x

Starbucks w biurach! Nestlé Professional startuje w Polsce z ofertą We Proudly Serve Starbucks®

Kategoria: Twój biznes - oferta    16.05.2022

Firma Nestlé Professional rozszerza portfolio napojów dla gastronomii o koncept We Proudly Serve Starbucks®. Oferuje on biurom i punktom gastronomicznym możliwość serwowania napojów kultowej marki.

Nowy koncept to część strategicznego partnerstwa Nestlé i Starbucks®, którego celem jest rozszerzenie zasięgu marek Starbucks® w segmencie gastronomicznym. Firmy współpracują od sierpnia 2018 roku w ramach globalnego projektu Global Coffee Alliance, łącząc siłę Starbucks z portfolio, doświadczeniem logistycznym i zasięgiem Nestlé. Umożliwia on obu markom lepsze wdrażanie innowacji i wprowadzanie nowych produktów na rynek.

Koncept We Proudly Serve Starbucks® oferuje biurom i punktom gastronomicznym możliwość serwowania napojów kultowej marki cenionej przez konsumentów na całym świecie. Program składa się z czterech rozwiązań dostosowanych do indywidualnych potrzeb firm: Served, Self-Serve, Brewed i Single-Serve.

W pierwszej kolejności w polskiej ofercie dostępne jest rozwiązanie Self-Serve, które pozwala konsumentom samodzielnie przygotowywać napoje na bazie świeżo mielonych ziaren i mleka. Ekspresy samoobsługowe są dostępne w opcji nablatowej i wolnostojącej oraz oferują możliwość płatności bezgotówkowej.

W kolejnych krokach na lokalnym rynku wprowadzane będą także pozostałe modele współpracy. Umożliwiają one przeszkolenie baristów w zakresie przygotowywania i serwowania napojów Starbucks (opcja Served), serwowanie zaparzonej kawy na wydarzeniach i większych spotkaniach (opcja Brewed) lub wynajem ekspresów kapsułkowych NESCAFÉ oraz Nespresso, do których dostępne są kapsułki z kawą Starbucks (opcja Single-Serve). Wszystkie rozwiązania gwarantują wysoką jakość i smak kaw znanych z kawiarni Starbucks®.

Autor tekstu: Artykuł Sponsorowany

Zobacz także

Kawowy ekspres do gastronomii. Cena to nie wszystko

Jeśli nie wiemy, jak samodzielnie zaparzyć espresso, powinniśmy mieć w lokalu choćby mały automatyczny ekspres. To, jakie urządzenie będzie dla nas odpowiednie, zależy od wielu czynników i nie ogranicza się do dyskusji wyłącznie na temat ceny.

5 dobrych powodów, by pożegnać się ze starym sprzętem kuchennym

Znane procesy, sprzęt i sposób przygotowywania - wszystko to ułatwia życie w kuchni. Naprawdę? Przyglądając się pracy w kuchni czasami odnosi się zupełnie inne wrażenie. Tylko dlatego, że zawsze robiłeś coś w określony sposób, nie oznacza to, że jest to najlepszy sposób.

Piece do bistro

Każdy lokal gastronomiczny ma inną powierzchnię i specyfikę działalności, wymaga więc wyposażenia w nieco inny sprzęt. Na co zwrócić uwagę, wybierając piec do bistro?

Środki czystości dla gastronomii

W sklepach i hurtowniach znajdziemy dziś specyfiki przystosowane do usuwania zabrudzeń z niemal każdego typu powierzchni. Jak korzystać z nich w sposób nie tylko efektywny, ale także bezpieczny?

Fit Ice Cream - nowy koncept franczyzowy na rynku

Jeszcze wiosną na ulicach polskich miast pojawią się kolorowe skutery piaggio, z których można będzie kupić lody. Będą to lody inne niż wszystkie - wegańskie, bez cukru i bez glutenu. Stoi za tym sieć "nie-cukierni" Fit Cake, która wprowadza na rynek mobilną franczyzę Fit Ice Cream.

Fuego w Kołobrzegu szuka szefa kuchni i managera

Restauracja Fuego w Kołobrzegu specjalizująca się w tapasach, mięsach z grilla i w winie rekrutuje na stanowiska szefa kuchni i managera. Otwarcie lokalu planowane jest na maj 2022 roku.

Inne kategorie

Podcasty

Roślinne zamienniki w menu restauracji [PODCAST]

Coraz większa grupa Polaków deklaruje chęć ograniczenia spożycia mięsa, nie tylko w kuchni domowej, ale także podczas wizyt w restauracjach i spożywania dań na wynos. Chcąc trafić w ich gusta, warto rozważyć zmiany w menu lokalu na bardziej roślinne.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej