x

Nowa kawiarnia Green Caffè Nero w sercu Wrocławia

Kategoria: Miejsca    01.06.2022

Green Caffè Nero poszerzyła sieć swoich kawiarni o nowy lokal przy ul. Szewskiej 8 we Wrocławiu. Nowoczesna architektura miejsca oraz jego usytuowanie wśród ceglanych kamienic odzwierciedlają kontrasty, którymi zachwyca turystów to pełne historii miasto.

Green Caffè Nero poszerzyła sieć swoich kawiarni o nowy lokal przy ul. Szewskiej 8 we Wrocławiu. Zdjęcie: materiały prasowe
Green Caffè Nero poszerzyła sieć swoich kawiarni o nowy lokal przy ul. Szewskiej 8 we Wrocławiu. Zdjęcie: materiały prasowe
Innowacyjna kawiarnia przy ulicy Szewskiej 8 jest już piątym lokalem sieci we Wrocławiu i dziesiątym poza Warszawą.
– Chcemy, by nasz lokal był stałym miejscem spotkań wrocławian, przestrzenią do odpoczynku w ciągu dnia oraz przystanią dla poznających miasto turystów – mówi Ewelina Karpińska, head of brand and marketing w Green Caffè Nero. – Doceniamy potencjał, jaki daje usytuowanie nowego lokalu zaledwie 200 metrów od Rynku Starego Miasta i jesteśmy pewni, że będzie to miejsce cenne z punktu widzenia miasta i jego mieszkańców – dodaje.

Green Caffè Nero przy ul. Szewskiej 8 we Wrocławiu. Obiekt wyróżnia się szklaną fasadą, w której przeglądają się pobliskie zabytkowe kamienice. Zdjęcie: materiały prasowe
Green Caffè Nero przy ul. Szewskiej 8 we Wrocławiu. Obiekt wyróżnia się szklaną fasadą, w której przeglądają się pobliskie zabytkowe kamienice. Zdjęcie: materiały prasowe
Obiekt wyróżnia się szklaną fasadą, w której przeglądają się pobliskie zabytkowe kamienice. Okolica otoczona jest budynkami w dawnym stylu znajdującymi się w centralnej części Starego Miasta. Bliskość miejskich atrakcji i miejsc turystycznych, takich jak wrocławski rynek, sprawia, że lokal jest wyeksponowany i bardzo widoczny dla przechodniów.

– Charakterystyczny wygląd budynku kawiarni wyróżniający się na tle Starego Miasta został odzwierciedlony także w sposobie aranżacji wnętrza. W środku znajduje się wiele inspiracji tradycją: dębowy bar z klasycznymi zdobieniami oraz rozmieszczone w nieregularnej przestrzeni tapicerowane fotele i kanapy. Kontrastujący akcent stanowią nietuzinkowe materiały wykończeniowe takie jak stal, siatki druciane i pordzewiała blacha. Wszystkie elementy składają się w spójną całość nadając nowemu miejscu charakteru tajemniczości i intymności – opowiada Marcin Piotrowski, architekt lokalu.

Sieć Green Caffè Nero rozwija się na terenie całego kraju, otwierając lokale z tradycyjną włoską kawą w nowych lokalizacjach. Niedawno reaktywowana została kawiarnia na Bulwarach Wiślanych w Warszawie.



Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Śniadania w Fabryce Norblina

Warszawski Food Town w Fabryce Norblina zaprasza gości na poranne posiłki. Śniadania serwowane są już od 8:00 rano.

Agnieszka Rojewska otworzyła palarnię kawy w Warszawie

Agnieszka Rojewska, wielokrotna mistrzyni Polski Barista oraz zwyciężczyni London Coffee Masters otworzyła w stolicy showroom oraz sklep z kawą Sheep and Raven.

Wina Dajcie w Rzeszowie: goście chcą być zaskakiwani

Rzeszowska restauracja Wina Dajcie zajęła III miejsce w plebiscycie gości ostatniej edycji festiwalu Restaurant Week.Jak się przygotować do takiego wydarzenia i jak osiągnąć sukces - o tym rozmawiamy z Waldemarem Kaczmarkiem, właścicielem konceptu.

Wystawa "Special ingredient" w warszawskim Sakebar by Nobu

Do 24 marca w warszawskim Sakebar by Nobu można oglądać wystawę "Special ingredient". Ten artystyczno-kulinarny projekt jest efektem kilkumiesięcznej współpracy artystki Agnieszki Stopyry i Nobu Hotel Warsaw.

Brać - pierwszy w Warszawie wine bar z tylko polskimi winami

Działający w Porcie Praskim Brać to pierwszy w stolicy wine bar serwujący jedynie polskie wina. Właściciele chcą przybliżyć gościom świat wciąż niedocenianego rodzimego winiarstwa, więc stawiają również na edukację, organizując degustacje i spotkania z winiarzami.

Sushi Soul w Warszawie - japońska klasyka z nowoczesnym twistem według Mariusza Melcera

Sushi Soul to działająca od niedawna w mokotowskim Forcie Piłsudskiego restauracja, której współwłaścicielem jest szef kuchni Mariusz Melcer, znany z warszawskiego Sakana Sushi Bar.

Inne kategorie

Podcasty

Konsument, który żyje w poczuciu zagrożenia: jak z nim prowadzić dialog? [PODCAST]

Jak zmieniają się konsumenci i jak zmieniają się producenci? W jaki sposób obie te grupy odczuwają niepokoje i jak warto na nie reagować - opowiada Małgorzata Cebelińska, dyrektor handlu firmy Mlekpol.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej