x

Wystartował Nocny Market w Warszawie

Kategoria: Miejsca    09.05.2022

Warszawski street foodowy festiwal Nocny Market rozpoczął 6 maja swój 7 sezon. Jak co roku są na nim obecni najlepsi kulinarni wystawcy, nie brakuje też doskonale wyposażonych barów, strefy chilloutu oraz wyselekcjonowanej muzyki.

Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: Mateusz Czech
Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: Mateusz Czech

Nocny Market to targ street foodu mieszczący się na terenie nieczynnych peronów dworca Warszawa Główna przy Towarowej 3, który od sześciu sezonów podbija warszawską scenę kulinarną. Tradycyjnie na street foodową ucztę zaprasza od czwartku od godziny 17 do niedzieli.

Na miłośników kulinarnych doznań czekają wyselekcjonowani wystawcy serwujący kuchnie z całego świata, a także niebanalne uliczne dania. W tym sezonie karmić was będą: Pizzaiolo, AHAAN, CUDO WaWa, Śledzie z Bornholmu, Miss Banh Mi, Pho2, Bydło i Powidło, Pogromcy Meatów, Nola Bar, Uobiod Pop-up by Magiczny Składnik, Brazil on the plate, OUCH, Melted, Biggy Wild Pig, Flamm, El Czori, Owca, Momencik Vegan Burrito, Bao Dao, Madloba, Burritos Locos, Taki Taki oraz lody Melody.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Bartosz Lisek ponownie otwiera Lokal na Rybę. W menu m. in. ... bawimordki

Zamknięty w kwietniu 2022 roku Lokal na Rybę Bartosza Liska wystartuje ponownie w swojej dawnej lokalizacji na początku grudnia. Wnętrze przechodzi właśnie gruntowny remont.

Jedyny taki McDonald's w Polsce. Lokal opakowany w wełniane ubranko

Restauracja McDonald's w Ustroniu została przyodziana... w wełniany kubrak. Oryginalne "opakowanie" budynku lokalu to część kampanii, która promuje zimową, sezonową ofertę Burger Drwala. Jej premiera rusza 23 listopada.

The Complex w Warszawie - miks smaków i rozrywki

The Complex to kulinarno-rozrywkowe serce multibrandowego obiektu Louvre Hotels Group w Warszawie. Przestrzeń pełną smaków i wydarzeń współtworzą trzy koncepty gastronomiczne.

Sposób na kryzys? Morski Zając - restauracja latem, palarnia kawy poza sezonem

Niektórzy restauratorzy zamiast utyskiwać na wojnę i szalejącą inflację, dywersyfikują ryzyko, przekształcając swój koncept. Morski Zając z Kuźnicy, dotąd miejsce całoroczne, w tym roku zamyka się na zimę, by skupić się na drugim biznesie - palarni kawy.

Pomysł na kryzys według Koko & Roy - delikatesy zamiast bistro

Pandemia, wojna, inflacja... Są restauratorzy, którzy się nie poddają kryzysom, a zamiast narzekać wymyślają kolejne sposoby na dywersyfikowanie lub zmianę swojego biznesu. Bistro Koko & Roy przekształciło się w delikatesy. O zmianie rozmawiamy z Anną Sytą, właścicielką biznesu.

Tauzen Pizza w miejsce Cyrulika Śląskiego - zmiana konceptu sposobem na kryzys

Dawna katowicka kawiarnia Cyrulik Śląski przeobraziła się w pizzerię inspirowaną Nowym Jorkiem. Radykalna zmiana to pomysł na radzenie sobie ze skutkami pandemii i inflacją. O tym, czy pizza sprawdza się lepiej niż kawa i ciastko rozmawiamy z Efremem Brolem, właścicielem Tauzen Pizzy.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0. Restauratorka Alicja Than o optymalizacji kosztów biznesu gastronomicznego [PODCAST]

W jaki sposób optymalizować koszty prowadzenia biznesu gastronomicznego w obliczu rosnącej inflacji oraz jak przetrwać na rynku, nie tracąc klientów i nie rezygnując z jakości - rozmawiamy o tym z Alicją Than, właścicielką lokali Izumi Sushi, Kago, Kiseki, Omakase, Matcha Bistro & Bar w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej