x

Cukiernia Nie Jestem z Cukru w Blue City

Kategoria: Miejsca    11.04.2022

Słodkie przysmaki, ciasta, ciasteczka oraz torty bez cukru i mąki - to oferta nowej cukierni, która otworzyła się w Blue City. Jej nazwa to czytelny sygnał dla konsumentów - Nie Jestem z Cukru.

Cukiernia Nie Jestem z Cukru.  Zdjęcie: materiały prasowe
Cukiernia Nie Jestem z Cukru. Zdjęcie: materiały prasowe
Lokal oferuje batony, babeczki, beziki, ciasta, tarty, torty, słoiczki z deserami i wiele innych słodkości. Cukier jest w nich zastępowany bananami i daktylami, a także naturalnymi słodzikami takimi jak erytrol, maltitol, inulina i syrop z agawy. Cukiernia proponuje także wiele przysmaków dla wegan – ciasta bez masła, sera, jaj, mleka i miodu oraz własny chleb bezglutenowy, kanapki i zdrowe, słone przekąski.

– Pomysł na tego rodzaju wypieki i słodkości przyszedł mi do głowy po jednej z nieudanych wizyt w miejscu, w którym serwuje się ciasta nie zawierające cukru, glutenu i nabiału. Wyglądały wspaniale, ale to jedyna dobra rzecz, jaką mogę o nich powiedzieć. Sama jestem osobą, która odżywia się zdrowo. Dokładnie sprawdzam składy produktów, zwracam uwagę na to, co spożywam ze względu na dbałość o zdrowie jak i wiele nietolerancji pokarmowych. Zdecydowanie nie toleruję również niskiej jakości produktów – mówi Agnieszka Wojciechowska, pomysłodawczyni i szefowa cukierni.

W zespole Nie Jestem z Cukru oprócz Agnieszki pracuje Magda, która jest dietetyczką, Michał dbający nie tylko o smak, ale i wygląd ciast, Monika uwielbiająca eksperymenty kulinarnie oraz Yulia, pasjonatka cukiernictwa.

– Chciałabym, aby to miejsce było dla wszystkich, którzy cenią sobie zdrowie, dbają o to, jakie „paliwo” dostarczają organizmowi, unikają zbędnych kalorii, mają nietolerancje pokarmowe, lubią wegańską kuchnię. A może też dla tych, którzy są ciekawi, jak smakują takie słodkości. Mam nadzieję, że Warszawa pokocha nasze ciasta – dodaje Agnieszka Wojciechowska. Ciastkarnia przygotuje torty na zamówienie, z którymi przyjęcie urodzinowe będzie zawsze smaczne i zdrowe.

Cukiernia Nie Jestem z Cukru znajduje się w CH Blue City. Zdjęcie: materiały prasowe
Cukiernia Nie Jestem z Cukru znajduje się w CH Blue City. Zdjęcie: materiały prasowe
Nie Jestem z Cukru znajduje się w CH Blue City, na poziomie -1, przy Pizza Hut. Cukiernia jest otwarta od poniedziałku do soboty w godzinach 10:00-20:00. Wszystkie wypieki  dostępne są również w sklepie internetowym z odbiorem w Blue City https://niejestemzcukru.pl/sklep/kategoria/ciasta-i-tarty/.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Hotel Crowne Plaza Warsaw - The HUB z prestiżową nagrodą World Travel Awards

Prestiżowe nagrody hotelarskie World Travel Awards rozdane! Tytuł jest uznawany na świecie za najwyższy znak jakości w branży. Wśród laureatów znalazł się Crowne Plaza Warsaw - The HUB, który zwyciężył w kategorii Poland's Leading Conference Hotel 2022 - najlepszego konferencyjnego hotelu w Polsce.

Zamknięcie poznańskiej restauracji Autentyk Ernesta Jagodzińskiego

Po 5 latach działalności z kulinarnej mapy Poznania zniknął Autentyk, lokal Oli i Ernesta Jagodzińskich. - Idziemy realizować nasze marzenia i plany - mówią. Executive chefa restauracji można jednak wciąż odwiedzić w studiu kulinarnym Chef’s Table.

Wrocławski Green Bus znika po siedmiu latach działalności. Właściciel prosi o pomoc w spłaceniu długów

Green Bus, popularna wrocławska restauracja z kuchnią roślinną, znalazła się w poważnych tarapatach. Po siedmiu latach od swojego otwarcia lokal przestał istnieć. Aby spłacić długi, jego właściciel wraz z żoną uruchomili zbiórkę w serwisie Pomagam.pl.

Setki Powodów w warszawskim Centrum Koneser już otwarte

Setki Powodów to nowy lokal w Warszawie z muzyką na żywo, jedzeniem i koktajlami. Powstał na parterze Muzeum Polskiej Wódki przy Placu Konesera 1, w miejscu, gdzie niegdyś mieścił się bar Wuwu.

MUAS Coffee: nitro cold brew od twórców rzemieślniczej ceramiki

MUAS Coffee to kawiarnia z kawą speciality założona przez twórców studia ceramicznego MUAS. Na miejscu, oprócz typowych kaw na bazie espresso spróbować można też wyjątkowego nitro cold brew.

Zamknięcie gdyńskiej restauracji Pieterwas Krew i Woda

Jeden z najbardziej rozpoznawalnych trójmiejskich lokali - restauracja Pieterwas Krew i Woda - znika z ulicy Abrahama w Gdyni po ponad 7 latach istnienia. Powodem zamknięcia nie są jednak ekonomiczne skutki pandemii. Jakie są przyczyny decyzji właścicieli - Mariusza i Marty Pieterwas?

Inne kategorie

Podcasty

Koniec papierowego kubka jest bliski? [PODCAST]

Ekologia coraz mocniej oddziałuje na wszystkie sfery życia i powoli wkracza także tam, gdzie jeszcze nie tak dawno w ogóle o niej nie myślano - do kawiarni, restauracji, barów. Jak ekologicznie prowadzić gastronomię? Rozmawiamy o tym z Krzysztofem Rzymanem, właścicielem kawiarni STOR w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej