x

Cukiernia Nie Jestem z Cukru w Blue City

Kategoria: Miejsca    11.04.2022

Słodkie przysmaki, ciasta, ciasteczka oraz torty bez cukru i mąki - to oferta nowej cukierni, która otworzyła się w Blue City. Jej nazwa to czytelny sygnał dla konsumentów - Nie Jestem z Cukru.

Cukiernia Nie Jestem z Cukru.  Zdjęcie: materiały prasowe
Cukiernia Nie Jestem z Cukru. Zdjęcie: materiały prasowe
Lokal oferuje batony, babeczki, beziki, ciasta, tarty, torty, słoiczki z deserami i wiele innych słodkości. Cukier jest w nich zastępowany bananami i daktylami, a także naturalnymi słodzikami takimi jak erytrol, maltitol, inulina i syrop z agawy. Cukiernia proponuje także wiele przysmaków dla wegan – ciasta bez masła, sera, jaj, mleka i miodu oraz własny chleb bezglutenowy, kanapki i zdrowe, słone przekąski.

– Pomysł na tego rodzaju wypieki i słodkości przyszedł mi do głowy po jednej z nieudanych wizyt w miejscu, w którym serwuje się ciasta nie zawierające cukru, glutenu i nabiału. Wyglądały wspaniale, ale to jedyna dobra rzecz, jaką mogę o nich powiedzieć. Sama jestem osobą, która odżywia się zdrowo. Dokładnie sprawdzam składy produktów, zwracam uwagę na to, co spożywam ze względu na dbałość o zdrowie jak i wiele nietolerancji pokarmowych. Zdecydowanie nie toleruję również niskiej jakości produktów – mówi Agnieszka Wojciechowska, pomysłodawczyni i szefowa cukierni.

W zespole Nie Jestem z Cukru oprócz Agnieszki pracuje Magda, która jest dietetyczką, Michał dbający nie tylko o smak, ale i wygląd ciast, Monika uwielbiająca eksperymenty kulinarnie oraz Yulia, pasjonatka cukiernictwa.

– Chciałabym, aby to miejsce było dla wszystkich, którzy cenią sobie zdrowie, dbają o to, jakie „paliwo” dostarczają organizmowi, unikają zbędnych kalorii, mają nietolerancje pokarmowe, lubią wegańską kuchnię. A może też dla tych, którzy są ciekawi, jak smakują takie słodkości. Mam nadzieję, że Warszawa pokocha nasze ciasta – dodaje Agnieszka Wojciechowska. Ciastkarnia przygotuje torty na zamówienie, z którymi przyjęcie urodzinowe będzie zawsze smaczne i zdrowe.

Cukiernia Nie Jestem z Cukru znajduje się w CH Blue City. Zdjęcie: materiały prasowe
Cukiernia Nie Jestem z Cukru znajduje się w CH Blue City. Zdjęcie: materiały prasowe
Nie Jestem z Cukru znajduje się w CH Blue City, na poziomie -1, przy Pizza Hut. Cukiernia jest otwarta od poniedziałku do soboty w godzinach 10:00-20:00. Wszystkie wypieki  dostępne są również w sklepie internetowym z odbiorem w Blue City https://niejestemzcukru.pl/sklep/kategoria/ciasta-i-tarty/.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Kino ze Smakiem - kolacja z filmem w barze Setki Powodów przy Muzeum Polskiej Wódki

Seans filmowy połączony z inspirowaną jego fabułą kolacją autorstwa Michała Brysia - to nowa oferta baru Setki Powodów w Muzeum Polskiej Wódki. - Dla mnie jako szefa kuchni, reżysera i aktora to okazja do stworzenia unikatowego wydarzenia, w którym połączymy sztukę filmową z kulinarną - mówi Bryś.

Pisarz Szczepan Twardoch stworzył kartę koktajli dla baru Lane’s w Warszawie

W stołecznym gin barze Lane’s w Hotelu Bristol można spotkać bohaterów powieści Szczepana Twardocha - zagościli tam Pokora, Ljubow, Widuch i Baronessa. Wszystko za sprawą autorskiej karty koktajli Lane’s by Szczepan Twardoch, którą pisarz współtworzył z szefem baru Arnoldem Skibą.

Kopenhaska Noma przestanie istnieć? "Bycie restauracją już nas nie definiuje"

Noma - najbardziej znana duńska restauracja i jedna z najlepszych na świecie - ogłosiła, że kończy działalność w dotychczasowej formule. Co dalej? W 2025 roku stanie się "gigantycznym laboratorium" pod szyldem Noma 3.0.

Piekarnia Dickery w kolejnym mieście. Gofry w kształcie penisa i waginy dostępne także w Katowicach

W Katowicach zadebiutowała piekarnia Dickery, która oferuje gofry w kształcie męskich i żeńskich narządów płciowych. To już kolejne miasto, w którym te kontrowersyjne wypieki są dostępne. Na otwarciu były tłumy.

McDonald's rośnie: ma już w Polsce ponad 500 lokali!

W 2022 r. McDonald's otworzył łącznie 30 restauracji, w tym 19 zarządzanych przez franczyzobiorców. Miniony rok przyniósł też otwarcie jubileuszowej 500. restauracji, która znajduje się w Wyszkowie. - Nie zwalniamy tempa. Przed nami kolejne otwarcia - zapowiada sieć.

Muzeum Fabryka Wódki w Krakowie

Krakowskie muzeum Fabryka Wódki otwarto w zabytkowym budynku po wybudowanej w latach 30. Wytwórni Wódek nr 11, późniejszej Destylarni Polmos. Trudno o lepszą lokalizację - te mury pamiętają wieloletnią pracę ludzi i urządzeń nad produkcją oraz rozlewem alkoholi kojarzonych do dziś.

Inne kategorie

Podcasty

Konsument, który żyje w poczuciu zagrożenia: jak z nim prowadzić dialog? [PODCAST]

Jak zmieniają się konsumenci i jak zmieniają się producenci? W jaki sposób obie te grupy odczuwają niepokoje i jak warto na nie reagować - opowiada Małgorzata Cebelińska, dyrektor handlu firmy Mlekpol.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej