x

Starbucks w biurach! Nestlé Professional startuje w Polsce z ofertą We Proudly Serve Starbucks®

Kategoria: Twój biznes - oferta    16.05.2022

Firma Nestlé Professional rozszerza portfolio napojów dla gastronomii o koncept We Proudly Serve Starbucks®. Oferuje on biurom i punktom gastronomicznym możliwość serwowania napojów kultowej marki.

Nowy koncept to część strategicznego partnerstwa Nestlé i Starbucks®, którego celem jest rozszerzenie zasięgu marek Starbucks® w segmencie gastronomicznym. Firmy współpracują od sierpnia 2018 roku w ramach globalnego projektu Global Coffee Alliance, łącząc siłę Starbucks z portfolio, doświadczeniem logistycznym i zasięgiem Nestlé. Umożliwia on obu markom lepsze wdrażanie innowacji i wprowadzanie nowych produktów na rynek.

Koncept We Proudly Serve Starbucks® oferuje biurom i punktom gastronomicznym możliwość serwowania napojów kultowej marki cenionej przez konsumentów na całym świecie. Program składa się z czterech rozwiązań dostosowanych do indywidualnych potrzeb firm: Served, Self-Serve, Brewed i Single-Serve.

W pierwszej kolejności w polskiej ofercie dostępne jest rozwiązanie Self-Serve, które pozwala konsumentom samodzielnie przygotowywać napoje na bazie świeżo mielonych ziaren i mleka. Ekspresy samoobsługowe są dostępne w opcji nablatowej i wolnostojącej oraz oferują możliwość płatności bezgotówkowej.

W kolejnych krokach na lokalnym rynku wprowadzane będą także pozostałe modele współpracy. Umożliwiają one przeszkolenie baristów w zakresie przygotowywania i serwowania napojów Starbucks (opcja Served), serwowanie zaparzonej kawy na wydarzeniach i większych spotkaniach (opcja Brewed) lub wynajem ekspresów kapsułkowych NESCAFÉ oraz Nespresso, do których dostępne są kapsułki z kawą Starbucks (opcja Single-Serve). Wszystkie rozwiązania gwarantują wysoką jakość i smak kaw znanych z kawiarni Starbucks®.

Autor tekstu: Artykuł Sponsorowany

Zobacz także

Multi Ice Group: mamy najwięcej punktów z lodami w Polsce

Radosław Charubin, prezes Multi Ice Group - operatora "u Lodziarzy" i "LodyBonano" zdradza między innymi, jak firma pracuje nad rentownością biznesu przez cały rok, nie tylko w sezonie wiosenno-letnim. Opowiada też o nowych konceptach, które buduje firma, jak Crazy Dog i BuBu Bubble Tea.

iVario od RATIONAL: prawdziwy przełom w restauracyjnej kuchni

Niezliczone brudne garnki i patelnie, różne wyposażenie kuchni do mise en place i obsługi, zajmowanie miejsca przez frytownice i trzony kuchenne - według firmy RATIONAL, specjalisty w zakresie przygotowywania gorących potraw, to wszystko należy już do przeszłości dzięki iVario.

Convotherm mini: mały piec o ogromnych możliwościach

Nowy Convotherm mini to profesjonalny piec konwekcyjno-parowy przeznaczony przede wszystkim do małych lokali gastronomicznych, którym zależy na oszczędności miejsca oraz energii elektrycznej, a jednocześnie na maksymalnej funkcjonalności.

Jak obniżyć rachunki? Pyszne.pl oferuje restauracjom darmowe audyty

Rosnące opłaty za prąd czy gaz są dla branży gastronomicznej dużym wyzwaniem. Wielu właścicieli lokali, spodziewając się kolejnych podwyżek, poszukuje sposobów na zmniejszenie codziennych kosztów. W znalezieniu oszczędności mogą pomóc darmowe audyty, które serwis Pyszne.pl oferuje swoim partnerom.

Zdrowa Krowa: do mięsa podchodzimy odpowiedzialnie [WYWIAD]

Zdrowa Krowa to sieć restauracji, w której w roli głównej występuje wołowina, choć wegetarianie też znajdą w niej coś dla siebie. O szczegółach biznesu i projektu franczyzowego opowiada Robert Kuc, CEO sieci.

Akademia Bidfood dzieli się wiedzą kulinarną i biznesową

Szkolenia dla gastronomii, doradztwo kulinarne, najnowsze trendy gastronomiczne - to główne obszary działania Akademii Bidfood, która powstała na bazie wiedzy oraz wieloletniego doświadczenia Bidfood Farutex.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0 i konsument, który przelicza: jak go zachęcić do marki? [PODCAST]

Czego potrzebuje teraz konsument? Czy zmieniać portfolio? Jak się z nim komunikować? Czy to jest moment na wprowadzanie nowości? Opowiada Jacek Sadowski, prezes Demo Effective Launching.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej