania półproduktów.

Zobacz także

"The Miller's daughter" Emmy Zimmermann

Nie ma idealnych wypieków bez świetnej mąki, a tej bez odpowiednich ziaren i dobrego młyna.

"Learning Korean. Recipes from home cooking" Petera Serpico

Peter Serpico przez wiele lat gotował z Davidem Changiem, twórcą Momofuku, prowadził też własną restaurację w Filadelfii.

"Tak gotuje TikTok" - pierwsza oficjalna książka kucharska twórców z popularnej platformy

"TikTok to coś więcej niż tylko rozrywka. To też narzędzie, które buduje kolejne pokolenie smakoszy" - uważa znany kucharz Gordon Ramsay, który wraz ze swą córką Tilly napisał przedmowę do książki "Tak gotuje TikTok". Zgromadzono w niej gorące trendy kulinarne z tej popularnej platformy.

"Mi cocina: Recipes and Rapture grom my kitchen in Mexico" Ricka Martineza

Rick Martinez i jego zaskakująca podróż pełna licznych receptur, które czytelnik bez wątpienia pokocha.

"The Forrest Feast Road Trip" Erin Gleeson

Wegetariańska kuchnia połączona z kalifornijskim słońcem - Erin Gleeson pod raz kolejny zaskakuje czytelnika swym rozmachem.

"W sercu Portugalii" Leandro Carreiry

"W sercu Portugalii" - Leandro Carreira zabiera nas w kolejną kulinarną podróż.
Inne kategorie
Podcasty


Wegańskie słodycze: jak to ugryźć? [PODCAST]

