x

Glovo dostarczy zamówienia na festiwal muzyczny Kortowiada. Koniec z kolejkami po jedzenie!

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    01.06.2022

To pierwsze tego typu rozwiązanie oferowane przez platformę delivery na imprezie masowej - na terenie 61. Juwenaliów Olsztyńskich Glovo uruchomi punkt odbioru zamówień złożonych za pomocą aplikacji. Nie zabraknie konkursów, zniżek i promocji.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Olsztyńska Kortowiada to największy festiwal studencki w Polsce. W tym roku Glovo, jako główny sponsor imprezy, przygotowało dla festiwalowiczów niespodziankę, która ułatwi im dostęp do ulubionego jedzenia.

Specjalny punkt odbioru zamówień z aplikacji Glovo, tzw. pick-up point, na terenie festiwalu sprawi, że uczestnikom Kortowiady nie zabraknie w tym roku absolutnie niczego. Wybrane produkty z McDonald’s będzie można zamówić i odebrać bez przerywania zabawy.

Dostawa Glovo będzie jeszcze bliżej
Ulubiony zespół muzyczny na scenie, przyjaciele, dobra zabawa i... zamówienie jedzenia na teren festiwalu? Glovo mówi tak! Jak to będzie działać? Bezpośrednio na terenie tegorocznej Kortowiady Glovo przygotuje swój pick-up point. Będzie on działał podczas drugiego, trzeciego i czwartego dnia olsztyńskich juwenaliów.
Użytkownicy aplikacji Glovo bawiący się na imprezie będą mogli zamówić ulubione zestawy z McDonald’s i odebrać je ze wspomnianego punktu odbioru. Dania będzie można zjeść w komfortowych warunkach, bowiem zaraz obok punktu Glovo będzie zlokalizowana strefa chill out McDonald’s.

– Olsztyńskie juwenalia to impreza znana w całej Polsce, a nawet poza jej granicami. Tego typu wydarzenie to wyzwanie logistyczne dla organizatorów, aby zapewnić dostęp do niezbędnej infrastruktury i usług. Dzięki szybkim dostawom z Glovo ułatwimy studentom oraz wszystkim uczestnikom wydarzenia dostęp do ulubionego jedzenia. Nasz pick-up point to pierwsze tego typu, innowacyjne rozwiązanie, ale jesteśmy przekonani, że spodoba się naszym użytkownikom. Już teraz planujemy więcej takich inicjatyw – mówi Katarzyna Lodwick, regional manager w Glovo.

– Kortowiada to imprezowa wizytówka Olsztyna, co roku robimy wszystko, by była nie tylko bezpieczna, ale także spełniająca coraz wyższe wymagania uczestników. Cieszę się, że tegoroczna edycja będzie wyróżniać się tak nowoczesną usługą, jak możliwość zamówienia jedzenia z ulubionej restauracji wprost na teren festiwalu – mówi Piotr Wałejko, przewodniczący Samorządu Studenckiego UWM w Olsztynie.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Będą promocje
Glovo nie zapomniało także o promocjach i atrakcjach dla festiwalowiczów. Podczas olsztyńskich juwenaliów będzie obowiązywało m.in. 20 zł zniżki dla nowych użytkowników na pierwsze zamówienie - wystarczy użyć kodu KORTOWIADA.

Nie zabraknie również promocji na zamówienia z sieci restauracji McDonald’s, bowiem pick-up point to część czerwcowej kampanii McDonald’s i Glovo o nazwie „Brakuje tylko Maka?". Z kodem „SMACZEK” uczestnicy olsztyńskich juwenaliów będą mogli liczyć na darmową dostawę (przy zamówieniu od 35 zł).



Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Whisky Live Warsaw 2022 przeszedł do historii

Rekordowa liczba wystawców oraz frekwencja. Nowa przestrzeń, która udźwignęła presję wydarzenia, mnóstwo sesji Masterclass oraz kolekcjonerski kącik. Tegoroczna edycja festiwalu przechodzi do historii jako najlepsza z dotychczasowych.

Anna i Robert Lewandowscy stworzyli zdrowe przekąski dla kibiców

Nawet 65 proc. kibiców sięga po niezdrowe przegryzki podczas oglądania meczów. Dzięki nowym przekąskom Anny i Roberta Lewandowskich można teraz kibicować zdrowo. Trwający mundial to także okazja do udziału w konkursie i wymyślenia "cieszynki", którą wykona najlepszy napastnik świata.

Rekordy na Restaurant Week. Ruszyły rezerwacje na 2023 rok

Festiwal pod hasłem #FoodLooksGood zgromadził w najlepszych restauracjach rekordowe ponad 135 tysięcy gości. Polska edycja Restaurant Week jest siódmym największym wydarzeniem kulinarnym spośród wszystkich na świecie i drugim największym biletowanym eventem w kraju.

Tydzień Kuchni Polskiej - podsumowanie kulinarnego świętowania niepodległości

Blisko 400 restauracji z 224 miast wzięło udział w akcji Tydzień Kuchni Polskiej związanej z obchodami Święta Niepodległości. W menu pojawiło się kilkaset dań kuchni regionów, jak chociażby warmińskie dzyndzałki, podhalańska jagnięcina czy zupa z brukwi, zapomniany specjał kuchni Pomorza.

Festiwal hiszpański w gdańskiej Stacji Food Hall

Od 24 do 27 listopada Stacja Food Hall w gdańskiej galerii Metropolia zaprasza na kulinarną podróż do Hiszpanii. Podczas czterodniowego festiwalu będą serwowane dania inspirowane Andaluzją, Galicją czy też Katalonią.

Druga odsłona kolacji Grand Dinners za nami!

W Restauracji Belvedere odbyły się kolacje z cyklu Grand Dinners. Gwiazdami obu wieczorów - 7 i 8 listopada - byli francuscy szefowie kuchni Christophe Bacquié i Emmanuel Renaut, którzy przylecieli do Warszawy specjalnie na tę okazję. Kroku dorównywał im gospodarz miejsca Tomasz Łagowski.

Inne kategorie

Podcasty

Konsument, który żyje w poczuciu zagrożenia: jak z nim prowadzić dialog? [PODCAST]

Jak zmieniają się konsumenci i jak zmieniają się producenci? W jaki sposób obie te grupy odczuwają niepokoje i jak warto na nie reagować - opowiada Małgorzata Cebelińska, dyrektor handlu firmy Mlekpol.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej