„LIFE IS WHAT YOU BAKE”, VALLERY LOMAS, WYD. CLARKSON POTTER, 2021 R.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 3/2022 nr 213.
Vallery Lomas zmieniła swoje życie i porzuciła karierę prawniczki na rzecz pieczenia. Podążając za pasją, wzięła udział w programie "Great American Baking Show" i go wygrała.
„LIFE IS WHAT YOU BAKE”, VALLERY LOMAS, WYD. CLARKSON POTTER, 2021 R.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 3/2022 nr 213.
26. Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy zakończył się wynikiem ponad 81,4 mln zł. Pieniądze zostaną przekazane na wyrównanie szans w leczeniu noworodków. Zbiórki odbywały się w całej Polsce, również w halach MAKRO Polska.
Oto pierwszy przewodnik po polskich winnicach! W ostatnich latach nasz rynek win przeżywa rozkwit, a nowe krajowe winnice wyrastają jak grzyby po deszczu.
Zmieniają się trendy, narzędzia i style pracy barmanów i kelnerów. Jedna rzecz powinna jednak pozostać filarem każdego lokalu, niezależnie od jego profilu - gościnność!
Ta książka stanowi niejako podsumowanie działalności jednej z najbardziej legendarnych współczesnych restauracji.
Maia Sobczak od kilku lat swoją pasją do zdrowego i świadomego odżywiania dzieli się na blogu Qmam kaszę, w książkach i na warsztatach. Z wykształcenia psycholożka, zajmuje się też jogą i ajurwedą.
Otto von Bismarck podobno mawiał, że gdyby śledzie były droższe i nie było ich tak dużo, ceniono by je tak samo jak kawior czy homary. I coś w tym jest - wciąż nie dostrzegamy wartości i potencjału tej ryby.