x

Dagmara Piasecka Ramos nową dyrektor generalną i prezes zarządu w PepsiCo Polska

Kategoria: Ludzie    30.06.2022

Zmiany w PepsiCo Polska. Od 4 lipca Dagmara Piasecka Ramos obejmie stanowisko dyrektor generalnej i prezes zarządu. Zastąpi Michała Jaszczyka, który awansował na wiceprezesa ds. rozwoju i transformacji rynków franczyzowych w Europie i dyrektora generalnego rynków franczyzowych w Europie Centralnej.

Dagmara Piasecka Ramos, dyrektor generalna i prezes zarządu PepsiCo Polska. Zdjęcie: materiały prasowe
Dagmara Piasecka Ramos, dyrektor generalna i prezes zarządu PepsiCo Polska. Zdjęcie: materiały prasowe
Dagmara Piasecka Ramos posiada międzynarodowe doświadczenie na stanowiskach zarządczych. Przez ostatnie 20 lat pracowała w Phillip Morris, gdzie rozwijała karierę w obszarze marketingu, sprzedaży, transformacji, strategii wzrostu oraz cyfryzacji.

Praca i życie w wielu miejscach, w tym w Europie, Ameryce Łacińskiej, Afryce i Azji, pozwoliły nowej dyrektor generalnej PepsiCo Polska zyskać pełne zrozumienie zachowań konsumentów i funkcjonowania rynków w różnych regionach świata.

– Cieszę się, że mogę włączyć się w rozwój organizacji, która posiada tak wspaniały dorobek rynkowy, społeczny i środowiskowy. Głęboko wierzę, że moja wiedza i wieloletnie doświadczenie pomogą mi zarówno kontynuować tradycję firmy, jak i realizować ambitne cele rozwoju na polskim rynku. W biznesie stawiam na odważne kroki, inkluzywność i otwartość, dlatego jestem dumna, że mogę stać się częścią rodziny PepsiCo – mówi Dagmara Piasecka Ramos. – Jednocześnie gratuluję awansu obecnemu prezesowi zarządu, Michałowi Jaszczykowi, który przez ostatnie 4 lata z sukcesem realizował strategię rozwoju i wzrostu PepsiCo w Polsce – dodaje.

Michał Jaszczyka awansował na wiceprezesa ds. rozwoju i transformacji rynków franczyzowych w Europie i dyrektora generalnego rynków franczyzowych w Europie Centralnej w PepsiCo. Zdjęcie: materiały prasowe
Michał Jaszczyka awansował na wiceprezesa ds. rozwoju i transformacji rynków franczyzowych w Europie i dyrektora generalnego rynków franczyzowych w Europie Centralnej w PepsiCo. Zdjęcie: materiały prasowe
Od 1 czerwca 2018 r. funkcję dyrektora generalnego i prezesa zarządu PepsiCo Polska pełnił nieprzerwanie Michał Jaszczyk.
– Wspólnie udało nam się nie tylko realizować założone cele biznesowe, ale, co ważniejsze, prowadzić organizację w kierunku zrównoważonego rozwoju – mówi Michał Jaszczyk. – Zdecydowanie za największy sukces PepsiCo ostatnich lat uważam inwestycję w projekt ekologicznego zakładu produkcji przekąsek w Środzie Śląskiej, gdzie zastosowaliśmy najbardziej innowacyjne w skali Europy zielone rozwiązania. Cieszę się, że mogę rozwijać się w ramach organizacji i jednocześnie jestem przekonany, że wiedza i doświadczenie mojej następczyni otworzą jej drogę do licznych sukcesów na nowym stanowisku – dodaje.

W roli dyrektora generalnego w Europie Centralnej Michał Jaszczyk będzie odpowiedzialny za współpracę z partnerami biznesowymi na siedmiu rynkach: austriackim, czeskim, węgierskim, słowackim, bułgarskim, czarnogórskim oraz serbskim. Jako wiceprezes ds. rozwoju i transformacji rynków franczyzowych odpowiadać będzie za ponad 20 rynków w całej Europie.

Dagmara Piasecka Ramos będzie raportować bezpośrednio do Christophe'a Guille, wiceprezesa PepsiCo na Europę Centralną i Bałkany.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Paweł Balcerek szefem sprzedaży wszystkich tytułów VFP Communications

Od grudnia 2022 r. za komercyjne aktywności magazynów "Food Service", "Media Marketing Polska" i "Handel" oraz przypisanych im portali i eventów będzie odpowiadał Paweł Balcerek. VFP Communications łączy tym samym funkcjonujące dotychczas oddzielnie dwa działy sprzedaży i upraszcza strukturę.

Janusz Garncarczyk (Lemon Resort SPA) - szef kuchni 24 godziny na dobę

Jego ścieżka kariery dowodzi, że dzięki ciężkiej pracy można wejść na sam szczyt. JANUSZ GARNCARCZYK jest dziś szefem kuchni prestiżowego LEMON RESORT SPA. Czym wyróżnia się praca w takim obiekcie? Jak mądrze zarządzać pracownikami? I czy jest tu miejsce na rozwój?

Agnieszka Sierac, właścicielka Fukafe o sukcesie jednej z pierwszych roślinnych kawiarni w Polsce

Fukafe powstało dziesięć lat temu jako jedno z pierwszych roślinnych miejsc w naszym kraju. Jak radzi on sobie po dekadzie funkcjonowania w branży? Co wyróżnia ten koncept na tle innych? Na pytania odpowiada Agnieszka Sierac, właścicielka Fukafe.

Tomasz Tracz szefem kuchni w restauracji Folga w Krakowie

Nowym szefem krakowskiej restauracji Folga został Tomasz Tracz. Zastąpił na tym stanowisku Macieja Bigaja, który otrzymał propozycję pracy w trzygwiazdkowej restauracji Cheval Blanc by Peter Knogl w Bazylei.

Adrian Górniak, właściciel restauracji Źródło: w tym szaleństwie jest metoda

Po ponad 5 latach pracy w topowych warszawskich restauracjach zdecydował się na otwarcie własnego lokalu - ŹRÓDŁO. O konsekwentnym dążeniu do celu i szukaniu równowagi w życiu opowiada człowiek orkiestra ADRIAN GÓRNIAK.

Adam Pawłowski w zarządzie Court of Master Sommeliers. To nowy impuls do rozwoju sztuki sommelierskiej w Polsce

Rodacy, którzy chcieliby zawalczyć o najwyższe wyróżnienie w branży sommelierskiej, mogą liczyć na moje wsparcie - zapewnia Adam Pawłowski, który został członkiem zarządu Court of Master Sommeliers, najbardziej prestiżowej organizacji szkolącej i zrzeszającej sommelierów na całym świecie.

Inne kategorie

Podcasty

Konsument, który żyje w poczuciu zagrożenia: jak z nim prowadzić dialog? [PODCAST]

Jak zmieniają się konsumenci i jak zmieniają się producenci? W jaki sposób obie te grupy odczuwają niepokoje i jak warto na nie reagować - opowiada Małgorzata Cebelińska, dyrektor handlu firmy Mlekpol.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej