x

OneDayMore rozszerza portfolio roślinnych alternatyw mięsa

Kategoria: Produkty    30.06.2022

OneDayMore, polski producent musli, owsianek i granoli w tubach, dynamicznie rozwija portfolio produktowe, w tym ofertę alternatyw mięsa. Marka właśnie rozpoczęła sprzedaż roślinnych pulpecików z koperkiem oraz kiełbasek śniadaniowych o łagodnym smaku.

Grafika: materiały prasowe
Grafika: materiały prasowe
Polska marka OneDayMore wywodzi się z produkcji musli, owsianek oraz przekąsek na bazie surowców od zaufanych i sprawdzonych dostawców, o zbilansowanych składach i z czystą etykietą. W ubiegłym roku firma otworzyła w Poznaniu swoją drugą, nowoczesną fabrykę, rozpoczynając tym samym produkcję roślinnych zamienników mięsa. Pozycje z linii “Najlepsze, że bez mięsa” smakiem, teksturą, konsystencją oraz wyglądem przypominają mięsne opcje, są soczyste, aromatyczne, dobrze przyprawione, a jednocześnie w 100% roślinne i z czystym składem.

W ofercie znajdują się m.in.: kiełbaski, kaszanki, burgery, klopsiki, gyros, kofty, pulpeciki a także kawałki o smaku tuńczyka, kotlety o smaku rybnym czy omlety o smaku jajecznym. Produkty sprzedawane są w opakowaniach przyjaznych środowisku, łatwych do segregacji.

Marka OneDayMore dynamicznie rozszerza ofertę roślinnych alternatyw o kolejne pozycje. Do sprzedaży wprowadziła właśnie roślinne pulpeciki z koperkiem oraz roślinne kiełbaski śniadaniowe o łagodnym smaku, które nawiązują do tradycyjnych potraw chętnie spożywanych w domu.

– Roślinne nowości, tak jak nasze wszystkie produkty z linii “Najlepsze, że bez mięsa”, oparte są w całości na składnikach roślinnych. Bazą pulpecików i kiełbasek jest groch, dzięki czemu są one bogate w białko oraz stanowią źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, żelaza, witaminy B12 i innych składników niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Dodatkowo roślinne pulpeciki z koperkiem są źródłem cynku – informuje Dominika Kowalewska, kierownik ds. badań i rozwoju produktów w firmie OneDayMore. – Nowe propozycje przypadną do gustu każdemu, nawet najmłodszym domownikom. Roślinne kiełbaski śniadaniowe sprawdzą się nie tylko podczas najważniejszego posiłku dnia. Można je przyrządzić zarówno na patelni, jak i na grillu – obie opcje podkreślą ich łagodny smak. Z kolei obiadowa propozycja, czyli roślinne pulpeciki, to ukłon w stronę konsumentów preferujących tradycyjne posiłki i domowy smak potraw. Można je usmażyć na patelni lub przyrządzić w piekarniku – dodaje.

Obecnie w ofercie OneDayMore dostępnych jest już 16 produktów stanowiących roślinne zamienniki mięsa, jaj i ryb, a portfolio marki jest stale rozwijane. Nowości dostępne są w sklepie internetowym roslinne.onedaymore.pl.

 

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Podcasty

Roślinne zamienniki w menu restauracji [PODCAST]

Coraz większa grupa Polaków deklaruje chęć ograniczenia spożycia mięsa, nie tylko w kuchni domowej, ale także podczas wizyt w restauracjach i spożywania dań na wynos. Chcąc trafić w ich gusta, warto rozważyć zmiany w menu lokalu na bardziej roślinne.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej