x

Browar Tenczynek Janusza Palikota z własnym lokalem w Hali Koszyki

Kategoria: Miejsca    25.05.2022

Browar Tenczynek należący do spółki Manufaktura Piwa Wódki i Wina założonej przez Janusza Palikota otworzy tego lata lokal w warszawskim foodhallu Hala Koszyki. Znajdzie się on w jednym z secesyjnych pawilonów, które prowadzą do Hali od strony ulicy Koszykowej.

Lokal Browaru Tenczynek znajdzie się w jednym z secesyjnych pawilonów, które prowadzą do Hali Koszyki od strony ulicy Koszykowej. Zdjęcie: materiały prasowe
Lokal Browaru Tenczynek znajdzie się w jednym z secesyjnych pawilonów, które prowadzą do Hali Koszyki od strony ulicy Koszykowej. Zdjęcie: materiały prasowe
Już niedługo w Hali Koszyki będzie można zasmakować tradycyjnie warzonych piw kraftowych oferowanych również w uwspółcześnionej wersji przez Browar Tenczynek. W karcie znajdą się browary bazujące na słodach jęczmiennych lub pszenicznych, gatunkowych chmielach i unikalnych składnikach charakteryzujących się tropikalnymi nutami.

Globalworth Poland, właściciel i zarządca Hali Koszyki, podpisał właśnie umowę najmu z Browarem Tenczynek należącym do spółki Manufaktura Piwa Wódki i Wina, założonej przez Janusza Palikota, który jeszcze tego lata otworzy swój lokal w warszawskim foodhallu.

– Koszyki są centrum życia towarzyskiego Warszawy i synonimem dobrego smaku, dlatego naszą ofertę postanowiliśmy tym razem wzbogacić o najlepsze kraftowe piwa. Browar Tenczynek to wielowiekowa tradycja warzenia, wzbogacona o najnowsze trendy w browarnictwie, dzięki czemu mamy nadzieję przyciągnąć do Hali jeszcze więcej smakoszy i koneserów tego trunku – mówi Weronika Maria Kuna, Asset Management & Leasing Manager w Globalworth Poland.

Piwa Świeże z Browaru Tenczynek. Zdjęcie: materiały prasowe
Piwa Świeże z Browaru Tenczynek. Zdjęcie: materiały prasowe
– Piwa Świeże z Browaru Tenczynek to unikalny produkt na rynku. Niefiltrowane, niepasteryzowane, lane prosto z tanka, chwilę po zakończeniu procesu warzenia. Wiezione własnym transportem w nocy do Hali Koszyków. By było jak najświeższe. By każdy konsument mógł się cieszyć jego smakiem, choć Warszawa jest oddalona od Browaru prawie 300 km. To piwo zawierające wszystkie witaminy, mikroelementy i smak, za który kochają je prawdziwi znawcy. Piwo, które stworzyliśmy dla siebie. Dzisiaj dzielimy się nim z Wami. Witaj Warszawo! Świeże jest już u Ciebie! –  opowiada Janusz Palikot, Prezes Tenczynek Świeże Sp. z o.o. oraz Manufaktury Piwa Wódki i Wina S.A.

Piwo Świeże z Browaru Tenczynek to oferta dla smakoszy lekkich lagerów i charakteryzujących się głębszym smakiem piw górnej fermentacji. W nowym lokalu w Hali Koszyki będzie można skosztować szerokiej oferty piw kraftowych regionalnej produkcji: jasnych i ciemnych, pasteryzowanych i świeżych, klasycznych i nowoczesnych. Otwarcie zaplanowane jest na koniec II kw. 2022 roku.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Pop-up restauracji Epoka na Nocnym Markecie w Warszawie

Jak fine diningowa restauracja poradzi sobie w warunkach ulicznych? Przekonamy się podczas pop-upu restauracji Epoka na Nocnym Markecie w Warszawie! Szef kuchni Marcin Przybysz stworzył na tę okazję menu, w którym współczesne interpretacje historycznych przepisów przekłada na język comfort foodu.

Bałkańska Dusza na Saskiej Kępie pod wodzą Adama Chrząstowskiego

Adam Chrząstowski został szefem kuchni w warszawskiej restauracji Bałkańska Dusza. Przygotowuje tam potrawy na tradycyjnym bałkańskim grillu, ale w menu znajdziemy takie specjały jak m.in. pączek z grasicą czy bycze jądro w podwędzanej białej czekoladzie.

Druga restauracja MAX Premium Burgers w Poznaniu już otwarta

MAX Premium Burgers - najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery - otworzyła drugi lokal w Poznaniu, a tym samym - siedemnasty w Polsce.

Nowe restauracje w Fabryce Norblina

Gastronomiczna oferta Fabryki Norblina poszerzyła się o nowe lokale. To Bocca Ristorante & Pizzeria z włoską kuchnią i pizzą neapolitańską, SOUL on the grill serwujący amerykański comfort food i restauracja Paradiso z kuchnią międzynarodową. Za kilka dni otworzy się legendarny tex-mex - Blue Cactus,

Aleksander Baron stawia na ziemniaczany fast food Kartoszki na warszawskim brzegu Wisły

Znany i ceniony szef kuchni Aleksander Baron otworzył w Warszawie Kartoszki - fast food serwujący grillowane ziemniaki z 14 wariantami przeróżnych farszów: od gzika, przez tzatziki, wędzony ser z Wiżajn czy boczniaki, po kimchi.

Nowa kawiarnia Green Caffè Nero w sercu Wrocławia

Green Caffè Nero poszerzyła sieć swoich kawiarni o nowy lokal przy ul. Szewskiej 8 we Wrocławiu. Nowoczesna architektura miejsca oraz jego usytuowanie wśród ceglanych kamienic odzwierciedlają kontrasty, którymi zachwyca turystów to pełne historii miasto.

Inne kategorie

Podcasty

Koniec papierowego kubka jest bliski? [PODCAST]

Ekologia coraz mocniej oddziałuje na wszystkie sfery życia i powoli wkracza także tam, gdzie jeszcze nie tak dawno w ogóle o niej nie myślano - do kawiarni, restauracji, barów. Jak ekologicznie prowadzić gastronomię? Rozmawiamy o tym z Krzysztofem Rzymanem, właścicielem kawiarni STOR w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej