x

Wystartował Nocny Market w Warszawie

Kategoria: Miejsca    09.05.2022

Warszawski street foodowy festiwal Nocny Market rozpoczął 6 maja swój 7 sezon. Jak co roku są na nim obecni najlepsi kulinarni wystawcy, nie brakuje też doskonale wyposażonych barów, strefy chilloutu oraz wyselekcjonowanej muzyki.

Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: Mateusz Czech
Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: Mateusz Czech

Nocny Market to targ street foodu mieszczący się na terenie nieczynnych peronów dworca Warszawa Główna przy Towarowej 3, który od sześciu sezonów podbija warszawską scenę kulinarną. Tradycyjnie na street foodową ucztę zaprasza od czwartku od godziny 17 do niedzieli.

Na miłośników kulinarnych doznań czekają wyselekcjonowani wystawcy serwujący kuchnie z całego świata, a także niebanalne uliczne dania. W tym sezonie karmić was będą: Pizzaiolo, AHAAN, CUDO WaWa, Śledzie z Bornholmu, Miss Banh Mi, Pho2, Bydło i Powidło, Pogromcy Meatów, Nola Bar, Uobiod Pop-up by Magiczny Składnik, Brazil on the plate, OUCH, Melted, Biggy Wild Pig, Flamm, El Czori, Owca, Momencik Vegan Burrito, Bao Dao, Madloba, Burritos Locos, Taki Taki oraz lody Melody.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Paco Pérez otwiera restaurację w Gdańsku!

16 listopada Paco Pérez, jeden z największych i najważniejszych przedstawicieli kuchni awangardowej XXI wieku, otworzy swoją najnowszą restaurację Arco na 33. piętrze Olivii Star.

Nocny Market w Warszawie powraca! Start piątego sezonu - 26 czerwca

Nocny Market przywita odwiedzających w dawnej lokalizacji - na peronach dworca Warszawa Główna Osobowa. Piąty sezon rozpocznie się 26 czerwca i przez każdy kolejny weekend sezonu będzie rozpieszczał podniebienia wyjątkowym street foodem.

Włoska restauracja Semolino w warszawskim Atrium Centrum

Stołeczna sieć włoskich restauracji Semolino wkracza do biurowca Atrium Centrum w Alei Jana Pawła II. Otwarcie planowane jest na lato tego roku. Lokal zajmie powierzchnię 400 m kw, a latem uruchomiony zostanie przy nim ogródek.

Yaday - kuchnia izraelska na czterech kółkach

Yaday w języku hebrajskim oznacza "moje ręce". Tak nazywa się restauracja na kółkach, która serwuje kuchnię Izraelską oraz Bliskiego Wschodu. Jej twórcy wierzą, że najlepsze potrawy powstają z pasji i miłości do jedzenia.

Papa Diego w formacie restauracyjnym

We wtorek, 19 lutego otwarty został drugi katowicki lokal meksykańskiej sieci Papa Diego. Tym razem jest to lokal ze stolikami restauracyjnymi.

Sześć gwiazdek w Trójmieście

Paco Pérez, znany hiszpański szef kuchni już w drugiej połowie przyszłego roku otworzy swoją restaurację w Gdańsku. Katalońskiego pochodzenia kucharz do tej pory był odznaczony łącznie sześcioma gwiazdkami Michelin.

Inne kategorie

Podcasty

Roślinne zamienniki w menu restauracji [PODCAST]

Coraz większa grupa Polaków deklaruje chęć ograniczenia spożycia mięsa, nie tylko w kuchni domowej, ale także podczas wizyt w restauracjach i spożywania dań na wynos. Chcąc trafić w ich gusta, warto rozważyć zmiany w menu lokalu na bardziej roślinne.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej