x

Starbucks w biurach! Nestlé Professional startuje w Polsce z ofertą We Proudly Serve Starbucks®

Kategoria: Twój biznes - oferta    16.05.2022

Firma Nestlé Professional rozszerza portfolio napojów dla gastronomii o koncept We Proudly Serve Starbucks®. Oferuje on biurom i punktom gastronomicznym możliwość serwowania napojów kultowej marki.

Nowy koncept to część strategicznego partnerstwa Nestlé i Starbucks®, którego celem jest rozszerzenie zasięgu marek Starbucks® w segmencie gastronomicznym. Firmy współpracują od sierpnia 2018 roku w ramach globalnego projektu Global Coffee Alliance, łącząc siłę Starbucks z portfolio, doświadczeniem logistycznym i zasięgiem Nestlé. Umożliwia on obu markom lepsze wdrażanie innowacji i wprowadzanie nowych produktów na rynek.

Koncept We Proudly Serve Starbucks® oferuje biurom i punktom gastronomicznym możliwość serwowania napojów kultowej marki cenionej przez konsumentów na całym świecie. Program składa się z czterech rozwiązań dostosowanych do indywidualnych potrzeb firm: Served, Self-Serve, Brewed i Single-Serve.

W pierwszej kolejności w polskiej ofercie dostępne jest rozwiązanie Self-Serve, które pozwala konsumentom samodzielnie przygotowywać napoje na bazie świeżo mielonych ziaren i mleka. Ekspresy samoobsługowe są dostępne w opcji nablatowej i wolnostojącej oraz oferują możliwość płatności bezgotówkowej.

W kolejnych krokach na lokalnym rynku wprowadzane będą także pozostałe modele współpracy. Umożliwiają one przeszkolenie baristów w zakresie przygotowywania i serwowania napojów Starbucks (opcja Served), serwowanie zaparzonej kawy na wydarzeniach i większych spotkaniach (opcja Brewed) lub wynajem ekspresów kapsułkowych NESCAFÉ oraz Nespresso, do których dostępne są kapsułki z kawą Starbucks (opcja Single-Serve). Wszystkie rozwiązania gwarantują wysoką jakość i smak kaw znanych z kawiarni Starbucks®.

Autor tekstu: Artykuł Sponsorowany

Zobacz także

Życzenia specjalne gości: Jak sobie z nimi radzisz?

Obsługa działa, restauracja pęka w szwach, wszyscy działają szybko. I wtedy spływają specjalne życzenia: pieczone ziemniaki zamiast frytek, sałatka zamiast fasolki... Wszystko to kosztuje czas, którego brakuje w godzinach szczytu. Ale z odpowiednim sprzętem, obciążenie pracą ograniczysz do minimum.

RATIONAL - profesjonalna instalacja urządzeń gwarancją optymalnej eksploatacji od pierwszego dnia

Pojawienie się nowego urządzenia RATIONAL w restauracji to wyjątkowy moment. Każdy, kto zdecydował się na profesjonalną instalację przez certyfikowanego partnera serwisowego Rational, może być pewien, że wszystko przebiegnie sprawnie, a sprzęt od razu zacznie działać.

Kuchnia gastronomiczna - na co zwrócić uwagę?

Podejmując decyzję o zakupie np. kuchni gastronomicznej, należy wziąć pod uwagę przede wszystkim parametry produktu. Warto sprawdzić maksymalną moc sprzętu, ilość palników, maksymalną temperaturę, a także dodatkowe funkcje, takie jak ochrona przed przegrzaniem czy łatwe wyjmowanie filtra tłuszczu.

Prowadzisz restaurację i organizację pozarządową? Możesz sprzedawać posiłki w Glovo bez prowizji

W ramach programu Glovo "Zamawiając - pomagasz" organizacje pozarządowe, które jednocześnie prowadzą restaurację lub sklep, mogą sprzedawać na tej platformie z 0% prowizją. Z programu korzysta już m.in. Kuchnia Czerwony Rower w Warszawie.

PKN Orlen poszukuje dostawców zapiekanek

PKN Orlen prowadzi analizę rynku w zakresie potencjalnych dostawców zapiekanek, które pod marką własną koncernu byłyby przeznaczone do dalszej sprzedaży w jego punktach detalicznych. Odpowiedzi na zapytanie można składać do 24 sierpnia.

Serwisy obiadowe i zastawa stołowa odpowiednie na co dzień

Dzisiaj jest to mniej popularne niż jeszcze kilkadziesiąt lat temu, jednak część osób decyduje się oddzielić serwis obiadowy i zastawę stołową codzienną od świątecznej. Co będzie odpowiednie do codziennego użytkowania? Czym kierować się przy zakupie talerzy, misek, kubków oraz sztućców dla rodziny?

Inne kategorie

Podcasty

Nowe kierunki rozwoju i nowe kategorie roślinnych produktów [PODCAST]

Jak zmienia się rynek roślinnych zamienników produktów odzwierzęcych? Czego możemy się spodziewać na wegańskich talerzach w niedalekiej przyszłości? Rozmawiamy o tym z Katarzyną Sałatą, przedstawicielką kampanii RoślinnieJemy.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej