x

"Tak gotuje TikTok" - pierwsza oficjalna książka kucharska twórców z popularnej platformy

Kategoria: Lifestyle - książki    08.07.2022

"TikTok to coś więcej niż tylko rozrywka. To też narzędzie, które buduje kolejne pokolenie smakoszy" - uważa znany kucharz Gordon Ramsay, który wraz ze swą córką Tilly napisał przedmowę do książki "Tak gotuje TikTok". Zgromadzono w niej gorące trendy kulinarne z tej popularnej platformy.

\\"Tak gotuje TikTok" - pierwsza oficjalna książka kucharska twórców z popularnej platformy. Zdjęcie: materiały prasowe
\\"Tak gotuje TikTok" - pierwsza oficjalna książka kucharska twórców z popularnej platformy. Zdjęcie: materiały prasowe
To pozycja nawet dla tych, którzy nie przepadają za bijącą rekordy popularności platformą TikTok z miliardem użytkowników na całym świecie. Utalentowani twórcy dzielą się przepisami na ekstrawaganckie dania, pokazują sztuczki kulinarne i dzielą się viralowymi daniami.

W książce inspiracje kulinarne odnajdą wegetarianie i weganie, fani azjatyckiej kuchni, makaronów czy dobrych drinków i zimnych koktajli. Znajdziecie tu ponad 60 przepisów od najpopularniejszych twórców TikToka, m.in. The Korean Vegan, Cooking with Shereen, Cooking with Lynja, a także Newt i ScheckEats. Poznacie też wskazówki i techniki od najlepszych szefów kuchni z TikToka: Ming Tsai, Alexa Guarnaschelli i The Pasta Queen. Polską reprezentantką książki jest Zuza Lisowska (Zuza Arbuza), uczestniczka X edycji polskiego MasterChefa, która zdobyła Złoty Fartuch.

Każdy przepis został nie tylko przetestowany w domowej kuchni, ale zawiera również kod QR do zeskanowania, dzięki czemu można przejść bezpośrednio do strony twórcy.

Przepis z  książki \"Tak gotuje TikTok". Zdjęcie: materiały prasowe
Przepis z książki \"Tak gotuje TikTok". Zdjęcie: materiały prasowe

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Podcasty

Wegańskie słodycze: jak to ugryźć? [PODCAST]

Dania wegańskie dobrze zadomowiły się już w polskich sklepach i restauracjach. Coraz częściej klienci mają ochotę również na ciasta i desery, które nie zawierają produktów odzwierzęcych, a cukiernie chętnie wychodzą im naprzeciw. Rozmawiamy o tym z Dominiką Targosz, ambasadorką Chef for Change.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej