x

Cukiernia Nie Jestem z Cukru w Blue City

Kategoria: Miejsca    11.04.2022

Słodkie przysmaki, ciasta, ciasteczka oraz torty bez cukru i mąki - to oferta nowej cukierni, która otworzyła się w Blue City. Jej nazwa to czytelny sygnał dla konsumentów - Nie Jestem z Cukru.

Cukiernia Nie Jestem z Cukru.  Zdjęcie: materiały prasowe
Cukiernia Nie Jestem z Cukru. Zdjęcie: materiały prasowe
Lokal oferuje batony, babeczki, beziki, ciasta, tarty, torty, słoiczki z deserami i wiele innych słodkości. Cukier jest w nich zastępowany bananami i daktylami, a także naturalnymi słodzikami takimi jak erytrol, maltitol, inulina i syrop z agawy. Cukiernia proponuje także wiele przysmaków dla wegan – ciasta bez masła, sera, jaj, mleka i miodu oraz własny chleb bezglutenowy, kanapki i zdrowe, słone przekąski.

– Pomysł na tego rodzaju wypieki i słodkości przyszedł mi do głowy po jednej z nieudanych wizyt w miejscu, w którym serwuje się ciasta nie zawierające cukru, glutenu i nabiału. Wyglądały wspaniale, ale to jedyna dobra rzecz, jaką mogę o nich powiedzieć. Sama jestem osobą, która odżywia się zdrowo. Dokładnie sprawdzam składy produktów, zwracam uwagę na to, co spożywam ze względu na dbałość o zdrowie jak i wiele nietolerancji pokarmowych. Zdecydowanie nie toleruję również niskiej jakości produktów – mówi Agnieszka Wojciechowska, pomysłodawczyni i szefowa cukierni.

W zespole Nie Jestem z Cukru oprócz Agnieszki pracuje Magda, która jest dietetyczką, Michał dbający nie tylko o smak, ale i wygląd ciast, Monika uwielbiająca eksperymenty kulinarnie oraz Yulia, pasjonatka cukiernictwa.

– Chciałabym, aby to miejsce było dla wszystkich, którzy cenią sobie zdrowie, dbają o to, jakie „paliwo” dostarczają organizmowi, unikają zbędnych kalorii, mają nietolerancje pokarmowe, lubią wegańską kuchnię. A może też dla tych, którzy są ciekawi, jak smakują takie słodkości. Mam nadzieję, że Warszawa pokocha nasze ciasta – dodaje Agnieszka Wojciechowska. Ciastkarnia przygotuje torty na zamówienie, z którymi przyjęcie urodzinowe będzie zawsze smaczne i zdrowe.

Cukiernia Nie Jestem z Cukru znajduje się w CH Blue City. Zdjęcie: materiały prasowe
Cukiernia Nie Jestem z Cukru znajduje się w CH Blue City. Zdjęcie: materiały prasowe
Nie Jestem z Cukru znajduje się w CH Blue City, na poziomie -1, przy Pizza Hut. Cukiernia jest otwarta od poniedziałku do soboty w godzinach 10:00-20:00. Wszystkie wypieki  dostępne są również w sklepie internetowym z odbiorem w Blue City https://niejestemzcukru.pl/sklep/kategoria/ciasta-i-tarty/.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Charlie Bar w Pałacu Kultury i Nauki. Karim Bibars serwuje filmowe koktajle

Warszawski Charlie bar doczekał się rodzeństwa. Lokal pod tym samym szyldem działa w Kinotece zlokalizowanej w Pałacu Kultury i Nauki. - Wszystkie koktajle inspirowane są znanymi filmami - mówi właściciel lokalu, a zarazem znany barman Karim Bibars.

Koniec Metamorfozy

Po 12 latach działalności zamyka się gdańska restauracja Metamorfoza, której szefem kuchni przez ostatnie 4 lata był Adrian Klonowski.

Kiyrnicka by Saguła - połączenie nowoczesności z góralską tradycją w Kościelisku

Szefem kuchni jest Sławomir Saguła, który gotuje zawodowo i z zamiłowania, wyznając zasadę, że "kucharz to nie zawód tylko styl życia".

Tomasz Łagowski i Łukasz Guziński dowodzą kuchnią Belvedere [rozmowa]

Tomasz Łagowski dołączył do zespołu warszawskiej restauracji Belvedere - objął stanowisko executive szefa. Razem z pracującym od lipca w lokalu szefem kreatywnym Łukaszem Guzińskim opracowali jesienne menu i tworzą już kartę dań na zimę.

Słuszna Strawa - kuchnia migrantów z dowozem. Będzie restauracja?

Dzieli ich język, pochodzenie i doświadczenie w kuchni. Łączy zamiłowanie do gotowania i wspólny cel. Grupa migrantów i uchodźców gotuje w Warszawie potrawy z całego świata, snując plany o otwarciu wielokulturowej restauracji.

Syreni Śpiew w Warszawie - po otwarciu stawia na kuchnię śródziemnomorską

Załoga warszawskiego baru Syreni Śpiew Koneser przygotowała dla swych gości nową ofertę: promocje, sporo dań wegańskich oraz powiększony ogródek.

Inne kategorie

Podcasty

Moda na wina nowofalowe w restauracjach. Rozmowa z Piotrem Pietrasem [PODCAST]

Czym się charakteryzują wina naturalne, organiczne, biodynamiczne, wegańskie? Kto je konsumuje i jakie możliwości stwarzają te kategorie w biznesie restauracyjnym? Czy warto podążać za tym trendem? Rozmawiamy o tym z Piotrem Pietrasem, Master Sommelierem, Wicemistrzem Europy Sommelierów.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej