- Od lewej: Adam Majewski, head chef w restauracji hotelu Novotel Warszawa Centrum oraz Shehab Abdelaziz, executive chef. Zdjęcie: materiały prasowe
- Shehab Abdelaziz, executive chef w restauracji hotelu Novotel Warszawa Centrum. Zdjęcie: materiały prasowe
Od ponad 20 lat jest związany z Polską, w której jego pierwszym doświadczeniem był udział w zespole przygotowującym otwarcie Hotelu Intercontinental w Warszawie. Potem dołączył do pierwszego zespołu hotelu Hilton w Polsce. Piastował także stanowisko executive sous chefa w Irlandii, na największym statku wycieczkowym na świecie oraz na ekskluzywnym Seaburn Cruise Line USA jako chef de cuisine restauracji The Grill by Thomas Keller.
Najbliższe jego sercu są dania z ryb i owoców morza oraz kuchnia śródziemnomorska, a oliwa w kuchni jest mu tak samo niezbędna, jak powietrze do oddychania. Ceni sobie połączenie dobrej kuchni z doskonałym winem i tej zasadzie zamierza hołdować podczas pracy w Hotelu Novotel Warszawa Centrum.
Drugim z dwóch nowych szefów kuchni w Novotel Warszawa Centrum jest Adam Majewski, pełniący funkcję head chefa. Z siecią hoteli Accor związany jest już od 8 lat. Jego droga zawodowa wiodła przez restauracje w Mercure Warszawa Centrum, następnie Mercure Kraków Stare Miasto aż do Ibis Styles Warszawa Centrum. Adam Majewski opisuje siebie jako pasjonata sztuki kulinarnej, który mimo wieloletniego doświadczenia, wciąż z dziecięcą ciekawością odkrywa nowe techniki gotowania i smaki.