x

Zwycięzcy I Mistrzostw Polski Barmanów SPB OPEN - Classic oraz Flair

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    01.06.2022

Znamy zwycięzców I Mistrzostw Polski Barmanów. W kategorii klasycznej I miejsce zdobył Artur Wawrzyszczak, a w kategorii flair Kacper Smarz. Uczestnicy zawodów walczyli o wyjazd na Kubę, gdzie w listopadzie odbędą się Międzynarodowe Mistrzostwa Świata.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Tegoroczne Mistrzostwa Polski, a zarazem eliminacje do Mistrzostw Świata Interntaional Bartenders Association CUBA 2022 odbyły się 17 i 18 maja podczas targów EURO Gastro w Nadarzynie. Zawody przybrały oficjalną nazwę I Mistrzostw Polski Barmanów SPB OPEN.

W zawodach mógł wziąć udział  każdy barman z Polski. Udało się zgromadzić dwudziestu uczestików z autorskimi recepturami. Mistrzostwa odbyły się pod patronatem Stowarzyszenia Polskich Barmanów, a projekt wsparły firmy Monin, Havana Club (Pernod Ricard), Fine Dine oraz Hamilton Beach.

Oto wyniki poszczególnych kategorii:
BARMAN CLASSIC
I Miejsce Artur Wawrzyszczak – WOW ARTIWA
II Miejsce Bartosz Baranowski – COCKTAIL BAZZAR
III Miejsce Paweł Machnio – HOTEL NYX WARSZAWA

BARMAN FLAIR
I Miejsce Kacper Smarz
II Miejsce Krzysztof Bajerski
III Miejsce Kornelia Labczyk

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Nie żyje Tadeusz Gołębiewski, twórca sieci hoteli Gołębiewski

Nie żyje Tadeusz Gołębiewski, założyciel sieci hoteli Gołębiewski oraz fabryki cukierniczej Tago. Zmarł 21 czerwca - poinformowała Agnieszka Gawińska, odpowiedzialna za kontakty z mediami w firmie Tago.

Start Akademii Mistrzów Smaku By Belvedere. Znani szefowie kuchni w ekipie trenerów

Najlepsi szefowie kuchni z całej Polski będą szkolić młodych kucharzy kształcących się na kierunkach gastronomicznych. Wśród trenerów Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere znaleźli się m.in. Adam Chrząstowski, Michał Iwaniuk, Ernest Jagodziński czy Tomasz Łagowski.

Tadeusz Müller, Arkadiusz Kurowski, Witold Szabłowski i Restaurant Club - laureatami nagród AIG PRIX 2022

Podczas uroczystej gali w warszawskim Hotelu Raffles Europejski wręczono nagrody AIG PRIX przyznawane przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną na wniosek Akademii Gastronomicznej w Polsce. Tegoroczni laureaci to Tadeusz Müller, Arkadiusz Kurowski, Witold Szabłowski i Restaurant Club.

Konkurs "Czas na rybę!" - jest o co walczyć!

Laureaci trzech pierwszych miejsc ogólnopolskiego konkursu kulinarnego "Czas na rybę!" pojadą na wycieczkę do Włoch, do fabryki pieców UNOX w Padwie. Natomiast trzy najlepsze drużyny w rywalizacji uczniów szkół gastronomicznych wezmą udział w warsztatach kulinarnych z wykorzystaniem pieców UNOX.

Bartosz Peter i Sebastian Plasota zajęli 4. miejsce na Global Chefs Challenge

Bartosz Peter, ekspert Instytutu Kulinarnego Transgourmet oraz Sebastian Plasota zajęli czwarte miejsce w finale Global Chefs Challenge na Worldchefs Congress & Expo w Abu Dhabi. Zespół otrzymał też wyróżnienie za najlepsze danie główne - halibuta z przegrzebkami z palonym masłem i tymiankiem.

“World of Coffee 2022" w Mediolanie

Między 22 a 25 czerwca w Mediolanie odbędą się największe na świecie targi kawy speciality organizowane przez Specialty Coffee Association (SCA). “World of Coffee 2022" miało być zorganizowane w Warszawie, ale z powodu wybuchu wojny w Ukrainie zostało przeniesione do ojczyzny espresso.

Inne kategorie

Podcasty

Wegańskie słodycze: jak to ugryźć? [PODCAST]

Dania wegańskie dobrze zadomowiły się już w polskich sklepach i restauracjach. Coraz częściej klienci mają ochotę również na ciasta i desery, które nie zawierają produktów odzwierzęcych, a cukiernie chętnie wychodzą im naprzeciw. Rozmawiamy o tym z Dominiką Targosz, ambasadorką Chef for Change.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej