- Zdjęcie: materiały prasowe
FoodX od początku istnienia czerpie z kultury hiphopowej w zakresie komunikacji, wystroju restauracji, a nawet w wyglądzie swoich dań czy merchu. W swoim DNA ma luz i zabawę, więc naturalnym jest celebrowanie święta chillu. W tym roku restauracje przygotowały dla swych gości dania infuzowane dymem CBD. Jak to działa? Pozycje ze specjalnego menu Four-Twenty są serwowane pod kloszem wypełnionym dymem CBD wydobywającym się z bongosa grawitacyjnego Stündenglass.
- Pizza z ananasem i suszem CBD. Zdjęcie: materiały prasowe
Menu 420 zawiera pankejki Four Twenty OG, pizzę z ananasem i suszem CBD w wersji klasycznej z soczystym bekonem i wegan z „bekonem” od Bezmięsny – High-wajska i High-vajska (vegan), burgera z CBD Cheese Burger Deluxe oraz drinka Cannabis Whisky Ananas i lemoniadę Purple Haze. Napoje również są serwowane z dodatkiem CBD od Hemp Evolution. Menu jest dostępne od 20 kwietnia do odwołania.
To nie koniec niespodzianek. Z okazji Four-Twenty FoodX wypuściło limitowany merch, w którego skład wchodzą koszulki i bluzy, bletki oraz zapalniczki. Wszystko w tematycznej stylistyce. Produkty można zamówić na stronie https://foodx.pl/merch/