x

Zwycięzcy I Mistrzostw Polski Barmanów SPB OPEN - Classic oraz Flair

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    01.06.2022

Znamy zwycięzców I Mistrzostw Polski Barmanów. W kategorii klasycznej I miejsce zdobył Artur Wawrzyszczak, a w kategorii flair Kacper Smarz. Uczestnicy zawodów walczyli o wyjazd na Kubę, gdzie w listopadzie odbędą się Międzynarodowe Mistrzostwa Świata.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Tegoroczne Mistrzostwa Polski, a zarazem eliminacje do Mistrzostw Świata Interntaional Bartenders Association CUBA 2022 odbyły się 17 i 18 maja podczas targów EURO Gastro w Nadarzynie. Zawody przybrały oficjalną nazwę I Mistrzostw Polski Barmanów SPB OPEN.

W zawodach mógł wziąć udział  każdy barman z Polski. Udało się zgromadzić dwudziestu uczestików z autorskimi recepturami. Mistrzostwa odbyły się pod patronatem Stowarzyszenia Polskich Barmanów, a projekt wsparły firmy Monin, Havana Club (Pernod Ricard), Fine Dine oraz Hamilton Beach.

Oto wyniki poszczególnych kategorii:
BARMAN CLASSIC
I Miejsce Artur Wawrzyszczak – WOW ARTIWA
II Miejsce Bartosz Baranowski – COCKTAIL BAZZAR
III Miejsce Paweł Machnio – HOTEL NYX WARSZAWA

BARMAN FLAIR
I Miejsce Kacper Smarz
II Miejsce Krzysztof Bajerski
III Miejsce Kornelia Labczyk

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Foodtech.ac organizuje największą foodtechową imprezę roku

Szóstą edycję akceleratora Foodtech.ac, która odbędzie się 8 grudnia, zwieńczy Demo Day. To święto wszystkich startupów, inwestorów, osób i firm, które widzą potrzebę zmiany sposobu, w jaki żyjemy i się odżywiamy oraz możliwość ogromnych inwestycji w ten rynek.

Jakub Żymelski i Bartosz Zajdel mistrzami Polski w przyrządzaniu dziczyzny

Tegorocznymi mistrzami Polski w przyrządzaniu dziczyzny są Jakub Żymelski, zastępca szefa kuchni hotelu i restauracji Antonińska w Lesznie oraz Bartosz Zajdel, szef kuchni restauracji Loft w Gostyniu.

Konkurs Les Chefs en Or - Polska Edycja rozstrzygnięty!

Weronika Gurynow z Zespołu Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego w Warszawie zwyciężyła w kolejnej edycji konkursu Les Chefs en Or organizowanego przez Transgourmet Foodservice i Selgros Cash & Carry.

Forum Lodowe 2022: Hochland zaprezentował gamę nietypowych lodów

W Częstochowie zakończyło się Forum Lodowe 2022 - impreza dla producentów i dostawców z branży. Wśród wystawców pojawił się także Hochland, który zaprezentował m.in. nietypowe smaki lodów serkowych.

Polski barman Kacper Smarz mistrzem świata w kategorii flair

Reprezentujący Stowarzyszenie Polskich Barmanów Kacper Smarz zdobył złoto na World Cocktail Competiton Varadero 2022. Okazał się najlepszy w kategorii flair.

Walencja gospodarzem The World's 50 Best 2023

Ceremonia kolejnej edycji The World’s 50 Best Restaurants odbędzie się w hiszpańskiej Walencji, w czerwcu 2023 roku. Gali wręczenia nagród najlepszym lokalom gastronomicznym na świecie towarzyszyć będą jak zwykle liczne wydarzenia poboczne.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0 i konsument, który przelicza: jak go zachęcić do marki? [PODCAST]

Czego potrzebuje teraz konsument? Czy zmieniać portfolio? Jak się z nim komunikować? Czy to jest moment na wprowadzanie nowości? Opowiada Jacek Sadowski, prezes Demo Effective Launching.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej