x

Emmanuel Renaut, Philippe Mille i Przemysław Klima wspólnie przygotują kolację w wilanowskiej Villa Intrata

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    12.05.2022

To będzie fine dining w najlepszym francusko - polskim wydaniu! 23-24 maja w Villa Intrata przy Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie odbędą się pierwsze kolacje z cyklu "On The Table - Grand Dinners". Przygotują je szefowie kuchni trzech restauracji z gwiazdkami Michelin.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Goście obu wieczorów mogą się spodziewać ośmiodaniowego menu wzbogaconego finezyjnymi koktajlami. Gwiazdami obu wieczorów będą szefowie kuchni, których restauracje zostały odznaczone gwiazdkami Michelin. Na kulinarnej scenie wystąpią:

Emmanuel Renaut, właściciel hotelu i restauracji Flocons de Sel *** we francuskich Alpach, czwarty wśród 100 najlepszych szefów kuchni na świecie, posiadacz prestiżowego tytułu MOF (najlepszy profesjonalista w swojej dziedzinie we Francji).

Philippe Mille reprezentujący restaurację Le Perc ** zlokalizowaną w sercu Szampanii, regionu, w którym „bąbelki” są dobrem narodowym. Znakomity szef kuchni, MOF, zdobywca wielu prestiżowych nagród.

Przemek Klima - współwłaściciel restauracji Bottiglieria 1881* w Krakowie. Młody, ambitny, znalazł się na liście 100 najlepszych szefów kuchni na świecie oraz został okrzyknięty Szefem Przyszłości, co jest dowodem uznania dla najznakomitszych w jego fachu.

„On The Table – Grand Dinners” to pierwszy projekt w Polsce, w którym szefowie kuchni światowego formatu wspólnie przygotowują wyjątkową kolację. Inicjatywie przyświeca idea "przekraczania barier kulinarnej wyobraźni", zatem możemy liczyć na nieoczywiste kreacje na najwyższym, światowym poziomie.
Zaproszenia do kupienia na www.onthetable.com.pl

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Essity wspiera walkę z COVID-19

Firma Essity przekazała 200 tys. dolarów na rzecz Światowej Organizacji Zdrowia, aby pomóc zapobiegać rozprzestrzenianiu się pandemii COVID-19 oraz wesprzeć prace nad szczepionką. Tork, marka należąca do Essity, organizuje dostawy potrzebnych artykułów.

Finał II edycji konkursu "KUKBUK Poleca"

Do akcji zgłoszono blisko 700 produktów od prawie 200 lokalnych producentów i właścicieli gospodarstw agroturystycznych. 24 z nich z certyfikatami.

Dynamiczny rozwój McDelivery

Sieć McDonald’s stawia na dynamiczny rozwój usługi McDelivery. Już 145 restauracji w 16 miastach Polski realizują zamówienia z bezpośrednią dostawą do klientów.

Kiedy Amerykanin spotkał Szkota

Na początku kwietnia tego roku, w Teatrze Kamienica w Warszawie, odbyło się niezwykłe spotkanie, w trakcie którego goście spotkania mieli okazję odbyć niezwykłą podróż po świecie amerykańskiej i szkockiej whisky.

Festiwal kultury koktajlowej World Class Cocktail Festiwal

Ruszyły rezerwacje na World Class Cocktail Festiwal, który potrwa od 23 września do 4 października. Za 33 zł najlepsi barmani w Polsce zaserwują gościom dwie autorskie kompozycje w koktajlbarach w Warszawie, Krakowie, Trójmieście, Wrocławiu, Łodzi, Szczecinie, Poznaniu i na Śląsku.

Nowe rozdanie gwiazdek Michelin - w Polsce bez rewolucji

Restauracje Atelier Amaro oraz Senses z Warszawy kolejny rok z rzędu utrzymały swoje Gwiazdki Michelin, więc nadal są jedynymi w Polsce lokalami z tym wyróżnieniem.

Inne kategorie

Podcasty

Moda na wina nowofalowe w restauracjach. Rozmowa z Piotrem Pietrasem [PODCAST]

Czym się charakteryzują wina naturalne, organiczne, biodynamiczne, wegańskie? Kto je konsumuje i jakie możliwości stwarzają te kategorie w biznesie restauracyjnym? Czy warto podążać za tym trendem? Rozmawiamy o tym z Piotrem Pietrasem, Master Sommelierem, Wicemistrzem Europy Sommelierów.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej