Festiwal potrwa siedmiu regionach Polski: Warszawie, Wrocławiu, Krakowie, Poznaniu, na Śląsku, w Szczecinie i Trójmieście. W letniej edycji Fine Dining Week do najwybitniejszych restauracji fine dining dołączą lokale najwyżej oceniane podczas festiwali Restaurant Week oraz restauracje casual +. Wśród restauracji znajdziemy m.in.: stołeczne Belvedere Łazienki Królewskie, Elixir by Dom Wódki, krakowskie Filipa 18 Food Wine Art, śląskie MONO Patisserie & Bistro, wrocławskie Forum Kulinarne czy trójmiejskie Mercato.
Tegoroczna edycja Dining Week udowadnia, że fine dining nie potrzebuje już białych obrusów i eleganckich kreacji. – Każdy może pozwolić sobie na wyjście nawet do tych restauracji, które na co dzień wydają się być poza zasięgiem naszego portfela. Chcemy pokazać gościom, że sztuka restauracyjna najwyższej próby jest na wyciągnięcie ręki, dlatego przez niemal cały lipiec najlepsze restauracje w kraju zaserwują gościom trzy lub pięciodaniowe doświadczenia w promocyjnej cenie, które na długo zapiszą się w ich pamięci – tłumaczy Ewa Pawella, współorganizatorka festiwalu.
Festiwalowych rezerwacji można dokonywać na stronie www.DiningWeek.pl.