– Podczas wszystkich swoich podróży poszukuję lokalnych produktów najlepszej jakości. Choć jestem przywiązany do tradycji, to zarazem doceniam ciekawe smakowo innowacje – mówi Robert Makłowicz, krytyk kulinarny i podróżnik. – Miłosławscy piwowarzy również znani są z zamiłowania do tradycji i rzetelnego rzemiosła, ale i tego, że śmiało korzystają z nieoczywistych dodatków, warząc wyśmienite piwa – dodaje.
Miłosław & Makłowicz ArcyIPA to lekkie (ok.4,5% alk.), cytrusowe India Pale Ale z kompozycją aż pięciu odmian chmielu i nutą soku z chorwackich mandarynek zbieranych wczesną zimą, kiedy smak dojrzałych owoców jest wyjątkowy. Delikatny akcent mandarynek dopełnia przyjemny, chmielowy aromat i goryczkę. Lokalne, chorwackie mandarynki pochodzą ze zbiorów z doliny rzeki Neretwy, terenu słynącego z żyznej gleby, na którym uprawia się wyjątkowej jakości cytrusy.
– Nowe piwo to letnia, orzeźwiająca propozycja Browaru w Miłosławiu – komentuje Krzysztof Panek, prezes zarządu Browaru Fortuna. – To nasza odpowiedź na rosnące zainteresowanie konsumentów trunkami o niższej zawartości alkoholu, a także szukających nietuzinkowych połączeń smakowych, z gwarancją wysokiej jakości produktu. Jest lekkie, idealnie więc wpisuje się w nadchodzący, letni sezon spotkań towarzyskich.
Limitowana seria Miłosław & Makłowicz ArcyIPA dostępna jest w butelkach o pojemności 500 ml i dystrybuowana zarówno w handlu nowoczesnym, jak i tradycyjnym.