x

Browar Tenczynek Janusza Palikota z własnym lokalem w Hali Koszyki

Kategoria: Miejsca    25.05.2022

Browar Tenczynek należący do spółki Manufaktura Piwa Wódki i Wina założonej przez Janusza Palikota otworzy tego lata lokal w warszawskim foodhallu Hala Koszyki. Znajdzie się on w jednym z secesyjnych pawilonów, które prowadzą do Hali od strony ulicy Koszykowej.

Lokal Browaru Tenczynek znajdzie się w jednym z secesyjnych pawilonów, które prowadzą do Hali Koszyki od strony ulicy Koszykowej. Zdjęcie: materiały prasowe
Lokal Browaru Tenczynek znajdzie się w jednym z secesyjnych pawilonów, które prowadzą do Hali Koszyki od strony ulicy Koszykowej. Zdjęcie: materiały prasowe
Już niedługo w Hali Koszyki będzie można zasmakować tradycyjnie warzonych piw kraftowych oferowanych również w uwspółcześnionej wersji przez Browar Tenczynek. W karcie znajdą się browary bazujące na słodach jęczmiennych lub pszenicznych, gatunkowych chmielach i unikalnych składnikach charakteryzujących się tropikalnymi nutami.

Globalworth Poland, właściciel i zarządca Hali Koszyki, podpisał właśnie umowę najmu z Browarem Tenczynek należącym do spółki Manufaktura Piwa Wódki i Wina, założonej przez Janusza Palikota, który jeszcze tego lata otworzy swój lokal w warszawskim foodhallu.

– Koszyki są centrum życia towarzyskiego Warszawy i synonimem dobrego smaku, dlatego naszą ofertę postanowiliśmy tym razem wzbogacić o najlepsze kraftowe piwa. Browar Tenczynek to wielowiekowa tradycja warzenia, wzbogacona o najnowsze trendy w browarnictwie, dzięki czemu mamy nadzieję przyciągnąć do Hali jeszcze więcej smakoszy i koneserów tego trunku – mówi Weronika Maria Kuna, Asset Management & Leasing Manager w Globalworth Poland.

Piwa Świeże z Browaru Tenczynek. Zdjęcie: materiały prasowe
Piwa Świeże z Browaru Tenczynek. Zdjęcie: materiały prasowe
– Piwa Świeże z Browaru Tenczynek to unikalny produkt na rynku. Niefiltrowane, niepasteryzowane, lane prosto z tanka, chwilę po zakończeniu procesu warzenia. Wiezione własnym transportem w nocy do Hali Koszyków. By było jak najświeższe. By każdy konsument mógł się cieszyć jego smakiem, choć Warszawa jest oddalona od Browaru prawie 300 km. To piwo zawierające wszystkie witaminy, mikroelementy i smak, za który kochają je prawdziwi znawcy. Piwo, które stworzyliśmy dla siebie. Dzisiaj dzielimy się nim z Wami. Witaj Warszawo! Świeże jest już u Ciebie! –  opowiada Janusz Palikot, Prezes Tenczynek Świeże Sp. z o.o. oraz Manufaktury Piwa Wódki i Wina S.A.

Piwo Świeże z Browaru Tenczynek to oferta dla smakoszy lekkich lagerów i charakteryzujących się głębszym smakiem piw górnej fermentacji. W nowym lokalu w Hali Koszyki będzie można skosztować szerokiej oferty piw kraftowych regionalnej produkcji: jasnych i ciemnych, pasteryzowanych i świeżych, klasycznych i nowoczesnych. Otwarcie zaplanowane jest na koniec II kw. 2022 roku.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Śniadania w Fabryce Norblina

Warszawski Food Town w Fabryce Norblina zaprasza gości na poranne posiłki. Śniadania serwowane są już od godziny 8 rano.

Agnieszka Rojewska otworzyła palarnię kawy w Warszawie

Agnieszka Rojewska, wielokrotna mistrzyni Polski Barista oraz zwyciężczyni London Coffee Masters otworzyła w stolicy showroom oraz sklep z kawą Sheep and Raven.

Wina Dajcie w Rzeszowie: goście chcą być zaskakiwani

Rzeszowska restauracja Wina Dajcie zajęła III miejsce w plebiscycie gości ostatniej edycji festiwalu Restaurant Week.Jak się przygotować do takiego wydarzenia i jak osiągnąć sukces - o tym rozmawiamy z Waldemarem Kaczmarkiem, właścicielem konceptu.

Wystawa "Special ingredient" w warszawskim Sakebar by Nobu

Do 24 marca w warszawskim Sakebar by Nobu można oglądać wystawę "Special ingredient". Ten artystyczno-kulinarny projekt jest efektem kilkumiesięcznej współpracy artystki Agnieszki Stopyry i Nobu Hotel Warsaw.

Brać - pierwszy w Warszawie wine bar z tylko polskimi winami

Działający w Porcie Praskim Brać to pierwszy w stolicy wine bar serwujący jedynie polskie wina. Właściciele chcą przybliżyć gościom świat wciąż niedocenianego rodzimego winiarstwa, więc stawiają również na edukację, organizując degustacje i spotkania z winiarzami.

Sushi Soul w Warszawie - japońska klasyka z nowoczesnym twistem według Mariusza Melcera

Sushi Soul to działająca od niedawna w mokotowskim Forcie Piłsudskiego restauracja, której współwłaścicielem jest szef kuchni Mariusz Melcer, znany z warszawskiego Sakana Sushi Bar.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0 i konsument, który przelicza: jak go zachęcić do marki? [PODCAST]

Czego potrzebuje teraz konsument? Czy zmieniać portfolio? Jak się z nim komunikować? Czy to jest moment na wprowadzanie nowości? Opowiada Jacek Sadowski, prezes Demo Effective Launching.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej