x

Druga restauracja MAX Premium Burgers w Poznaniu już otwarta

Kategoria: Miejsca    21.06.2022

MAX Premium Burgers - najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery - otworzyła drugi lokal w Poznaniu, a tym samym - siedemnasty w Polsce.

MAX Premium Burgers – najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery – otworzyła drugi lokal w Poznaniu, a tym samym – siedemnasty w Polsce. Zdjęcie: materiały prasowe
MAX Premium Burgers – najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery – otworzyła drugi lokal w Poznaniu, a tym samym – siedemnasty w Polsce. Zdjęcie: materiały prasowe
Nowy poznański MAX jest zlokalizowany przy ul. Głogowskiej 236. Wnętrze charakteryzuje wyważony, skandynawski styl – typowy dla tej sieci restauracji. Stonowany klimat sali urozmaica ciepłe oświetlenie, które nadaje wnętrzu przytulnego charakteru. W sali konsumpcyjnej o powierzchni 136 m kw. znajduje się 70 miejsc siedzących. Ogródek oferuje 58 kolejnych.

W lokalu znajdują się zarówno kasy tradycyjne, jak i samoobsługowe (restauracja dysponuje aż pięcioma tego typu kasami). Goście zmotoryzowani mogą zamawiać i odbierać posiłki bezpośrednio do samochodu albo skorzystać z jednego z 28 miejsc parkingowych i zjeść wewnątrz restauracji.

Restauracje MAX słyną z tak zwanego „zielonego menu”, będącego wegetariańską alternatywą dla mięsnych propozycji. Sieć posiada w swojej ofercie produkt bezmięsny – Delifresh Plant Beef. Jego receptura została stworzona na bazie białka roślinnego, dzięki któremu burger wygląda i smakuje jak mięso. Goście mogą zamówić także burgera z serem halloumi, a nawet takiego, w którym tradycyjna bułka została zastąpiona sałatą lodową.

– Zbliża się nasze pięciolecie obecności w tym kraju. Od samego początku czujemy się tu mile widziani. Gościom smakują nasze burgery – zarówno mięsne, jak i te z zielonego menu. Rozwijamy się, a naszych restauracji stale przybywa – mówi ceo MAX Richard Bergfors.

Obecnie sieć zatrudnia ok. 6000 pracowników w ponad 170 restauracjach na terenie Szwecji, Polski, Norwegii i Danii. Pierwsza restauracja MAX Premium Burgers w Polsce ruszyła we wrześniu 2017 r. Dziś polska sieć liczy 17 lokali w Warszawie, Wrocławiu, Poznaniu, Radomiu, Gdańsku i na Śląsku.
MAX przykłada także dużą wagę do odpowiedzialności za środowisko naturalne. W 2019 roku został jedyną europejską marką nagrodzoną przez ekspertów ONZ w konkursie Global Climate Action Award w kategorii „Go Climate Neutral Now”. Firma nie tylko równoważy wydzielanie się dwutlenku węgla z całego procesu produkcji swojej żywności, ale idzie o krok dalej – wychwytuje ten odpowiadający kolejnym 10%.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Śniadania w Fabryce Norblina

Warszawski Food Town w Fabryce Norblina zaprasza gości na poranne posiłki. Śniadania serwowane są już od 8:00 rano.

Agnieszka Rojewska otworzyła palarnię kawy w Warszawie

Agnieszka Rojewska, wielokrotna mistrzyni Polski Barista oraz zwyciężczyni London Coffee Masters otworzyła w stolicy showroom oraz sklep z kawą Sheep and Raven.

Wina Dajcie w Rzeszowie: goście chcą być zaskakiwani

Rzeszowska restauracja Wina Dajcie zajęła III miejsce w plebiscycie gości ostatniej edycji festiwalu Restaurant Week.Jak się przygotować do takiego wydarzenia i jak osiągnąć sukces - o tym rozmawiamy z Waldemarem Kaczmarkiem, właścicielem konceptu.

Wystawa "Special ingredient" w warszawskim Sakebar by Nobu

Do 24 marca w warszawskim Sakebar by Nobu można oglądać wystawę "Special ingredient". Ten artystyczno-kulinarny projekt jest efektem kilkumiesięcznej współpracy artystki Agnieszki Stopyry i Nobu Hotel Warsaw.

Brać - pierwszy w Warszawie wine bar z tylko polskimi winami

Działający w Porcie Praskim Brać to pierwszy w stolicy wine bar serwujący jedynie polskie wina. Właściciele chcą przybliżyć gościom świat wciąż niedocenianego rodzimego winiarstwa, więc stawiają również na edukację, organizując degustacje i spotkania z winiarzami.

Sushi Soul w Warszawie - japońska klasyka z nowoczesnym twistem według Mariusza Melcera

Sushi Soul to działająca od niedawna w mokotowskim Forcie Piłsudskiego restauracja, której współwłaścicielem jest szef kuchni Mariusz Melcer, znany z warszawskiego Sakana Sushi Bar.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0 i konsument, który przelicza: jak go zachęcić do marki? [PODCAST]

Czego potrzebuje teraz konsument? Czy zmieniać portfolio? Jak się z nim komunikować? Czy to jest moment na wprowadzanie nowości? Opowiada Jacek Sadowski, prezes Demo Effective Launching.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej