x

"Tak smakuje dziękuję" z Pascalem Brodnickim w roli prowadzącego na antenie TVN

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    09.05.2022

Na antenie TVN zadebiutował 8 maja nowy program kulinarny "Tak smakuje dziękuję". Prowadzącym jest Pascal Brodnicki, który powraca na antenę po 7 latach.

Pascal Brodnicki. Zdjęcie: materiały prasowe
Pascal Brodnicki. Zdjęcie: materiały prasowe
Ekipa filmowa przemierzyła całą Polskę w poszukiwaniu inspirujących osób i ich historii. W programie Pascalowi towarzyszą młodzi bohaterowie, którzy poprzez wspólne gotowanie mają okazję podziękować swoim najbliśzym oraz idolom, a przy okazji zaprezentować nietuzinkowe przepisy, które skradną serca wielbicieli kulinarnych rarytasów.

Każdy odcinek realizowany był w innej lokalizacji - kamery pojawiły się w Sosnowcu, Pszczynie, Gdyni, Elblągu, Łodzi i Warszawie. W pierwszym odcinku poznajemy trójkę młodych ludzi ze Śląska, którzy chcą podziękować swojemu mentorowi. Pan Tomasz to dla nich wzór do naśladowania – inspiruje ich nie tylko jako strażak, ratownik medyczny i nauczyciel zawodu, ale przede wszystkim jako bohater dnia codziennego.

Program składa się z 6 odcinków, które będą emitowane przez tydzień w każdą niedzielę o 17:25 na antenie TVN. Po emisji każdego odcinka na stronie www.aldi.pl pojawią się przepisy na potrawy, które zostały przyrządzone przez najmłodszych.

 

Autor tekstu: Joanna Hamdan

Zobacz także

XI EDYCJA PRESTIŻOWEGO KONKURSU WINE & FOOD NOBLE NIGHT

Trwa rekrutacja do pierwszego etapu konkursu. Uroczysty finał już 13 października br. w Warszawie. Iwański, Filipkiewicz, Budzik, Stężalski - to finaliści poprzednich edycji konkursu. Profesjonalne losy uczestników konkursu wskazują, że to trampolina dla najlepszych szefów kuchni w Polsce.

Kuchnia Krakowa w nowoczesnym wydaniu

Sieć hurtowni MAKRO Polska, w ramach programu Polskie Skarby Kulinarne, zorganizowała trzecie spotkanie z cyklu Historyczny Stół Kulinarny.

Daniel Pawełek najlepszym polskim restauratorem według "Forbes" i FOR Solutions

Ogłoszono ranking TOP 50 polskich restauratorów według magazynu biznesowego "Forbes" i agencji FOR Solutions. Zwycięzcą okazał się Daniel Pawełek z Ferment Group, właściciel restauracji Kieliszki na Próżnej, Le Braci, Butchery & Wine, Koneser Grill i Rozbrat 20.

Zapraszamy na live stream konferencji Next Day - Consumer of the Future

Kim będzie konsument za kilka lat? Jak zmieniła go pandemia? Dowiecie się z konferencji NEXT DAY - CONSUMER OF THE FUTURE, przygotowywanej przez “Food Service", “Media Marketing Polska" i “Handel". Startujemy 29 września o godz. 10! Zapraszamy!

Wszyscy do stołu! Trwa festiwal Celebracje & Degustacje

Transgourmet oraz Selgros Cash & Carry po raz kolejny wspierają wydarzenia aktywizujące branżę gastronomiczną. W Trójmieście ruszyła pierwsza edycja Festiwalu Celebracje & Degustacje, a już 26 października w Krakowie odbędzie się kolejna konferencja MADE For Restaurant.

Targi INTERNORGA 2020 w Hamburgu odwołane

Poznaj nowy termin targów branży hotelarskiej i gastronomicznej w 2021 roku!

Inne kategorie

Podcasty

Moda na wina nowofalowe w restauracjach. Rozmowa z Piotrem Pietrasem [PODCAST]

Czym się charakteryzują wina naturalne, organiczne, biodynamiczne, wegańskie? Kto je konsumuje i jakie możliwości stwarzają te kategorie w biznesie restauracyjnym? Czy warto podążać za tym trendem? Rozmawiamy o tym z Piotrem Pietrasem, Master Sommelierem, Wicemistrzem Europy Sommelierów.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej