x

Emmanuel Renaut, Philippe Mille i Przemysław Klima wspólnie przygotują kolację w wilanowskiej Villa Intrata

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    12.05.2022

To będzie fine dining w najlepszym francusko - polskim wydaniu! 23-24 maja w Villa Intrata przy Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie odbędą się pierwsze kolacje z cyklu "On The Table - Grand Dinners". Przygotują je szefowie kuchni trzech restauracji z gwiazdkami Michelin.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Goście obu wieczorów mogą się spodziewać ośmiodaniowego menu wzbogaconego finezyjnymi koktajlami. Gwiazdami obu wieczorów będą szefowie kuchni, których restauracje zostały odznaczone gwiazdkami Michelin. Na kulinarnej scenie wystąpią:

Emmanuel Renaut, właściciel hotelu i restauracji Flocons de Sel *** we francuskich Alpach, czwarty wśród 100 najlepszych szefów kuchni na świecie, posiadacz prestiżowego tytułu MOF (najlepszy profesjonalista w swojej dziedzinie we Francji).

Philippe Mille reprezentujący restaurację Le Perc ** zlokalizowaną w sercu Szampanii, regionu, w którym „bąbelki” są dobrem narodowym. Znakomity szef kuchni, MOF, zdobywca wielu prestiżowych nagród.

Przemek Klima - współwłaściciel restauracji Bottiglieria 1881* w Krakowie. Młody, ambitny, znalazł się na liście 100 najlepszych szefów kuchni na świecie oraz został okrzyknięty Szefem Przyszłości, co jest dowodem uznania dla najznakomitszych w jego fachu.

„On The Table – Grand Dinners” to pierwszy projekt w Polsce, w którym szefowie kuchni światowego formatu wspólnie przygotowują wyjątkową kolację. Inicjatywie przyświeca idea "przekraczania barier kulinarnej wyobraźni", zatem możemy liczyć na nieoczywiste kreacje na najwyższym, światowym poziomie.
Zaproszenia do kupienia na www.onthetable.com.pl

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Owca Showroom Food najlepszym tegorocznym wystawcą na Nocnym Markecie w Warszawie

Plebiscyt Nocne Koty 2022 - na najlepszych tegorocznych wystawców street foodu na Nocnym Markecie w Warszawie - rozstrzygnięty! Finał głosowania był najważniejszym wydarzeniem ostatniego w tym sezonie weekendu na starym dworcu Warszawa Główna.

McDonald’s pomału wraca na Ukrainę

Po raz pierwszy od rozpoczęcia agresji Rosji na Ukrainę McDonald's otworzył swoje restauracje w Kijowie. Póki co, sieć sprzedaje jedynie posiłki na wynos we współpracy z firmami kurierskimi i za pośrednictwem aplikacji McDelivery.

Nocny Market w Warszawie - zakończenie sezonu 2022

5 pełni księżyca, 81 nocy, 21 weekendów, 609 godzin - tyle czasu działał w 2022 Nocny Market na Dworcu Głównym - królestwo street foodu w Warszawie. Przed nami weekend zamykający tegoroczny sezon, podczas którego rozstrzygnięty zostanie plebiscyt Nocne Koty 2022.

#FoodLooksGood! Ruszyły rezerwacje na Restaurant Week

Restaurant Week powraca pod hasłem #FoodLooksGood! Ma ono zachęcać gości restauracji do robienia zdjęć dań i dzielenia się nimi w social mediach. Od 12 października do 13 listopada trzy pięknie podane potrawy i koktajl dostępne będą w cenie 69 zł w ponad 400 lokalach.

Bocuse d’Or on Tour w jesiennej odsłonie

16 września w krakowskiej restauracji Biała Róża odbędzie się druga z cyklu kolacja Bocuse d’Or Poland on Tour. Jej gospodarzem będzie szef kuchni Łukasz Cichy. Dzień później Bocuse d’Or Poland on Tour zawita do Restauracji Patio w Rzeszowie, gdzie za ucztę odpowiedzialny będzie Kamil Tłuczek.

Druga edycja Grand Dinners już w listopadzie!

Po majowym sukcesie premierowych kolacji Grand Dinners szykuje się jesienna edycja kulinarnych emocji na poziomie sześciu gwiazdek Michelin. 7-8 listopada w Warszawie odbędą się dwie ekskluzywne kolacje przygotowane przez kulinarnych artystów z Francji i Polski.

Inne kategorie

Podcasty

Wegańskie słodycze: jak to ugryźć? [PODCAST]

Dania wegańskie dobrze zadomowiły się już w polskich sklepach i restauracjach. Coraz częściej klienci mają ochotę również na ciasta i desery, które nie zawierają produktów odzwierzęcych, a cukiernie chętnie wychodzą im naprzeciw. Rozmawiamy o tym z Dominiką Targosz, ambasadorką Chef for Change.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej