Goście restauracji z takim certyfikatem mogą być pewni, że szef kuchni posiada kwalifikacje do przygotowywania hiszpańskich potraw, stosuje hiszpańskie przepisy, a w kuchni używa się oryginalnych produktów z Hiszpanii, w tym oliwy extra virgin, serów czy szynki i wędlin.
Również personel doskonale zna kartę i koncepcję restauracji, a hiszpańskie potrawy i wina stanowią większość oferty restauracji. Ludzie tworzący lokale z certyfikatem Restaurants from Spain to prawdziwi ambasadorowie hiszpańskiej kultury kulinarnej za granicą, a goście mogą cieszyć się autentyczną kuchnią hiszpańską, nie wyjeżdżając ze swojego kraju. Certyfikat Restaurants from Spain przyznawany jest według obiektywnych i przejrzystych zasad przez komitet certyfikacyjny w Hiszpanii złożony z instytucji i stowarzyszeń, takich jak Królewska Akademia Gastronomiczna, hiszpańskie Ministerstwo Rolnictwa, Ministerstwo Gospodarki, Rada Apelacyjna Wina Sherry, Hiszpańska Federacja Wina, Przewodnik kulinarny REPSOL, Interporc i Rada Turystyki Kastylii-La Manchy.

Euskadi jako pierwszy lokal w Polsce z prestiżowym certyfikatem Restaurants from Spain


Krakowska restauracja Euskadi jako pierwsza w Polsce została uhonorowana przez hiszpańskie władze certyfikatem Restaurants from Spain. To międzynarodowy znak jakości wyróżniający te lokale poza Hiszpanią, które oferują autentycznie hiszpańską kuchnię i produkty wysokiej jakości.
Zobacz także

Butikowa cukiernia Kaiser Patisserie działa już w Warszawie

Kaiser Patisserie otworzył się w Warszawie. Butikowa cukiernia przy Zajęczej 1 to szósty adres sieci, której lokale funkcjonują m.in. w Gdańsku czy Berlinie.

Śniadania w Fabryce Norblina

Warszawski Food Town w Fabryce Norblina zaprasza gości na poranne posiłki. Śniadania serwowane są już od godziny 8 rano.

Agnieszka Rojewska otworzyła palarnię kawy w Warszawie

Agnieszka Rojewska, wielokrotna mistrzyni Polski Barista oraz zwyciężczyni London Coffee Masters otworzyła w stolicy showroom oraz sklep z kawą Sheep and Raven.

Wina Dajcie w Rzeszowie: goście chcą być zaskakiwani

Rzeszowska restauracja Wina Dajcie zajęła III miejsce w plebiscycie gości ostatniej edycji festiwalu Restaurant Week.Jak się przygotować do takiego wydarzenia i jak osiągnąć sukces - o tym rozmawiamy z Waldemarem Kaczmarkiem, właścicielem konceptu.

Wystawa "Special ingredient" w warszawskim Sakebar by Nobu

Do 24 marca w warszawskim Sakebar by Nobu można oglądać wystawę "Special ingredient". Ten artystyczno-kulinarny projekt jest efektem kilkumiesięcznej współpracy artystki Agnieszki Stopyry i Nobu Hotel Warsaw.

Brać - pierwszy w Warszawie wine bar z tylko polskimi winami

Działający w Porcie Praskim Brać to pierwszy w stolicy wine bar serwujący jedynie polskie wina. Właściciele chcą przybliżyć gościom świat wciąż niedocenianego rodzimego winiarstwa, więc stawiają również na edukację, organizując degustacje i spotkania z winiarzami.
Inne kategorie
Podcasty


Kryzys 2.0 i konsument, który przelicza: jak go zachęcić do marki? [PODCAST]

