x

Konkurs dla restauratorów z okazji 25-lecia Selgros Cash & Carry

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    23.05.2022

Z okazji jubileuszu 25-lecia Selgros Cash & Carry na profilu Instagram Instytutu Kulinarnego Transgourmet trwa konkurs dla restauratorów. Zadaniem uczestników jest przygotowanie potrawy z użyciem produktów marek własnych Transgourmet. Do wygrania atrakcyjne nagrody.

Przygotowaną potrawę należy sfotografować, podzielić się jej recepturą oraz opublikować zdjęcia na profilu własnego punktu gastronomicznego. Ważne jest również oznaczenie profilu Instytutu Kulinarnego Transgourmet wraz z hashtagiem #25latPrzemyślanychZakupów.  

Jest o co walczyć, bo do zdobycia są nagrody w postaci bonów o wartości do 5000 zł do wykorzystania w Selgros Cash & Carry, fartuchy dla całego zespołu oraz szkolenia w Instytucie Kulinarnym. Termin zgłoszeń mija  15 czerwca. Szczegóły oraz regulamin są dostępne w sekcji bio na profilu Instytutu Kulinarnego na portalu Instagram.

- Obserwowanie umiejętności, technik kulinarnych i pomysłów innych kucharzy to ważny aspekt rozwoju w gastronomii. Jesteśmy ciekawi, jak nasze produkty marek własnych zainspirują naszych klientów – mówi Bartosz Peter, ekspert Instytutu Kulinarnego Transgourmet.

Linia produktów marek własnych powstała głównie z myślą o odbiorcach z branży gastronomicznej i jest sukcesywnie rozbudowywana. Klienci mogą wybierać z szerokiego asortymentu dopasowanego do każdego rodzaju działalności.

Transgourmet Premium to oferta dla smakoszy, których pociągają rzadko spotykane składniki – szlachetna odmiana ryżu czy sól w płatkach. Quality adresowana jest do klientów ceniących jakość i sztukę kulinarną na najwyższym poziomie, zaspokajając niemal wszystkie wymagania nowoczesnych zakładów gastronomicznych, restauracji i hoteli. Z kolei linia produktów Economy powstała, aby zapewnić klientom solidne podstawy w każdej kuchni.
TOPSELLER i TOPSELLER XXL to marka dla tych, którzy poszukują podstawowych produktów w najniższej cenie.

Pełen asortyment jest dostępny zarówno w halach Selgros Cash & Carry, jak również dostarczany klientom Selgros HoReCa i Transgourmet Foodservice własnym, nowoczesnym transportem w jednej dostawie, zawsze na czas. 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Nie żyje Tadeusz Gołębiewski, twórca sieci hoteli Gołębiewski

Nie żyje Tadeusz Gołębiewski, założyciel sieci hoteli Gołębiewski oraz fabryki cukierniczej Tago. Zmarł 21 czerwca - poinformowała Agnieszka Gawińska, odpowiedzialna za kontakty z mediami w firmie Tago.

Start Akademii Mistrzów Smaku By Belvedere. Znani szefowie kuchni w ekipie trenerów

Najlepsi szefowie kuchni z całej Polski będą szkolić młodych kucharzy kształcących się na kierunkach gastronomicznych. Wśród trenerów Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere znaleźli się m.in. Adam Chrząstowski, Michał Iwaniuk, Ernest Jagodziński czy Tomasz Łagowski.

Tadeusz Müller, Arkadiusz Kurowski, Witold Szabłowski i Restaurant Club - laureatami nagród AIG PRIX 2022

Podczas uroczystej gali w warszawskim Hotelu Raffles Europejski wręczono nagrody AIG PRIX przyznawane przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną na wniosek Akademii Gastronomicznej w Polsce. Tegoroczni laureaci to Tadeusz Müller, Arkadiusz Kurowski, Witold Szabłowski i Restaurant Club.

Konkurs "Czas na rybę!" - jest o co walczyć!

Laureaci trzech pierwszych miejsc ogólnopolskiego konkursu kulinarnego "Czas na rybę!" pojadą na wycieczkę do Włoch, do fabryki pieców UNOX w Padwie. Natomiast trzy najlepsze drużyny w rywalizacji uczniów szkół gastronomicznych wezmą udział w warsztatach kulinarnych z wykorzystaniem pieców UNOX.

Bartosz Peter i Sebastian Plasota zajęli 4. miejsce na Global Chefs Challenge

Bartosz Peter, ekspert Instytutu Kulinarnego Transgourmet oraz Sebastian Plasota zajęli czwarte miejsce w finale Global Chefs Challenge na Worldchefs Congress & Expo w Abu Dhabi. Zespół otrzymał też wyróżnienie za najlepsze danie główne - halibuta z przegrzebkami z palonym masłem i tymiankiem.

Zwycięzcy I Mistrzostw Polski Barmanów SPB OPEN - Classic oraz Flair

Znamy zwycięzców I Mistrzostw Polski Barmanów. W kategorii klasycznej I miejsce zdobył Artur Wawrzyszczak, a w kategorii flair Kacper Smarz. Uczestnicy zawodów walczyli o wyjazd na Kubę, gdzie w listopadzie odbędą się Międzynarodowe Mistrzostwa Świata.

Inne kategorie

Podcasty

Koniec papierowego kubka jest bliski? [PODCAST]

Ekologia coraz mocniej oddziałuje na wszystkie sfery życia i powoli wkracza także tam, gdzie jeszcze nie tak dawno w ogóle o niej nie myślano - do kawiarni, restauracji, barów. Jak ekologicznie prowadzić gastronomię? Rozmawiamy o tym z Krzysztofem Rzymanem, właścicielem kawiarni STOR w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej