– Tak naprawdę zmieniliśmy koncepcję menu. W 95 procentach opiera się ono teraz na rybach i owocach morza. To mi bardzo odpowiada i dobrze się w tym czuję. Oczywiście, w karcie są też pozycje mięsne czy stricte wege – mówi Tomasz Purol.
Zmiany w White Marlin nie kończą się na nowym szefie kuchni i nowej karcie dań. Restauracja przygotowuje się na nadejście sezonu letniego, w którym znacznie się powiększy, otwierając taras i oferując miejsca na przyległej do niego plaży.
– Teraz wykorzystujemy tylko około jedną piątą tarasu, więc zespół, który w tej chwili mam, wystarczy na obecne potrzeby. Ale wraz z rozpoczęciem sezonu powiększymy bardzo restaurację, będziemy otwierać beach bar, na którym pojawi się osobne menu i osobny zespół – opowiada Tomasz Purol.
Nowy szef kuchni sopockiej restauracji pochodzi z Poznania, a szerszej publiczności dał się poznać jako zwycięzca 5. edycji programu Top Chef w 2015 roku. Pracował m.in. w restauracjach Park Hotel w Poznaniu i Szczecinie, poznańskim Hotelu Brovaria, restauracji Concordia Taste, w restauracji hotelu Blow Up 5050 Hall w Poznaniu. W 2019 roku został członkiem komitetu wykonawczego Bocuse d’Or Polska. Jest członkiem kapituły konkursu Wielkopolski Kucharz Roku im. Rafała Jelewskiego.