– Pomysł na tego rodzaju wypieki i słodkości przyszedł mi do głowy po jednej z nieudanych wizyt w miejscu, w którym serwuje się ciasta nie zawierające cukru, glutenu i nabiału. Wyglądały wspaniale, ale to jedyna dobra rzecz, jaką mogę o nich powiedzieć. Sama jestem osobą, która odżywia się zdrowo. Dokładnie sprawdzam składy produktów, zwracam uwagę na to, co spożywam ze względu na dbałość o zdrowie jak i wiele nietolerancji pokarmowych. Zdecydowanie nie toleruję również niskiej jakości produktów – mówi Agnieszka Wojciechowska, pomysłodawczyni i szefowa cukierni.
W zespole Nie Jestem z Cukru oprócz Agnieszki pracuje Magda, która jest dietetyczką, Michał dbający nie tylko o smak, ale i wygląd ciast, Monika uwielbiająca eksperymenty kulinarnie oraz Yulia, pasjonatka cukiernictwa.
– Chciałabym, aby to miejsce było dla wszystkich, którzy cenią sobie zdrowie, dbają o to, jakie „paliwo” dostarczają organizmowi, unikają zbędnych kalorii, mają nietolerancje pokarmowe, lubią wegańską kuchnię. A może też dla tych, którzy są ciekawi, jak smakują takie słodkości. Mam nadzieję, że Warszawa pokocha nasze ciasta – dodaje Agnieszka Wojciechowska. Ciastkarnia przygotuje torty na zamówienie, z którymi przyjęcie urodzinowe będzie zawsze smaczne i zdrowe.
Nie Jestem z Cukru znajduje się w CH Blue City, na poziomie -1, przy Pizza Hut. Cukiernia jest otwarta od poniedziałku do soboty w godzinach 10:00-20:00. Wszystkie wypieki dostępne są również w sklepie internetowym z odbiorem w Blue City https://niejestemzcukru.pl/sklep/kategoria/ciasta-i-tarty/.