Goście restauracji z takim certyfikatem mogą być pewni, że szef kuchni posiada kwalifikacje do przygotowywania hiszpańskich potraw, stosuje hiszpańskie przepisy, a w kuchni używa się oryginalnych produktów z Hiszpanii, w tym oliwy extra virgin, serów czy szynki i wędlin.
Również personel doskonale zna kartę i koncepcję restauracji, a hiszpańskie potrawy i wina stanowią większość oferty restauracji. Ludzie tworzący lokale z certyfikatem Restaurants from Spain to prawdziwi ambasadorowie hiszpańskiej kultury kulinarnej za granicą, a goście mogą cieszyć się autentyczną kuchnią hiszpańską, nie wyjeżdżając ze swojego kraju. Certyfikat Restaurants from Spain przyznawany jest według obiektywnych i przejrzystych zasad przez komitet certyfikacyjny w Hiszpanii złożony z instytucji i stowarzyszeń, takich jak Królewska Akademia Gastronomiczna, hiszpańskie Ministerstwo Rolnictwa, Ministerstwo Gospodarki, Rada Apelacyjna Wina Sherry, Hiszpańska Federacja Wina, Przewodnik kulinarny REPSOL, Interporc i Rada Turystyki Kastylii-La Manchy.

Euskadi jako pierwszy lokal w Polsce z prestiżowym certyfikatem Restaurants from Spain


Krakowska restauracja Euskadi jako pierwsza w Polsce została uhonorowana przez hiszpańskie władze certyfikatem Restaurants from Spain. To międzynarodowy znak jakości wyróżniający te lokale poza Hiszpanią, które oferują autentycznie hiszpańską kuchnię i produkty wysokiej jakości.
Zobacz także

Trzecia Żona Krawca w stolicy. Śniadania, kawa i wege słodkości

W Warszawie otwiera się kolejna kawiarnio-cukiernia Żona Krawca. Lokal przy ulicy Podskarbińskiej 21 będzie już trzecim miejscem z tym szyldem w stolicy. Serwuje m.in. wybór śniadań.

Romans Bistro w Poznaniu: bouillabaisse i "autorski bałagan" we wnętrzu

Romans Bistro to miejsce, które ma przybliżyć poznaniakom kuchnię południa Francji. Za jego koncepcją stoi Jan Czartoryski, który pracował m.in. w nagrodzonej gwiazdką Michelin restauracji Clou w Kopenhadze.

Happa To Mame otwiera drugi lokal. Poznańska kawiarnia zagości w stolicy

Happa To Mame, pierwsza kawiarnia w Polsce serwująca oryginalne japońskie słodycze, postanowiła otworzyć kolejny lokal. Po Poznaniu przyszedł czas na Warszawę.

Kredens Wincentego: sklep, bistro i kawiarnia

Połączenie działalności gastronomicznej z handlową to koncept, który ma fantastyczne perspektywy rozwoju - uważa Krzysztof Stegienko, który wraz z żoną prowadzi w Warszawie Kredens Wincentego.

Fit Cake: cztery nowe lokale w dwa miesiące

Sieć cukierni Fit Cake uruchomiła w ostatnich dwóch miesiącach cztery nowe lokale. To jednak nie koniec, bo w planach są już kolejne otwarcia.

Łaskawość Tytusa: Marcin Tytus Grabski otwiera drugi winebar w Warszawie

Łaskawość Tytusa to wine bar, który otworzył się 3 sierpnia na warszawskim Służewiu. Jego właścicielem jest Marcin Grabski, założyciel legendarnej wytwórni hip-hopowej Asfalt Records.
Inne kategorie
Podcasty


Roślinne zamienniki w menu restauracji [PODCAST]

